Bonusar betting & odds 2019

Bonusar betting & odds 2019

BONUSGUIDE FÖR NYA KUNDER
Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Sveriges bästa bettingbonusar

Bettingbonusar för odds och sportspel är något som så gott som alla spelbolag använder sig av för attrahera nya kunder. Det här är något som blivit väldigt populärt och de kommer i många olika former och har många olika namn. De vanligaste är de som erbjuds nya kunder och de kan kallas betting-, odds-, start, insättnings- och välkomstbonusar. Den vanligaste typen är ett erbjudande där du som spelare sätter in pengar och spelbolaget sedan matchar din insättning. Till 50 procent, 100 procent, 200 procent och så vidare. 100% bonus upp till 1000 kronor är det vanligaste och standard inom branschen.

Det här är till stor hjälp för nya spelare som vill prova olika sajter utan att ta för stor ekonomisk risk. Du får ett extra tillskott och extra pengar då du registrerat ett nytt konto hos spelbolagen och gjort din första insättning. Ibland kan du även få pengar utan att du behöver göra en insättning. Det kallas då ofta för gratisspel, free bet eller ett riskfritt spel. Oftast behöver du dock göra en insättning för att få något av den bookmaker du spelar hos. Det finns också kampanjer där du får ett förhöjt odds eller förhöjd vinst, en så kallad boost. Något som blir allt vanligare.

Bonusguide för betting och odds

Här på Rekatochklart hittar du Sveriges bästa guide för de bästa och högsta bettingbonusarna hos de största och mest seriösa spelbolagen. Vi har valt att fokusera på de som har de bästa villkoren för att du som spelare ska få en sådan bra deal som möjligt. Vi är även stolta över att kunna erbjuda unika och exklusiva erbjudanden och kampanjer som du bara hittar här på Rekatochklart och som bara är tillgängliga för våra läsare. Vilken som är bäst är subjektivt och varierar mellan olika kunder och spelare. Prova olika och välj till slut det som passar dig bäst.

Bonusar för fotboll & hockey

Då Allsvenskan i fotboll är en av de mest populära ligorna och spelobjekten i Sverige så är det naturligt att spelsajterna på den svenska marknaden ofta erbjuder extra bra betting bonusar och andra erbjudanden på allsvenskan. De bästa går att hitta precis innan den allsvenska säsongen börjar och under de första omgångarna. Under samma tid är det även vanligt med oddsboosts och förhöjda vinster på allsvenskan samt diverse gratisspel och free bets på svensk fotboll. Idag erbjuds spel ända ner till division 5 i det svenska seriesystemet.

Detsamma gäller för andra populära ligor som Premier League, La Liga, Serie A, Champions League och Europa League. Kampanjer för Premier League är väldigt vanliga och bookmakers satsar även hårt på EM och VM kval och landskamper både för damer och herrar. 

Ishockey är den näst mest populära spelsporten i Sverige med ligor och turneringar som SHL, Hockeyallsvenskan, NHL, KHL och Hockey-VM i spetsen. Håll utkik då dessa ligor drar igång för att ta del av de bästa och mest exklusiva kampanjerna.

De bästa oddsbonusarna i Sverige

Vi är väldigt noggranna med vilka bolag vi tar in i våra guider och anledningen till det är väldigt enkel. Vi vill erbjuda våra läsare bästa tänkbara information och enbart kampanjer från de mest seriösa sidorna. Vi gör jobbet och du besöker bara vår sida och väljer det erbjudande som passar ditt spelande bäst. Det finns många olika typer och varianter av oddsbonusar men en sak har de gemensamt. Alla gäller för sportspel.

Vilket spelbolag har högst bettingbonus?

För att ta reda på det här behöver man första bestämma sig för om man målet är att maximera sin vinst exklusive insatsen eller att exempelvis dubbla eller trippla sin insättning. Det finns inget rakt svar. Vissa sajter erbjuder mer i rena pengar medan andra erbjuder mer i procent. Det här varierar också över tid så det gäller att hålla sig uppdaterad och besöka vår bonusguide, där du hittar all info du behöver, med jämna mellanrum.

Vad är spelkrediter?

Spelkrediter är något relativt nytt och används av världens största spelbolag bet365. För att ta del av dina spelkrediter måste du först göra en kvalificerande insättning. När du väl gjort det får du tillgång till dina krediter. Tänk på att du måste uppfylla vissa krav för att kunna lösa ut dina krediter. Förenklat är spelkrediter ett flertal gratisspel och det är ett enkelt och smidigt sätt att hämta hem ett öppningserbjudande.

Vad är ett gratisspel?

Gratisspel är numera väldigt populära bland svenska spelare och något som spelbolagen erbjuder frekvent. Det är en typ av starterbjudande som kommer från den brittiska marknaden men numera finns på de flesta marknader i världen. Det som skiljer ett gratisspel från andra kampanjer är att det baseras på just ett spel och inte din första insättning. Du lägger ett spel med dina egna pengar och om du vinner får du enbart behålla vinsten. Ej insatsen. Förlorar ditt spel så får du tillbaka din insats. Helt enkelt ett gratisspel!

Det finns även gratisspel där spelbolaget även bjuder på insatsen. Du får en summa som du får satsa och om du vinner få du behålla vinstpengarna. Då är det verkligen gratis på riktigt även om insatserna och beloppen då brukar vara lägre.

Betta riskfritt med riskfria spel

Riskfria spel är en form av gratisspel där du måste satsa dina egna pengar hos din bookmaker. Är du en vinnare och ditt bet sitter så får du behålla all vinst inklusive insatsen. Om du förlorar får du tillbaka hela din insats och alla pengar du investerade. Ditt saldo är då tillbaka där du började och därför kallas det här för riskfritt. Ett generöst erbjudande som många sportspelare tycker om.

Bonusar med eller utan omsättningskrav

Det är viktigt att ha koll på de olika omsättningskrav och villkor och regler som gäller hos olika spelsidorna. Nästan alla har omsättningskrav så läs villkoren och reglerna noga. Ibland kan de krav som ställs vara lite svåra att förstå och inte alla oddsmarknader är inkluderade. I enskilda fall ställs det även olika krav och olika regler gäller för olika sporter. Som exempelvis fotboll, ishockey, hockey, basket och trav. Hos de största och mest seriösa spelbolagen med licens i Sverige brukar det dock inte vara några problem eller konstigheter.

Ibland räcker det att du som spelare bara omsätter totalbeloppet, ibland räcker det med insatsen men väldigt ofta måste du omsätta både insatsen och totalbeloppet för det bolag bonus du valt. Ett vanligt omsättningskrav för en kampanj på 100% upp till 1000 kronor är fem gånger insatsen plus bonusbeloppet till exempelvis oddset 2.0. Det finns även kampanjer helt utan omsättningskrav även om dessa är ovanliga.

En viktig sak vad gäller omsättningskrav är att inte ha för bråttom då du ska välja dina spel. Stressa inte bara för att kunna plocka ut en vinst så snart som möjigt utan var metodisk och välj rätt spel. Läs rekarna och speltipsen som våra experter tillhandahåller här på Rekatochklart för att hitta spel som är genomarbetade och rekade efter grundliga analyser. Chansa heller inte för mycket utan betta på speltips som du tror på. Jämför spelbolagen för att hitta det bolag som passar dig och ditt spelande och din strategi bäst. Det finns massor att välja bland i vår guide och under fliken bettingsidor här på Rekatochklart.

Lägsta odds & minsta odds

En annan viktig sak att ha koll på är vilket lägsta eller minsta odds som gäller för att du ska vara kvalificerad för ett erbjudande. Det här kallas även för minimum odds och det är en del av bolagens villkor och regler. Läs det här noga så att du inte lägger ett spel med för lågt odds och sedan inte får ut den bonus som du har kämpat hårt för. Nivån brukar vanligtvis ligga någonstans mellan oddsen 1.50 till 2.00.

Kampanjens giltighetstid

Det är vanligt att det finns en giltighetstid. En tidsperiod där du måste hinna omsätta och uppfylla kraven för den kampanj du vill ta del av. Inom den här tiden måste omsättningskraven uppfyllas annars går du miste om ditt erbjudande. Giltighetstiden brukar variera mellan allt från en vecka till tre månader och det finns ingen riktig standard.

Behövs en bonuskod

Bonuskoder var väldigt vanliga för några år sedan och används fortfarande även om de minskat i popularitet. Nu sköts det mesta automatiskt utan att du behöver skriva in någon kod manuellt. I de fall koder fortfarande används är det väldigt viktigt att du har koll på det och skriver in din kod. Om du inte gör det går du med största sannolikhet miste om ditt gratisspel eller liknande.

Bonusar för betting hos spelbolag med svensk licens

Sedan 1 januari 2019 måste alla bettingsidor som verkar i Sverige ha en licens. Det finns fem olika. Den som gäller för sportspel heter licens för onlinespel och vadhållning. Det är Spelinspektionen som utfärdar dessa. De bolag som inte har licens får inte marknadsföra sig eller erbjuda betting mot svenska kunder. Här på Rekatochklart hittar du bara bolag med svensk licens. Vi har dessutom sållat bland de dryga 70 bolag och många fler varumärken som är godkända i Sverige så att du som läsare slipper göra det tunga jobbet. Vi listar ca 20 stycken bolag i vår guide. Bara de allra bästa erbjudandena.

Välkomstbonus vid första speltillfället

En ny stor nyhet sedan den svenska spelregleringen introducerades 2019 är att spelbolagen nu endast får erbjuda sina kunder bonusar vid första speltillfället. Enbart ett erbjudande per person och licensinnehavare gäller. Tidigare kunde bolagen erbjuda sina existerande spelare erbjudanden när de ville men det är nu stoppat. Det som tidigare kallades VIP- eller lojalitetserbjudanden finns inte längre på samma sätt som innan den svenska marknaden omreglerades. 

Vinstboost på ditt första sportspel

Vinstboost innebär att spelsidan betalar ut extra hög vinst. Nästan alltid för det första spelet du lägger. Procentsatsen kan variera kraftigt. Ibland handlar det om 10% vinstboost för utvalda event och ibland 100% vinstboost på ditt första spel. MrGreen var först ut med det här på den svenska marknaden då man erbjöd 100% vinstboost upp till 5000 kronor för nya kunder.