DD Tips Boden & Bollnäs 16/12

Publicerad på 15 Dec 2022 - 21:28

DrTrav

DrTrav

15 Dec 2022 - 21:28

DD-tips Boden & Bollnäs Fredag 16/12

DD-1 3 Emelie
DD-2 1,3,7

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD, 3 Emelie. Peter Erikssons treåriga sto har ikväll fått passande förutsättningar. Hon är kvick iväg från start och ha efter sin startgalopp i debuten inkasserat två segrar på bra sätt från just spets. Senast blev det passgång från start och hon gav ett för stort handicap till motståndarna. Men insatsen var bra och Emelie travade 2000m på 14,7 varav sista 800m gick på 11,9. Utvecklingskurvan pekar uppåt och från bricka tre är Emelie min troliga ledare av lopp här. I min bok ska sen segerchansen vara god och jag spikar.

Motbud
6 In Your Time är en treåring som gjort det bra varje gång. På sina sex framträdanden har fem av dessa slutat med pallplats. Dessutom har de fyra senaste starterna slutat med två segrar och två andraplatser. In Your Time verkar dessutom vara allround, han tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas vilket troligtvis kommer krävas ikväll. Han ska räknas tidigt i ett lopp som detta, men i min bok kommer Emelie vara svår att ta sig förbi från spets trots allt.

Min Vinnare: 3 Emelie
Spets efter 500: 3 Emelie
Skrällen:
Rankingen: A: 3 B 6,2,7,1,12,10,5 C 8,4,11,9

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
1 Fifth Avenue Vice kommer med bra form och har fått ett spännande utgångsläge ikväll. Lyckas Fifth Avenue Vice försvara innerspåret från start är mycket vunnet och väl i spets är detta sen hästen att slå. Han har fått i spets fyra gånger tidigare på svensk mark och det har resulterat i tre segrare. Senast höll han bra trots att Fifth Avenue Vice fick göra mestadels av loppet i dödens. Den gången fick han ge sig mot en snabbt avslutande 11 Grappelli. Men ikväll kan det mycket väl bli snabb revansch om Fifth Avenue Vice håller upp ledningen från start.

Tidig är också 7 Juno Beach som även han kan öppna bra från start. Fem av hästens sex segrar är tagna från spets så jag räknar med att Sandra Eriksson kommer vara resolut från start. Dock är spåret aningen långt ut och kan innebära viss vingelrisk. Dessutom brukar hon behöva lopp i kroppen när det som nu är comeback efter lite vila. Som favorit förstår ni att nog att Juno Beach är sårbar men sett till kunnande och kapacitet ska kan hon trots allt inte nonchaleras vid gardering.

Nämner även 3 Nehemiah som stod för en stark prestation senast när han attackerade i tredjespår med 900m kvar till mål. Det blev sen efter en stund positionen utvändigt om ledaren och trots detta tuffa lopp stred Nehemiah starkt hela vägen in i mål och satte dessutom nosen först. Från ett bättre utgångsläge ikväll kanske resan blir aningen bättre ikväll och till låg procent måste jag lyfta fram Nehemiah.

Min Vinnare: 1 Fifth Avenue Vice
Spets efter 500: 1 Fifth Avenue Vice / 7 Juno Beach
Skrällen: 3 Nehemiah
Rankingen: A: 1 B 7,3,11,6,9,5,4,10 C 2,8,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto