DD Tips Solvalla 13/7

Publicerad på 12 Jul 2022 - 22:13

DrTrav

DrTrav

12 Jul 2022 - 22:13

DD Tips Solvalla Onsdag 13/7

DD1: 3 Ruger
DD2: 1,4,5,8,9,11,15

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 -  2140m auto
3 Ruger är en segervan herre som ha åtta segrar på sina 14 starter och har dessutom bara fått se sig besegrad en gång felfri och då var man inte kurant. Han kommer nu med två raka segrar från ledningen och har visat att han kan öppna snabbt. Även om det finns andra snabba konkurrenter med i loppet idag blir inte jag förvånad om Ruger kör sig till spets efter en bit. I spets är man obesegrade på fem försök och det är dessutom anmält amerikansk vagn för första gången ikväll vilket är spännande. Given förstahäst och spik på DD. 

2 Viva La Vida Face har verkligen börjat hitta formen för Björn Goop. Senast gick han utvändigt om Crak di Girifalco och höll väldigt bra som tvåa i mål. Viva La Vida Face är ingen raket från start och riskerar därför att få göra en del jobb på egen hand igen. Men däremot sitter man perfekt till i ett andraspår från start och Björn Goop kan själv välja när det är läge att ta initiativ i loppet. Given vid gardering.

Nämner även 9 Gambino Brick som inte har tur med fru fortuna. Det är många dåliga utgångslägen i raden men trots detta har han visar bra form på slutet. Senast såg man mersmakande ut när han gick i mål med sparade krafter, klockan stannade på 10,5 sista 1000m. Med insatsen senast på minnet så känns 9% i underkant och Gambino Brick är tidig vid gardering.

Min Vinnare: 3 Ruger
Spets efter 500m: 3 Ruger
Skrällen: 9 Gambino Brick
Ranking: A 3 B 2,9,1,10,5,7,6,11 C 12,8,4

Dagens Dubbel 2 - 2140m volt
9 Zanella kommer med tre segrar på de fyra senaste starterna och visade senast att hon berättat skyhög kapacitet för klassen när hon håller sig till trav. Zanella är allround och tål att göra en hel del jobb på egen hand och besitter även speed som många konkurrenter har svårt att mäta sig med. Men akilleshälen är att hon emellanåt kan stressa upp sig i loppen vilket ofta leder till galopp. När det som nu dessutom är första gången man provar voltstart i Sverige gör att jag kommer gardera. Men felfri är Zanella normalt sett svårslagen.

4 Southwind Boko är en fin häst som vann på bra sätt från ledningen för två starter sedan. Senast gick man i mål med sparade krafter efter att fått ett snällt lopp i rygg på ledaren. Ikväll är jag inne på att man skulle kunna bli släppt till spets om Erik Adielsson får iväg Southwind Boko från spår fyra på start. Väl i ledningen sen är detta hästen att slå för övriga.

11 Gitte Silvåkra stod för en bra insats senast när hon slutade trea bakom två toppkonkurrenten. Gången före vann hon på bra sätt via en rapp avslutning när luckan uppstod mellan hästar. Kommer hon bara iväg felfritt från spår fem ikväll kommer hennes avslutning pånytt bita bra.

Min Vinnare: 9 Zanella
Spets efter 500m: 4 Southwind Boko
Skrällen: 11 Gitte Silvåkra
Ranking: A 9,4 B 11,1,15,8,5,12,13,10 C 7,6,14,3,2

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto