V64 Tips Mantorp 1/11

Publicerad på 1 Nov 2021 - 12:02

DrTrav

DrTrav

1 Nov 2021 - 12:02

V64 hämtar vi på från Mantorp ikväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med två spikar. 4 Ikaros Sisu i den andra avdelningen och 11 Karisma River i den fjärde avdelningen.
V64-tips Mantorp Måndag 1/11
v64-1 2,6,8,9,10
v64-2 4 Ikaros Sisu
v64-3 1,4,5,8,9,10
v64-4 11 Karisma River
v64-5 1,2,3,4,9
v64-6 1,3,6,9
600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Mantorp Måndag 1/11
DD-1 1,4
DD-2 1,3,6,9
8 rader x 30kr = 240 kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 2140m volt
9 Mill Cava hade tre raka galopper i programraden inna hon i den senaste starten travade hela loppet igenom. I den starten fick hon göra jobbet utvändigt om ledaren och höll farten bra som trea i mål. Att form och kunnande finns hos denna fyraåring som duger bra för klassen råder det inget tvivel om. Men med tanke på galopperna på slutet är Mill Cava ingen man kastar sig över som favorit på V64. Ikväll har hon visserligen ett spännande utgångsläge med springspår på tilläggsvolten och skulle hon komma iväg bra är det endast två ekipage på start vilket gör att hon skulle kunna få överta ledningen efter en bit. Men som sagt, felfri har Mill Cava en passande uppgift framför sig, men jag vill se henne fungera idag innan jag vågar gå rakt ut på henne.

Skrällen är 8 Knightgi som också startar med springspår ikväll och detta är sjuåring som kan öppna kvickt. Han kan tidigt sitta i ledning från start och väl därifrån sen är han garanterad ett bra lopp oavsett vilket taktik kusk och tränare Morgan Ivarsson väljer. Han vann näst senast efter att fått ett perfekt lopp. Formen finns där och till endast 2% känns spelvärdet högt vid gardering.

Nämner även 10 Southwind Hillrazr som ikväll gör här debut för Nicklas Westerholm. Detta är en fyraåring med som besitter viss talang och som man från stallet låter nöjda med inför kvällens start. Det är anmält barfota runt om direkt och jag skulle inte bli förvånad om Southwind Hillrazr står för en bra prestation direkt här i debuten för Nicklas.
Min Vinnare: 9 Mill Cava
Spets efter 500m: 9 Mill Cava / 8 Knightgi
Skrällen: 8 Knightgi
Ranking A: 9,8,10 B 2,6,5,7,4 C 11,1,3


V64-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spi, 4 Ikaros Sisu. Detta är en treåring som kommer bli intressant att följa. Han har en utvecklingskurva som pekar uppåt och även om det bara finns en seger på kontot hittills så har hans prestationer lovat mycket. Han besitter bra fart i kroppen och håller han sig bara till trav hela vägen ikväll är han huvudet högre än sina konkurrenter. För två starter sedan travade han 14,6 i 1900m efter galopp och i den senaste starten var det debut bakom bilen och då skötte han sig perfekt och det slutade också med seger. Ikväll är det återigen bilstart vilket är till fördel för Ikaros Sisu. Från bricka fyra kommer han kunna pipa iväg till ledningen direkt och väl i den positionen är jag inne på att övriga konkurrenter får jaga andrapriset. Jag spikar.
Motbud
5 Gone Fishing jagar formen, men visst kunnande finns och han kommer till kvällens start med ett par lopp i kroppen nu. Skulle Gone Fishing hitta rätt här ikväll ska han ses som främst motbudet på förhand. Får Mika Forss i vagnen för första gången.

Nämner även 1 Ciel Wibb som stod för en vass avslutning i den senaste starten och är garanterad ett bra lopp ikväll från bricka ett. Det är ett litet startfält vilket också ökar chanserna för attt luckan ska uppstå tillslut. Streckas för den som garderar.

Min Vinnare: 4 Ikaros Sisu
Spets efter 500m: 4 Ikaros Sisu
Skrällen: 5 Gone Fishing
Ranking A: 4 B 5,1,6 C 3,2
V64-3 2140m auto
8 Zola Love är ett fyraårigt sto som vet vart mållinjen befinner sig. Hon har har vunnit tre av sina sju lopp hittills och bara missat pallen vid ett tillfälle. Utgångsläget ikväll är inte det bästa men hon kan öppna bra från start. Skulle Henriette Larsen få iväg Peter Untersteiners travare ordentligt den första biten finns det på kartan att hon hittar hela vägen till ledningen. Men från bricka åtta är det aldrig enkelt och det finns en del som kan strula. Formen finns där men som favorit på V64 känns det givet att gardera.
Givna på kupongen vid gardering är 4 S.G.'s Ambrosia och 5 Silver Grace som båda kommer från Jörgen Westholms formstall och är anmälda barfota runt om ikväll. Den förstnämnda gjorde det bra från utvändigt om ledaren för två starter sedan och senast mötte hon betydligt tuffare hästar som Margareta Tooma och Gitte Silvåkra. S.G.'s Ambrosia kan öppn bra bakom bilen och ska ses med chans på ledning från start. En position hon trivs i vilket S.G.'s Ambrosia visat genom att båda karriärens segrar är tagna från just den positionen.

5 Silver Grace gör ikväll comeback efter ett längre tävlingsuppehåll. Men jag vet att Westholm oftast håller sina hästar väl i ordning hemma på sin gård med fina träningsmöjligheter. Så det skulle inte förvåna mig om Silver Grace kommer väl förberedd inför ikväll och står för en bra prestation direkt.

Min Vinnare: 8 Zola Love
Spets efter 500m: 8 Zola Love / 4 S.G.'s Ambrosia
Skrällen: 4 S.G.'s Ambrosia
Ranking A: 8,4,5 B 10,1,9 C 2,6,7,3

V64-4 2140m volt
Här hittar vi omgångens andra spik, 11 Karisma River. Detta är ett K50-lopp, vilket innebär att kuskar som inte kör speciellt mycket lopp längre ska tampas mot varandra. Vilket i kvällens fall kan gynna Karisma River då tendensen till att det blir rivigt kört i loppet är överhängande. Gustav Hellman sitter upp bakom Karisma River som är loppet mest kapabla häst och ska med en normal prestation vara huvudet högre än sina konkurrenter ikväll. Bricka fyra i volten är såklart aldrig optimalt men Karisma River har klarat av snäva spår tidigare och kommer hon bar iväg från start kan hon sen sitta lugnt i båten när de övriga kör emot varandra för att sen in på slutvarvet visa vem som är bäst i loppet. Dessutom är det anmält barfota runt om vilket ses som ett plus. I ett annars öppet lopp som kostar massa streck väljer jag att ta ställning och spika.
Motbud
9 Midnight Running har höjt sig sedan hon kom till Lars Holmberg och har på sina sex starter i hans regi två segrar och två andraplatser som facit. Midnight Running har visat att hon tål att göra en hel del grovjobb på egen hand och i det här lågklassiga loppet ska hon ses som den givna utmanaren bakom min spik.

Nämner även 14 Teanie som gjorde det bra från dödens i den senaste starten och gången innan avslutade han 13,1 sista 800m som trea. Han är startsnabb och bör kunna sitta bra på det direkt från sitt springspår på tillägg, om kusken prickar starten. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 11 Karisma River
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking A: 11 B 9,14,6,8,5,7,12,10 C 1,4,13,3,2,15

V64-5 1640m auto
4 Zacapa Grim möter ikväll enklare motstånd än vad han är van vid, detta är en gedigen sexåring som bland annat var trea i Finalerna på Åby i augusti. I den senaste starten visade han upp fin form när han pressade sig till ledningen efter 600m för att sen hålla starkt hela vägen in i mål som tvåa. Han tål att göra en del grovjobb själv och även om det skulle behövas här ikväll ska han ses med bra segerchans. Förstahäst.

1 Beethoven galopperade bort en framskjuten placering på upploppet i den senaste starten, men formen finns där och är bättre än vad resultatraden talar om. Han kan öppna kvickt bakom bilen och är skulle Beethoven lyckas hålla upp innerspåret från start kommer man köra där. Från inledningen har det blivit två segrar och två andraplatser på fyra försök. Från stallet låter man även uppåt inför kvällens start.
Nämner även 9 Hugo R.C. som visat bra form på slutet och kommer sitta bra på det direkt från sitta bakspår. Skulle det sen gå lite för fort för hästarna där framme kommer Hugo R.C. plocka ner många den sista biten.

Kioskvältaren är 3 Yoghurt Composite. Han höll bra som tvåa bakom Georgia Am för tre starter sedan. Ikväll är utgångsläget bra och skulle kunna få loppet ikväll. I den senaste starten blev det galopp men gången före drog han på i bra tempo och tröttnade sen den sista biten. Skulle Yoghurt Composite få hushålla mer med krafterna ikväll kan han bli en obehaglig överraskning över upploppet för många.
Min Vinnare: 4 Zacapa Grim
Spets efter 500m: 1 Beethoven
Skrällen: 9 Hugo R.C.
Ranking A: 4,1 B 9,3,2,10,6,11 C 8,12,7,5
V64-6 2140m auto
9 Hera Sisu var ute i ett tufft Breeders' Crown försök senast och räckte då inte till. Men nu möter man enklare motstånd och kommer med formen på topp. Från bricka nio kommer han kunna sitta bra på det direkt. Presterar Hera Sisu som vid segrarna under sommaren ska han han ses med bra segerchans här.
3 Envy Secret galopperade med krafter kvar 100m från mål senast, det var en bra prestation och tid som försvann den gången. Formen sitter där och ikväll står man dessutom med ett bra utgångsläge. Envy Secret kan öppna kvickt den första biten och Thomas Uhrberg som kör ikväll lär ha siktet inställt på ledningen. Lyckas man nå dit är de en position Envy Secret trivs i. Båda segrarna på svensk mark har kommit från spets.
Skrällen är 6 Joyo som gjorde comeback i den senaste starten och nu med det loppet i kroppen lär formkurvan vara framflyttade tills ikväll. Detta är ett femårigt sto som lever på sin speed och skulle det klaffa med positionerna under loppet så fäller hon många tillslut. Endast 6%.
Min Vinnare: 9 Hera Sisu
Spets efter 500m: 3 Envy Secret
Skrällen: 6 Joyo
Ranking A: 9,3 B 6,1,10,4,2,5,8 C 7,12,11
Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto