Topptipset Tips Tisdag 15/3

Publicerad på 14 Mar 2022 - 15:19

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Mar 2022 - 15:19

De sista åttondelsfinalerna från Champions League ska avgöras denna vecka och under tisdagen är det Old Trafford och Johann Cruijff Arena som gäller! Därefter går Topptipset i mål med fem bataljer från The Championship och en från League One. Ta del av analysen nedan!

TV: Formstarke Melker går för 13 rätt igen!



Spelstopp: 20:44



1. Manchester United - Atlético Madrid X

Cristiano Ronaldo visade sig från sin bästa sida i lördags när han på egen hand sköt Tottenham i sank med ett hattrick. Portugisen behöver fortsätta prestera mot Atlético Madrid då hans landsman Bruno Fernandes dras med Corona. United var tillbakatryckta i det vändande mötet, men en annan matchbild är att vänta på Old Trafford. Madrassmakarna, som gästerna kallas, kommer att få fina omställningslägen men behöver samtidigt hantera Ronaldo som trivs ypperligt mot de rödvita. Vi har svårt att särskilja lagen och föredrar därför alla tecken redan på mindre system.


2. Ajax - Benfica 1

2-2 slutade det vändande mötet i Lissabon efter att Ajax bränt massor av högkaratiga lägen. Slarvigt målvaktsspel tillät dessutom Benfica åka till Amsterdam med vittring på avancemang. Vi tror dock att portugiserna har en marig afton framför sig i tulpanrikets huvudstad. Ajax är en urkraft i den egna borgen där spelare som Haller, Antony och Tadic väntas trampa gasen i botten från start. Då får Benfica svårt att hänga med i svängarna. Ettan streckas hårt men det anser vi är befogat. Ten Hags adepter singlas.


3. West Bromwich - Fulham 2

West Bromwich fick bara 2-2 i fredags mot Huddersfield och det ska till mer än ett mirakel för att The Baggies ska nå playoff mot Premier League. Offensiven är begränsad och det är smärtsamt tydligt att mittfältet saknar kreativitet för att sätta spelare som Grant och Robinson i arbete längst fram. Fulhams offensiv går det däremot ingen nöd på, men med en så gott som säkrad direktplats till finrummet har The Cottagers insatser sviktat mot slutet. Kommer gästerna upp i nivå vinner de detta, men med risk för att tvåan streckas hårt vill vi även göra plats för ettan. Gubben (etta-tvåa) spelas.


4. Bournemouth - Reading 1

Efter förra veckans fadäs mot Peterborough (1-1) var Bournemouth i helgen tillbaka på segrande väg när Derby slogs tillbaka med 2-0. Solanke, Anthony och Cantwell utmärkte sig alla och är spelare som även Reading får se upp med när de reser till Vitality Stadium. The Royals har en vass målskytt i Lucas Joao på topp, men i de bakre leden håller gästerna inte The Championship-nivå på långa vägar. Paul Ince mannar slår ur rejält underläge i Dorset, men med tanke på att de ständigt presterar mellan himmel och helvete anser vi tvåan vara en rolig gardering till den givna utgångsettan.


5. Birmingham - Middlesbrough 2

Birmingham har med nöd och näppe gjort tillräckligt för att hålla sig kvar i The Championship. Lee Bowyers manskap kan dock gå en tuff säsong till mötes till hösten om de inte förstärker de offensiva leden. Middlesbrough har tappat mark i toppstriden efter bara en poäng på de två senaste, men här ska Chris Wilder och company ses med god chans att studsa tillbaka på vinnande väg. Boro har ett klart mer slagkraftigt lag på pappret och förlorar inte detta om de kommer upp i ansenlig nivå. X2 räcker för grön bock.


6. Blackburn - Derby X

Blackburn stod återigen för en undermålig insats när de i helgen torskade hemma mot Bristol City med 0-1. Tre ynka mål under detta kalenderår är vansinnigt usla siffror och det är smärtsamt tydligt att Ben Brereton saknas i de främre leden. Chilenaren återfinns i en välfylld rehabstuga och kommer inte till spel mot Derby. The Rams föll i helgen mot Bournemouth men ska kunna stå upp betydligt bättre på Ewood Park. Alla tecken åker med ögonaböj i vad som enligt oss är ett smarrigt skrälläge.


7. Barnsley - Bristol City 1

Poya Asbaghi har skakat liv i Barnsley den senaste tiden. Två raka poängplock mot Stoke och Fulham innebär att svenskens adepter har känning på nytt kontrakt, en känsla som ska kunna växa sig starkare när Bristol City kommer på besök. The Robins har en tendens att blanda och ge under 90 minuter där väldigt mycket hänger på dagshumöret hos Andreas Weimann. Har han en av sina bättre dagar är gästerna att räkna med. Många mål är att vänta på Oakwell Ground vilket gör gubben (etta-tvåa) lockande.


8. Plymouth - Portsmouth 1

Viktiga poäng står på spel på sydkusten där Plymouth tar emot Portsmouth på Home Park. En playoff-plats mot The Championship ligger i potten för båda lagen där Plymouth mer eller mindre kan haka av gästerna från samma kamp vid händelse av tre poäng. Tre raka segrar mot noll är starka papper från värdarna som ska ses med god chans till fjärde raka denna afton. Portsmouth återfår Harness från avstängning men slår ändå ur underläge. Bortaspelet har inte varit Pompeys framgångsfaktor under säsongen. Ettan singlas.


Kupongens kassaskåp

Ajax

Ajax kunde ha avgjort dubbelmötet redan i Lissabon men saknade den rätta skärpan framför mål. Hemma i Amsterdam gör de rödvita inga misstag.


Varningens finger!

Derby

Blackburn har det förtvivlat svårt utan Brereton och mot ett Derby med vittring på säker mark går värdarna inte säkra. Missa inte högersidan.



144 rader
1. Man United - A.Madrid 1x2
2. Ajax - Benfica 1
3. West Brom - Fulham 12
4. Bournemouth - Reading 12
5. Birmingham - Mboro x2
6. Blackburn - Derby 1x2
7. Barnsley - Bristol City 12
8. Plymouth - Portsmouth 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto