DD Tips Romme 10/2

Publicerad på 10 Feb 2023 - 11:22

DrTrav

DrTrav

10 Feb 2023 - 11:22

DD Tips Romme Fredag 10/2

DD1: 3 Salamanca
DD2: 1,2,4,7,11

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
Här hittar vi omgångens enda spik, 3 Salamanca. Detta är en individ som nu efter sitt lite längre uppehåll kan stoltsera med två raka segern på kontot. För två starter sedan vann hon enkelt från ledningen sista varvet och senast var hon återigen överlägsen från spets. Att Salamanca trivs i spets är inget att tveka på och med bara fyra startande ekipage på start här är jag inne på att hon återigen tidigt tar hand om ledningen. Att dessutom Claes Sjöström nu sitter i vagnen ses även som ett plus och i min bok ska detta vara en bra segerchans och jag spikar.

Motbud
2 Diamant Vendil har visat sig besitta bra styrka och har tidigare vunnit från dödens på tilltalande sätt. Senast avslutade hon bra efter att ha blivit störd ca 200m från mål. För två starter sedan visade Diamant Vendil återigen att han inte räds ett tuffare lopp och till endast 4% är detta en tidig skräll att plocka med vid gardering.

Nämner även 10 Amiral som senast gjorde comeback senast efter ett långt uppehåll. Amiral visade dock ingen ringrost utan vann på bra sätt direkt. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan var framflyttad tills ikväll och måste således räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 3 Salamanca
Spets efter 500m: 3 Salamanca
Skrällen: 2 Diamant Vendil
Ranking: A 3 B 2,10,,7,5,9,4 C 13,12,1,8,14,11,15

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
11 Ready Doc har vunnit sju av elva lopp från ledningen men kommer ikväll ha en annan uppgift framför sig. Men Ready Doc har även visat att han tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle krävas samt att han är vass på speed. Kunnandet och formen finns där. Senast vann han enkelt med sparade krafter från just spets och skulle det bara klaffa någorlunda med positionerna längs vägen ikväll kommer Ready Doc pånytt utmana om segern här.

4 Red Hot Roadster trivs som bäst i spets och vi lär kunna vänta oss att Andreas Pettersson kommer göra ett allvarligt försök för att komma dit från start ikväll. Red Hot Roadster kommer nämligen med toppform och vann senast på bra sätt. Då fick han göra en hel del jobb ute i tredjespår genom slutkurvan och med ett lite mer passande lopp denna gången kommer han vara en tuff nöt att bräcka från ledningen.

2 Alert Kronos har gör ikväll comeback efter att inte startat sedan i oktober. Men detta är en häst med högt kunnande för klassen och han är väldigt kvick iväg från start. Däremot kanske man inte är beredd att offra allt här nu i comebacken om man skulle bli ansatt av hård press initialt. Men oavsett om det blir ledningen eller inte så är Alert Kronos garanterad ett bra lopp och måste räknas tidigt sett till hans kunnande.

1 Hefner Am missgynnas ikväll av innerspåret men skulle Claes Sjöström lyckas hålla Hefner Am i trav från start och hitta ut i banan är detta en häst som besitter ett tungt slutvarv.

Min Vinnare: 11 Ready Doc
Spets efter 500m: 4 Red Hot Roadster / 2 Alert Kronos
Skrällen:
Ranking: A 11,4 B 2,1,7,8,9,3 C 12,10,6,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto