Topptipset Tips Måndag 28/3

Publicerad på 28 Mar 2022 - 10:52

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Mar 2022 - 10:52

Ny vecka med massor av nya möjligheter. Topptipset under måndagen (och tisdagen) är en bong mer eller mindre helt stöpt i landslags-skrud. Tre träningslandskamper samt fyra EM-kvalmatcher med U21-landslagen står på menyn. Ett bra skrälldrag finns bland annat på svensk mark då Jensa Gustafsson och hans blågula herrskap kan få stora bekymmer med ett lurigt Irland. Portugals U21-gubbar står levererar bongens bästa spik. Nu åker vi!


Spelstopp: 19:591. Montenegro - Grekland X

Vi drar igång med en vänskapsmatch mellan Montenegro och Grekland som inte lär bjuda på något målfyrverkeri om vi ska tro historiken. Ingen av de två nationerna är kända för att ha en sprakande offensiv, så med jämna odds och streck är det naturligt att blicken instinktivt vandrar mot mitten av spelbrädet. Det stinker kryss här och även om de hemmahörande montenegrinerna, med bland annat Sead Haksabanovic i truppen, har vassare spets så ska solida greker inte underskattas. Hela.


2. Las Palmas - Leganés 1

Mittenmöte från den spanska andradivisionen mellan Las Palmas och Leganés. Besökarna kommer inte att få återvända till La Liga efter denna säsong, det står klart efter att Gurkodlarna varit på tok för ojämna denna vinter. Las Palmas är erkänt starka i hemmaborgen där öborna, med rutinerade strikern Jese i spetsen, rakat in poäng under säsongen. En bortaseger känns med tanke på allt detta minst sagt avlägsen. Börja strecka från vänster.


3. Danmark - Serbien 1

Att dra alltför stora slutsatser av en träningslandskamp är dumdristigt. Men att Danmark släpper in fyra bollar i en och samma match hör knappast till vanligheterna då Nederländerna sprang ifrån de rödvita (4-2) i Amsterdam. Parken står som värd för en ny dansk fajt. En arena som målskytten senast Christian Eriksen har hemska och obehagliga minnen från med tanke på det som hände under sommarens EM. Ett inhopp mot tulpanlandet senast blev det också troligen nya spelminuter nu för 30-åringen. Serbien har varit ruskigt bra det senaste halvåret med bland annat en blytung skalp borta mot Portugal i VM-kvalet. Denna samling har nationen öppnat med att slå Ungern med 1-0 i Budapest. Ett kryss kan Balkan-gänget absolut slita till sig men tvåan känns på det hela taget överflödig i Köpenhamn.


4. Finland - Slovakien X

Finland är nere i spanska Murcia på vår-läger. Nationen lirade mot Island så sent som i lördags i en tillställning som var övervägande isländsk sett till helheten. Pukki pressade in en balja tidigt men därutöver skapades inte sådär jättemycket framåt för Markku Kanerva och hans mannar. Slovakien har efter en tur till Norge och Oslo tagit sitt ner till Spanien. Slovakerna var stundtals hårt pressade av ett bra norskt sällskap och visst syntes det att gubbar som Hamsík, Rusnák och Dúbravka med många flera inte är med. Med tämligen jämna odds och streck samt neutral bana är det väldigt svårt att ta parti för endera lag. 1X2 löser tidigt biffen.


5. Sverige U21 - Irland U21 2

Jens Gustafsson är ny förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Första uppdraget blir Irland på Borås Arena och just ö-nationen tvålade till blågult då länderna stångades i höstas. Ett sent irländskt 1-0-mål blev matchens enda. Gästerna ser småintressanta ut med gubbar som Kilkenny och Coventry på mitten. Även William Smallbone är tillbaka från skada och har spelat Premier League-minuter på sistone. Det här blir en spännande fajt där tvåan till 15-20 procent lockar allra mest.


6. Italien U21 - Bosnien U21 1

I samma grupp som Sverige och Irland befinner sig så huserar även Italien och Bosnien och Hercegovina. Två nationer som i allra högsta grad utmanar om topp 2-platser och för “Gli Azzurrinis” del är förlustnollan fortsatt intakt i kvalspelet. Värdnationen ser också riktigt bra ut på pappret med bland annat Bellanova och Lovato på backplats. 1-1 mot Montenegro häromsistens var däremot en tämligen slätstruken historia och nu behöver stövellandets ynglingar steppa upp. Bosnien håller en bra nivå och har bland annat kryssat mot Sverige (1-1) tidigare i kvalet. Ett kryss runt tio prollar är givet att få med som stödhjul till ettan.


7. Österrike U21 - Norge U21 1

Norge har ett härligt U21-lag att visa upp i detta kvalspel. Bodös tidigare succéspelare Erik Botheim och Håkon Evjen finns med i förbundskapten Leif Gunnar Smeruds trupp. Duon ska tillsammans med övriga i truppen resa till Josko Arena för att möta ett Österrike som gjorde en kanonmatch mot Kroatien i fredags (0-0) och smyger med strax bakom baggarna i tabellen. Värdarna har varit genomgående bra i spelet på hemmaplan och ser ut att bli orimligt lågt betrodda svenska folket. Ettan är därför tokgiven att öppna med.


8. Grekland U21 - Portugal U21 2

Sist men inte minst stannar vi till på grekisk mark för en riktig smällkaramell. Ettan mot tvåan i grupp D ska brottas om poäng och båda herrskapen har hittills löst gruppspelet utan förlust och därtill bara släppt in ett ynka mål på sex respektive sju matcher. Med andra ord bör denna dust bli tämligen tillknäppt mellan två defensivt otroligt skickliga landslag. Gästerna med lirare som Fábio Silva och Fábio Carvalho måste ändå hållas högre och med eventuellt värde i österled är det självklart att vi testar spiken.


Kupongens kassaskåp

Portugal U21

Greklands ynglingar har gjort ett superbt kval så långt men kommer få bekänna färg mot ett Portugal som på pappret ser väldigt bra ut. Tvåan ska vi spika av.


Varningens finger!

Irland U21

Irland överraskade och tvålade till Sverige i förra omgången av kvalet. I Borås finns absolut läge för en ny grönvit knall. Bra skrälltvåa.144 rader
1. Montenegro - Grekland 1x2
2. Las Palmas - Leganés 1
3. Danmark - Serbien 1x
4. Finland - Slovakien 1x2
5. Sverige U21 - Irland U21 12
6. Italien U21 - Bosnien U21 1x
7. Österrike U21 - Norge U21 1x
8. Grekland U21 - Portugal U21 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto