V64 Tips Kalmar/Rättvik 6/5

Publicerad på 6 Maj 2022 - 08:42

DrTrav

DrTrav

6 Maj 2022 - 08:42

V64 Express väntar ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min.
Omgången delas mellan Kalmar och Rättvik och min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 3 Faeza Zet i den första avdelningen.

V64-tips Kalmar & Rättvik Fredag 6/5
v64-1 3 Faeza Zet
v64-2 1,3,4,6,7,9
v64-3 4,6,10
v64-4 8,9,11
v64-5 2,4
v64-6 2,7,9,10,11

540 x 1kr = 540kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Kalmar & Romme Fredag 6/5
DD-1 2 Hail Mary
DD-2 2,7,9,10,11

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
3 Faeza Zet är en spännande individ, han inledde sitt tävlande på bra sätt men har sen sitt kval till Svenskt Trav-Oaks brottats med sjukdomsproblematik. Senast gjorde han årsdebut efter sju månaders frånvaro, han vann då enkelt från ledningen med sparade krafter i mål. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan dessutom vara framflyttad en bit. Med tanke på att det endast är tre hästar på start ikväll talar mycket för att Faeza Zet återigen återfinns i spets efter en bit. Väl i den positionen blir han sen svår att rå på. Jag spikar.

7 Naheed är en individ med högt kunnande och som duger en bra bit upp i klasserna när han tävla på topp. Tränare Oscar Berglund varnar dock för att det kan fattas en del på formen ikväll vilket gör att man ligger lågt. Han gör första starten efter en halsinfektion ikväll och blir bara en av flera här.

Min Vinnare: 3 Faeza Zet
Spets efter 500m: 3 Faeza Zet
Skrällen:
Ranking: A 3 B 7,2,5,10,9,4,1,8 C 11,12,6

V64-2 1640m auto
1 Andover Heaven har nu gjort två starter som valack och det har slutat med lika många segrar. Båda segrarna är tagna från ledningen. Nu har han inte startat på två månader, men det är inget som oroar nämnvärt. Ser vi till när Andover Heaven gjorde debut för Ola Samuelsson för två starter sedan hade han inte startat på fyra månader och stod för en rejäl prestation direkt. Lyckas man försvara innerspåret från start så växer seger chanserna men oavsett om det blir så eller inte så är Andover Heaven garanterad ett bra lopp ikväll.

Skrällen är 6 Nightwatcher som har stått för tre bra prestationer under 2022. Senast kopplade man greppet in på upploppet men fick tillslut ge sig sista biten mot en smygkörd konkurrent. Formen är bra och skulle han kunna snuva Andover Heaven på spets ikväll ökar segerchansen för Nightwatcher. Noterbart är också att hemmatränaren Fredrik Persson har fin form på stallet för dagen.

Nämner även 9 Puycheric Wine som har segrat i hela fem av sina nio starter. Nu kommer han visserligen med två raka galopper på kontot men från ett bakspår ikväll kan man ta en lugnare start och skulle Puycheric Wine trava hela vägen ikväll är Johan Untersteiners travare med långt framme när mållinjen närmar sig.

Min Vinnare: 1 Andover Heaven
Spets efter 500m: 1 Andover Heaven / 6 Nightwatcher
Skrällen: 6 Nightwatcher
Ranking: A 1,6,9 B 7,4,3 C 5,2,8,10

V64-3 2140m auto
4 Indira Split visade upp bra kunnande under fjolåret men har nu fått lite välbehövlig vinterträning efter att tappat stilen på slutet av året. I årsdebuten senast höll hon klart godkänt från ledningen som trea. Nu har hon inte startat på över två månader, men tränaren Timo Nurmos fuskar sällan med träningen och från stallet låter man uppåt inför kvällen. Det är dessutom anmält barfota runt om direkt vilket är ett plus. Med en bra prestation här kommer Indira Split utmana om segern.

6 Västerbo Maharani är en speedig individ som kan öppna vasst från start. I den senaste starten handlade det om årsdebut men Västerbo Maharani visade ingen ringrost utan imponerade direkt. Klockan stannade på 12,5 sista 800m från ledningen vilket också räckte till seger. Hittar hon till ledningen pånytt här ikväll kommer hon bli tuff att ta sig förbi.

Min Vinnare: 4 Indira Split
Spets efter 500m: 6 Västerbo Maharani
Skrällen:
Ranking: A 4,6 B 10,5,3,11,7,9 C 8,1,2

V64-4 2140m volt
11 Edibear visade upp bra form senast i sin E3-revansch. Det blev visserligen en tidig galopp men efter den gick Edibear en bra upphämtning och avslutade sista 1500m via 1.13. Kapacitet och fart har Edibear visat upp men det finns en del frågetecken inför kvällens start. Det är första framträdandet på fyra månader och dessutom startar man med bakspår på tillägg vilket såklart försvarar uppgiften här. Men utan för mycket strul längs vägen och med en form som är skaplig hos Edibear så ska man kunna blanda sig i segerstriden här trots allt.

9 Cojito avslutade rappt från tredje ytter senast och var inte långt efter vinnande 8 Das Auto i mål. Ikväll står Cojito 20m bättre till gentemot honom och har dessutom ett spännande utgångsläge med springspår vilket såklart också bidrar till en ökad segerchans här ikväll. Prickar Oskar Giman starten här kommer Cojito tidigt kunna vara med i den främre träffen och i min bok är detta en spännande vinnare ikväll.

8 Das Auto har gjort en bra comeback efter nästan nio månaders tävlingsuppehåll och kommer nu med två raka segrar på kontot. En seger från ledningen och en från rygg på ledaren. Ikväll ser uppgiften lite annorlunda ut men med tanke på formen Das Auto visat upp kan man inte nonchaleras helt vid gardering.

Min Vinnare: 9 Cojito
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 9,11 B 8,10,1,3,12,6,13,14 C 4,5,2,7

V64-5 1640m auto
Ojojoj vilket lopp vi får här ikväll.

Elitloppsaktuella 2 Hail Mary ska göra årsdebut och samtidigt debut för sin nya tränare Daniel Redén. Hail Mary fick det inte riktigt att flyga under 2021 efter att man vann Derbyt året dessförinnan. Nu är hästen flyttad till Daniel Redén istället och kanske är det detta som gör det där sista lilla som krävs för att ta sig in i eliten på allvar igen. Hail Mary har inte startat sedan augusti men Redén är medveten om vad som krävs här och fuskar sällan med träningen. Från ett perfekt utgångsläge och med amerikansk vagn på så är jag inne på att vi kommer få se en toppinsats direkt från Hail Mary. Så även om motstånd inte saknas i loppet så är detta min givna förstahäst i loppet.

En annan som också gör en intressant årsdebut ikväll är 4 Seismic Wave som under sitt elitloppsförsök i fjol var favoritspelad på toton. Han var kanske inte som bäst just den aktuella dagen på Solvalla men det säger ändå en hel del om hästens kunnande. Seismic Wave är en speedig sort som kan springa ruskigt fort över kort distans och Hail Mary får inte ha en dålig dag om han ska besegra Seismic Wave ikväll.

Min Vinnare: 2 Hail Mary
Spets efter 500m: 2 Hail Mary
Skrällen:
Ranking: A 2 B 4,8,1,6 C 7,5,3

V64-6 2140m volt
9 Ninja Zon är ett spännande drag i loppet. I den senaste starten såg hon ut att ligga på lite framme i ledningen och tröttnade den sista biten. Tempot var högt och att det blev trötta ben tillslut är inget att säga något om. Men formen har varit bra innan dess och är den bara någorlunda bibehållen tills ikväll är jag inne på att Ninja Zon kommer kunna få ett mer passande lopp här och ska därför räknas tidigt på V64.

7 Rapunzel visade uppåtform direkt i årsdebuten senast trots att det blev en startgalopp i inledningen. Men upphämtningen var bra och klockan stannade på 1.14 i 2000m vilket räckte till en andraplats. Nu har man även fått ett lopp i kroppen och formkurva lära vara framflyttad ytterligare tills ikväll. Håller Rapunzel sig bara till trav hela vägen är hon med och utmanar om segern.

2 Jocelyn B.R. står ikväll 20m bättre till jämfört med senast. Men trots sitt tillägg kunde Jocelyn B.R. köra sig till ledningen efter 500m och vann sen loppet enkelt. Från start är Jocelyn B.R. den troliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen vet vi att hon biter ifrån sig bra.

Nämner även 11 Micro Vick som attackerade med varvet till mål senast och hamnade i dödens med 700m kvar. Men trots detta kunde han säkert vinna loppet tillslut. För två starter sedan avslutade man rappt på V75 och Micro Vick kommer till kvällens start med bra form. Trots sina dubbla tillägg ikväll kan han inte räknas bort ur segerstriden om det skulle lösa sig på ett bra sätt längs vägen.

Min Vinnare: 9 Ninja Zon
Spets efter 500m: 2 Jocelyn B.R.
Skrällen: 11 Micro Vick
Ranking: A 9,7,2,11 B 10,12,5,8,3 C 4,6,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto