Topptipset Tips Fredag 7/1

Publicerad på 7 Jan 2022 - 14:31

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jan 2022 - 14:31

Fredagens Topptips är ett spännande sådant som löper över två dagar. Vi inleder med ett roligt skrälläge i Primeira Liga och vi ska också hinna med besök i andraligorna i Spanien och Nederländerna. För övriga underhållningen står cupspel från England. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:291. Santa Clara - Sporting X
Sporting vann som bekant den portugisiska ligan i fjol efter många års väntan. Även i år finns de grönvita med i toppstriden där de går en stenhård kamp med Porto om ligatiteln. Möjligen visade grabbarna från huvudstaden guldnerver senast när de höll på att strula till det mot Portimonense. Sporting lyckades inte vända underläge till seger förrän i den andra halvleken och att ställas mot Santa Clara på Azorerna är ingen enkel uppgift. Värdarna trivs utmärkt hemma på ön där lejonparten av poängen tas. När tvåan streckas hårt väljer vi att plocka med hela spannet och försöker jobba in en skräll.

2. Amorebieta - Tenerife 1
Tenerife gnetar sig fast i toppstriden men mycket mer än en playoff-plats kan inte ö-laget hoppas på. Förlusten i derbyt mot Las Palmas - säsongens andra derbytorsk - var blytung och det är inte omöjligt att gästerna får svårt att ladda om till fredagens uppgift. Det ska också sägas att Tenerife normalt är ett utpräglat hemmalag. Amorebieta ska således med större poängchans än vad strecken vittnar om. Värdarna kommer att få kämpa för nytt kontrakt hela vägen in på våren, men i denna enskilda tillställning ska de inte underskattas. En överstreckad tvåa kan gott lämnas utanför. 1X spelas.

3. Exeter - Portsmouth 2
De engelska cupmatcherna tjuvstartar under fredagen med EFL Trophy från Devon. Exeter är hemmahörandes i grevskapet likväl som de är hemmahörandes i League Two. Ligaspelet har inte alls sett bra ut mot slutet och här talar mycket för att äventyret i EFL Trophy tar slut. Portsmouth är ett topplag i League One och hittar Pompey bara upp i någorlunda nivå på Saint James Park ska de kunna ta sig vidare utan större problem. Marquis och Harness är två spelare med spetsegenskaper som inte finns hos Exeter. Tvåan klarar sig på egna ben.

4. Roda - Maastricht 1
Kupongens klaraste singelstreck tornar upp sig i Eerste Divisie där Maastricht spås få en mörk afton framför sig. Gästerna har inte vunnit en tävlingsmatch sedan mitten på november och på resande tass är Maastricht ytterst begränsade. Den totala målskillnaden på bortaplan - 7-22 - är inte minst ett kvitto på detta. Roda är ett lag som ska kunna vara med i toppstriden och får värdarna bara igång lirare som Vente och Emmers är mycket vunnet. Ettan blir hårt streckad men det anser vi är befogat. Spika av och gå vidare.

5. Millwall - Crystal Palace 2
Över till lördagen och de tidiga matcherna från FA-cupen. Ett ruskigt spännande Londonderby stundar på The Den där Millwall ska mäta svärd med Crystal Palace. Lejonen är kända för att inte vika en tum i egen borg, men det gör inte heller Patrick Vieiras örnar. Palace är klart förbättrade under fransmannens ledning och även om den gamla Arsenal-mittfältaren väljer att rotera i sin startelva ska Örnarna gälla som favoriter trots bortaplan. Millwall kan möjligen kämpa sig till ett oavgjort resultat, men mer än så blir det inte. X2 räcker för grön bock.

6. Burnley - Huddersfield X
Det fullkomligen stinker cupskräll om bataljen på Turf Moor. Burnley ligger oerhört pyrt på det i Premier League och ska Sean Dyches manskap lösa nytt kontrakt i finrummet har de knappast råd att ödsla krafter i FA-cupen. Vid en roterad elva anser vi kampen med Huddersfield vara vidöppen. Carlos Corberáns adepter är spelskickliga nog för att kunna lira ut Burnley och kan de bara undvika fasta situationer ligger vägen för avancemang öppen. Koppla på hela spannet från start och jobba in högersidan.

7. Coventry - Derby 1
Derby stod återigen för en iögonfallande prestation när de hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Reading i matchens slutminuter. I rådande form går det faktiskt inte att utesluta The Rams från den sensation det skulle vara om de löser nytt kontrakt. FA-cupen gör Wayne Rooney klokt i att bortprioritera vilket talar för en reservbetonad startelva mot Coventry. De ljusblå bör således få en tacksam uppgift framför sig där det möjligen kan lossna för Viktor Gyökeres. Svensken väntas ta plats i värdarnas offensiv och är en möjlig matchvinnare. 1X är ett lås.

8. Bristol City - Fulham 2
Bristol Citys senaste match mot Millwall var inget för folk med högt blodtryck. The Robins tog ledningen med 1-0, tappade densamma till 1-2 men lyckades ändå komma tillbaka och sedermera vinna med 3-2. Andreas Weimann stod för ett hattrick och är i princip den enda som håller hög nivå hos värdarna. I övrigt är det inte mycket att hurra över och sett till den underliggande statistiken hör Bristol City till ligans sämsta lag. Fulham är flera klasser bättre och även om The Cottagers ställer över vissa stjärnor ska de ändå gälla som klara favoriter på Ashton Gate. X2 spelas.

Kupongens kassaskåp
Roda
Maastricht får inte mycket att stämma just nu och mot ett Roda med toppstridsambitioner kammar gästerna noll. Given hemmaseger att vänta.

Varningens finger!
Santa Clara
Sporting låg illa till mot Portimonense och ett hemmastarkt Santa Clara blir ytterligare en tuff nöt att knäcka. Värdarna ska inte räknas bort på Azorerna.

144 rader
1. Santa Clara - Sporting 1x2
2. Amorebieta - Tenerife 1x
3. Exeter - Portsmouth 2
4. Roda - Maastricht 1
5. Millwall - Crystal Palace x2
6. Burnley - Huddersfield 1x2
7. Coventry - Derby 1x
8. Bristol City - Fulham x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto