V65 Tips Solvalla 28/1

Publicerad på 27 Jan 2022 - 22:17

DrTrav

DrTrav

27 Jan 2022 - 22:17

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla och jag väljer att luta mig mot La Verite i V65-6. Den kompletterande spiken hittade jag till slut i V65-3 där jag tror det kan vara dags för karriärens första seger för 7 Control Wheel.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 28/1
V65-1 2.5.11
V65-2 2.3.5.6.7.10
V65-3 7 Control Wheel
V65-4 2.5.6.7.8.9.10
V65-5 1.2.3.7.8.11
V65-6 1 La Verite

756 rader x 1 kr = 756kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 28/1
LD-1 1.2.3.7.8.11
LD-2 1 La Verite

6 rader x 40 kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
2 Bank Blow har vunnit 4/12 lopp men svek som storfavorit senast även om hon var ursäktad efter att ha varit ifrån lite inför den starten och fick ett tufft lopp över lång distans. De flesta segrarna är dock tagna hemma på Gotland och när hon har besökt fastlandet har hon bara vunnit en gång på åtta försök. Det är en mycket bra häst för det här loppet och det är klart hon ska ses med god vinstchans från ett bra utgångsläge men hon har trots allt galopperat var tredje start i snitt och jag vill gardera.

5 So Good har jag lite feeling för i det här loppet och jag tycker att hon har visat fin form hela vintern. Näst senast höll hon mycket bra som tvåa efter att ha galopperat i spetsstriden för att sedan köra framåt och trava hela loppet utvändigt om ledaren.
Hon visade att formen är intakt senast när hon återigen fick ett tufft lopp och höll bra som fyra i ett tufft V75 lopp och slipper hon bara grovjobbet nu kan det vara dags för en seger.

11 Global Bitcoin har varit klen i de två senaste starterna men på solvalla 29/10 startade hon från exakt samma utgångsläge med Magnus A Djuse i sulkyn och vann på 1.14.8 över 2140m. Motståndet känns inte värre nu och om hon är lika bra som vid den starten då hon fick göra en del jobb ute i spåren, måste hon räknas.

Min Vinnare: 5 So Good
Spets efter 500m: 5 So Good / 2 Bank Blow
Skrällen:
Rankingen A:5.2.11 B:6.1.3.9.7.8.4 C:3.10

V65-2 2140m Auto
7 Broadway Oro tror jag bli favorit i loppet. Han är snabb iväg från start och trots ett spår långt ut på vingen är jag inte främmande för att Jorma Kontio kan nå ledningen och då blir han normalt svårslagen. Jag tycker dock att han är lite ojämn i sina prestationer och är inte heller helt att lita på och det skulle dessutom kunna bli svar invändigt.
I slutändan tycker jag det är givet att gardera även om han hamnar överst i rankingen.

2 Zinon Dream öppnade snabbt från spår fyra för två starter sedan och vann sedan från ledningen i överlägsen stil. Det var lite lättare emot då men det var en förkrossande seger och det känns som att utvecklingen går åt rätt håll. Om Claes Sjöström lyckas hålla ut Jorma Kontio från start är mycket av loppet vunnet och då är det hästen att slå.
Jorma Kontio brukar dock inte ge sig i första taget om han får svar invändigt och det skulle kunna bli en utdragen körning där flera ekipage bjuds in i matchen.

5 Tip Top Southwind tappade från start senast och fick köra ikapp fältet och den starten är bara att glömma, men han har avslutat bra mer eller mindre varje gång starterna innan dess och om det skulle bli lite tempo på loppet känns han som en allvarlig utmanare.

10 Wolverine räknas också tidigt vid överpace. Han söker lite efter formen för dagen men han svarade för flera bra prestationer under sommaren och hösten och kan han närma sig den nivån igen ska han räknas.

3 Magistras har en lite märklig karriär och gör nu resan från Estland för en återkomst på svensk mark. Han är väldigt svårbedömd inför den här starten och jag vet inte alls vad man kan förvänta sig men man ska komma ihåg att han var en halv längd bakom Champ Lane i ett lopp på svensk mark 2019 och har vunnit närmare hälften av karriärens femtio starter.

Jag betalar även för 6 Laurentius Valiant som är bättre än raden.

Min Vinnare: 7 Broadway Oro
Spets efter 500m: 7 Broadway Oro/ 2 Zinon Dream
Skrällen: 10 Wolverine
Rankingen A:7.2 B:5.10.3.6 C:8.1.9.4

V65-3 2140m Auto
7 Control Wheel blir min första spik i omgången. Jag tycker att två-tre hästar höjer sig en aning över mängden på förhand och som jag läser loppet öppnar Örjan Kihlström Snabbare än utvändiga 8 Global Boost från start och kan köra framåt för att överta ledningen.
Han har ännu inte vunnit något lopp på karriärens tolv starter men näst senast när han utrustades med bike tycker jag han agerade klart förbättrat som tvåa bakom en alldeles för tuff konkurrent. Nu åker den vagnen på igen för andra gången i karriären och att Örjan Kihlström dessutom förstärker är ett klart plus. Jag har en bra känsla att han kan inkassera karriärens första seger.

8 Global Boost är den i fältet som har visat mest och han har vunnit 3/11 lopp hittills. Han gick bra som tvåa bakom Global Billboard senast och borde ha gått framåt ytterligare med två lopp i kroppen och ska räknas tidigt. Han är dock inte speciellt kvick iväg den första biten och från spår 8 bakom bilen kan han hamna på vingel.

4 Mitzy Gold har ännu inte vunnit lopp men hon har gjort det bra flera gånger om på slutet och ska nu utrustas med bike för första gången. Hon kan öppna rätt snabbt från start och om Claes Sjöström vill köra i ledningen är det något som skulle kunna ställa till det för min spik. Hon ska inte räknas bort.

Min Vinnare: 7 Control Wheel
Spets efter 500m: 7 Control Wheel / 4 Mitzy Gold
Skrällen:
Rankingen A:7 B:8.4 C:11.10.2.3.6.1.5.9

V65-4 2640m Volt
10 Appasso ser ut att möta ett överkomligt motstånd och har fått ett passande läge med ett springspår på tillägg. Han brukar vara kvick iväg bakom bilen åtminstone och hanterar han volten borde han komma iväg bra från start och vara ikapp den främre volten tidigt. Det är inte omöjligt att Carl-Eric Lindblom kan överta ledningen om han ställer frågan men det är ingen självklarhet och det finns flera faktorer som gör att jag inte litar på honom.
Han har först och främst inte startat på två månader och det är ett frågetecken för hur pass vässad han är inför den här uppgiften. Det var dessutom längesen han startade med voltstart och att han tvingas tävla med skor känns som ett stort minus. Han har gjort sina bästa lopp när han tävlat barfota runt om och han har faktiskt aldrig vunnit med skor på hovarna.

2 Gunvald fick ett för tufft lopp senast och tröttnade till slut men jag gillade intrycket när han var femma på V75 näst senast. Han startar med tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter och om Towa Johansson kan köra fram till ledningen och grilla hästarna på tillägg kan det räcka hela vägen när det dessutom är tveksam form på flera hästar i fältet.

7 Ricke är van tufft motstånd och brukar ha sin bästa bit till slut och han var före många duktiga hästar i mål vid andraplatsen i oktober. Nu gör han årsdebut och behöver säkert något lopp i kroppen men i det här sällskapet måste han ändå räknas tidigt på kapacitet.

Draget i loppet är 5 Pelle Roc som gick mål med mycket krafter sparade senast. Jag tycker raden är missvisande och han gick bland annat en 13-tid över medeldistans i höstas. Det är ett vidöppet lopp där få hästar visar form för dagen och med en bra resa kan det räcka.

Min Vinnare: 10 Appasso
Spets efter 500m: 2 Gunvald / 10 Appasso
Skrällen: 5 Pelle Roc
Rankingen A:10.2.7 B:5.6.9.8 C:4.1.3

V65-5 2140m Auto
11 Genie Am har toppform och har vunnit två av sina tre senaste starter. Det blev dock en billig seger efter många galopper under vägen senast och jag har ändå svårt att köpa henne som favorit, vilket hon ser ut att bli på sin fina form. Det kan bli trafikproblem från ett bakspår och det har inte varit någon segerstaplare tidigare. Hon är bra för loppet men jag tycker det finns motbud.

3 Global Above All blir istället min tipsetta. Han är inte helt att lita på och har inte startat på ett par månader men det här är en häst som är härdad inom V75 och jag håller honom som en klart bättre häst än Genie Am. Är han väl förberedd inför den här starten blir jag inte förvånad om han bara är bäst och han kan vinna den tunga vägen.

7 Wilson Knight har blivit nedstruken ett spår och är kvick iväg från start och jag tycker att han har jobbat ihop till en seger snart. Han har lite problem med inställningen den sista biten och vill inte riktigt sätta nosen först men formen är bra och från ledningen ska han räknas.

1 Cash Kid Gwen har jag haft ögonen på en längre tid och jag tycker att den nu tioårige valacken håller riktigt bra form för dagen. Det här känns som ett väldigt passande smygläge för honom och det ultimata vore om han kunde öppna så pass fort från start att han kan hitta ryggen på Wilson Knight och hoppas på lucka till slut.

2 Håna Am ska också med på läget även om hon är ojämn och svår att räkna på samt 8 T.Midi som suttit fast med krafter kvar två gånger om på slutet.

Min Vinnare: 3 Global Above All
Spets efter 500m: 7 Wilson Knight
Skrällen: 1 Cash Kid Gwen
Rankingen A:3.7.11 B:1.2.8 C:5.10.9.4

V65-6 2140m Auto
Vi avslutar omgången med en spårtrappa och här kommer min andra spik i omgången.
1 La Verite är en klasshäst som gjorde årsdebut med bravur senast när han vann på 1.11.8 över kort distans och han såg väldigt väl förberedd ut. Han har tjänat minst pengar i loppet vilket gör att han får spår 1 bakom bilen och ett perfekt utgångsläge. Normalt sett brukar det vara tufft för hästarna där framme i en spårtrappa men det här är en häst som kommer att tjäna snabbar pengar framöver. Hans kapacitet är betydligt högre än de pengarna som han bär och han visade vid sin senaste start att han kan öppna fort bakom bilen. Jag tror att att han håller ut de utvändiga ekipagen och leder det här från start till mål, trots att han står tufft inne på pengarna.

Motbud
8 Devs Defintif har tjänat dubbelt så mycket pengar som favoriten och har dessutom visat toppform i vinter. Senast gjorde han tyvärr bort sig med en galopp men innan dess tog han två raka segrar inom V75 och vann såväl som försök som final i klass 1. Det är klart att han gå ner lite i klass nu men frågan är vart han hamnar från start från spår åtta?. Jag tror det blir för långt fram till La Verite om han är lika fin som senast.

Streckar man vidare räknas främst 5 Le Crack Sox som var fin i sin regidebut senast och som förstärks med Örjan Kihlström nu.

Min Vinnare: 1 La Verite
Spets efter 500m: 1 La Verite
Skrällen:
Rankingen A: 1 B:8.5.10.3 C:9.11.4.2.6.7

Lycka till 


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto