V75 Tips Eskilstuna 7/11

Publicerad på 7 Nov 2021 - 01:22

DrTrav

DrTrav

7 Nov 2021 - 01:22

Det är en extra V75-omgång på söndag och det är hög sportslig klass på omgången med Breeders Crown-finaler. Jag spikar 2 Honey Mearas i V75-4 samt 3 Önas Prince V75-7.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Eskilstuna Söndag 7/11
V75-1 1.7.8.9.10.11
V75-2 2.3.4.6
V75-3 5.9.10
V75-4 2 Honey Mearas
V75-5 1.3.4.9.10.12
V75-6 1.2.3.4.7.9
V75-7 3 Önas Prince

2592 rader = 1296kr

DD Eskilstuna Söndag 7/11
DD-1 2.1.2.3.4.7.9
DD-2 3 Önas Prince

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m Volt
Ett väldigt öppet stolopp inleder omgången och med tanke på att det finns ett par tänkbara spikar i omgången lär spelarna sprida strecken rejält i det här loppet och i skrivande stund är favoriten spelad till 17%.
10 Your Dreamlove tycker jag har en passande uppgift bara hon inte tappar allt för mycket från start. spår 4 i volten på tillägg är inte optimalt och hon kommer inte kunna öppna speciellt fort men hon går å andra sidan alltid hela vägen in i mål och det är en rejäl dam som har varit bra varje gång på slutet och står på tur för en seger. Hon tål att göra jobb under vägen och går alltid rejäla slutrundor och det här motståndet räds hon inte.

8 Platinum Tile imponerade vid segern på Solvalla 10/10 men nådde inte alls upp till samma nivå senast. Det fanns dock förklaringar till det och hon var nedsatt på grund av en ömmande hov. Nu är hoven läkt och hon har tränat på bra efter det och kommer med stor sannolikhet att vara mycket bättre nu.

9 Heloise Am är fartfylld och vann efter en snabb avslutning senast när Örjan Kihlström satt upp bakom henne för första gången. Örjan kör även den här gången och med bra ryggar under vägen kommer hon vara med där framme även om det är tuffare emot nu.

7 Global Black Money vann på V75 i våras och kan mycket när hon tävlar på topp. Hon gjorde en positiv comeback senast och formen borde vara framflyttad ytterligare till den här starten.

1 Hula Hula Sisu har läget och har tjugo meters försprång på sina konkurrenter. Jag tror att hon lyckas hålla ut 6 Southwind Sansa från start och sedan lär Jörgen Westholm försöka hålla ett hårt jämnt tempo där framme för att göra det svårt för hästarna på tillägg. Barfota runt om och bike för första gången är såklart väldigt intressanta ändringar.

11 Nina Ginto kan väldigt mycket när hon har humöret med sig och hon har blivit allt mer stabil. Hon avslutade snabbt senast och såg formstark ut. Med relativt lite spel på sig är hon ett skrällbud.

Min Vinnare: 10 Your Dreamlove
Spets efter 500m: 1 Hula Hula Sisu / 6 Southwind Sansa
Skrällen: 11 Nina Ginto
Rankingen A: 10.8.9.7 B:1.11.1.6.3.4.15 C:2.13.5.14

V75-2 2140m Auto
4 Francesco Zet ser ut att bli omgångens klart största favorit och han är spelad till skyhöga 82 % i skrivande stund och det är klart att han har en toppchans att vinna det här loppet.
Jag köper dock inte att han är så pass stor favorit och dom hästarna som är mer eller mindre ospelade nu är sannerligen inga dåliga hästar och jag vill försöka fälla Francesco Zet.

Jörgen Westholms duo tycker jag känns väldigt spännande på spelet. 6 Global Concept tror jag kan öppna Snabbare än Francesco Zet från start och hitta till ledningen och sen är frågan om Jörgen Westholm vill tävla eller välvilligt överlåter ledningen till den stora favoriten.
Det hade varit intressant för loppet om han kör i ledningen om han kommer dit och jag tror inte Westholm känner sig slagen med tanke på att han inte var långt ifrån att besegra Francesco Zet senast trots att han fick en tuffare resa. Han är dock inte beroende av någon ledning och har visat att han är oöm för positioner och jag tycker att han ska räknas oavsett.

3 Ninepoints Lasse utvecklas åt rätt håll och har svarat för väldigt starka insatser på slutet. Näst senast var han otroligt bra som tvåa efter en inledande galopp och senast fick han utdelning på sin fina form när han vann sin semifinal. Han har sin bästa bit till slut och skulle det bli bra fart på det här loppet kommer han flyga lågt över upploppet.

2 Global Cashflow var tvåa bakom Francesco Zet i Svenskt Travkriterium och imponerade rejält när han vann sin semifinal. Från ett bra spår bakom bilen tycker jag inte att Ulf Ohlsson ska känna sig slagen med lite draghjälp under vägen.

Jag får nöja mig med fyra hästar på spelet men jag tror inte att vi får hästar som 7 Donizetti och 1 Aquarius Face till 1 % många fler gånger och det behöver inte vara fel att strecka på ytterligare här. Faller den stora favoriten rensar det otroligt bra på hästar som håller väldigt hög klass.

Min Vinnare: 4 Francesco Zet
Spets efter 500m: 4 Francesco Zet/ 6 Global Concept
Skrällen: 3 Ninepoints Lasse
Rankingen A: 4.6 B: 3.2.7.10 C:9.8.5.11.12

V75-3 1640m Auto
5 Twigs Honor gör nu sin andra start i regi Björn Goop och med genomköraren senast tror jag att han kommer vara rejält förbättrad nu och svara för en stark insats. Jag blir förvånad om han kommer till ledningen men jag tycker att han står för klassen i det här loppet och har bra chans att vinna den tunga vägen om han löper upp till sitt kunnande. Jag tycker det kan vara en tänkbar spik på de mindre systemen om man vill gardera någon större favorit i omgången men jag litar ändå inte fullt ut på honom.

10 Global Lover är en klassig häst som jag håller högt och han var före i Twigs Honor i mål senast även om det var en annan uppgift då när han fick trava i ledningen. Han borde kanske ha vunnit det loppet och var lite sämre än vid segrarna men det är bra träningsrapporter och han kommer förmodligen vara bättre nu.
Segrarna är förvisso tagna från ledningen och det är en annan uppgift nu med ett bakspår över kort distans men jag tror det kan bli ett bra tempo där framme och han är så pass bra att han kan utmana om segern ändå.

Jag måste även ha med 9 Hilltop Hawk som har känts rejält på gång i sina två senaste starter och det låter optimistiskt från stallet. Näst senast var han trea bakom Es Trenc och Power Lane efter en vass avslutning och senast såg han tankad ut bakom hästar utan att få fritt. Det måste såklart klaffa lite från det här läget men till 4% känns han otroligt intressant och han har en vass speed till slut.

Jag nöjer mig med tre hästar på systemet men det finns flera tänkbara bud bakom. 1 Fighter är en intressant utmanare om Markus B Svedberg lyckas hålla upp ledningen men spår 1 på eskilstuna är inte optimalt och jag tror att han blir över från start.

2 Bellatrix Club är ett mycket fint sto och har ett bra spår bakom bilen men jag tycker inte att hon har varit lika bra i de senaste två starterna. Det är möjligt att distansen var fel då och att kort distans är en fördel men som betrodd är hon inte het för mig även om hon såklart har chans att vinna loppet.

Min Vinnare: 5 Twigs Honor
Spets efter 500m: 6 The Engine
Skrällen: 9 Hilltop Hawk
Rankingen A:5.10.9 B:1.2.6.7.4.12 C: 11.8.3

V75-4 2140m Auto
2 Honey Mearas blir stor favorit och jag tycker inte att det finns många moln på himlen inför den här uppgiften. Hon har visat gång på gång att hon är kullens drottning och näst senast krossade hon även äldre ston som Hevin Boko, Mellby Free med flera. Läget bakom bilen blev perfekt och Örjan Kihlström kan hitta en bra position direkt och när han lägger in slutstöten med Honey Mearas har jag svårt att se att någon ska kunna stå emot henne över upploppet. Spik.

Motbud
4 Fifty Cent Peace tycker jag räknas främst bakom den stora favoriten. Näst senast var hon heroisk efter en inledande startgalopp och senast blev uppgiften för övermäktig efter att Robert Bergh fick backa sig ut från ett innerspår och det blev alldeles för långt fram till vinnaren. Jag tror att det blir en offensiv styrning och att Fifty Cent sitter i ledningen inom ett par hundra meter och väl i den positionen skulle det kunna vara en utmanare till den stora favoriten om hon tävlar på sin absoluta topp.

Det är ingen omöjlighet att 1 Hall Of Am kan försvara sitt innerspår men det mest troliga är att hon blir över från start. Kapaciteten i den här hästen är hög och hon var faktiskt klart mer spelad på vinnarspelet än Honey Mearas i Derbystoet. Hon kommer att få en bra resa på innerspåret och skulle Honey Mearas få ett tufft lopp kan hon slå till om hon får fritt över upploppet.

Jag nämner åtminstone en skräll i loppet för de som vill försöka fälla den stora favoriten. Skulle det bli bra fart på loppet så har 3 Loaded Maria en vass speed till slut och från ett bra och spår bakom bilen borde hon kunna få en bra resa i den främre träffen.

Min Vinnare: 2 Honey Mearas
Spets efter 500m: 4 Fifty Cent Peace
Skrällen: 3 Loaded Maria
Rankingen A: 2 B:4.1.3.6 C:11.10.7.5.12.9.8

V75-5 2140m Auto
10 Zeolit får tipset med tanke på intrycket i de två senaste starterna. Han är bra för klassen och tål tuffa upplägg och man lär inte vara rädda för att köra framåt om det går för sakta där framme. Nu är det Marcus Lilius som sitter upp istället för Jari Åkerfeldt och normalt sätt ska det vara ett plus men faktum är att nästan alla segrar är tagna när Jari Åkerfeldt har hållit i tömmarna själv.

1 Airborne svarade för några otroligt starka insatser i våras och det finns väldigt mycket kapacitet i den här hästen. Han är inte helt lätthanterlig och galopperade i comebacken senast men intrycket därefter var bra. Innerspåret kan bli en fälla men Magnus A Djuse är en skicklig kusk och hittar han bara ut från sitt innerspår blir han att räkna med.

3 Power Lane är favorit i skrivande stund och det köper jag inte alls även om han såklart ska räknas. Han kommer förmodligen ta hand om ledningen och är förvisso segervan men jag tycker inte direkt att det sprudlar av form för dagen och jag tror inte han kommer få vara ifred i ledningen och det kan bli stumma ben till slut. Jag rankar ner honom en bit.

4 Certainly var bra som fyra i ett Breeders Crown-försök senast och har avslutat vasst i två raka starter och känns klart på gång. Motståndet är något enklare än senast och han borde kunna få ett bra lopp härifrån.

12 Bravo Sabotage ser ut att bli lite borttappad av spelarna här. Hon håller god form för dagen och vann från ledningen 9/10 och var positiv som femma på V75 senast och han är inte mycket sämre än någon annan i det här loppet.

9 Powerbank har en vass speed till slut om han får ett passande rygglopp men visade även senast att han tål att göra jobb på egen hand och han glänste verkligen när han vann från dödens. Nu återgår man till att tävla med skor och det är såklart inget plus men han har tävlat bra med den balansen tidigare också.

Min Vinnare: 10 Zeolit
Spets efter 500m: 3 Power Lane
Skrällen: 12 Bravo Sabotage
Rankingen A: 10.1.4 B:12.9.3.8.6.7.13 C: 15.4.11.2.15

V75-6 2140m Auto
2 Glamorous Rain tror jag är loppets bästa häst och Örjan Kihlström, Daniel Redén och storlopp brukar sällan vara en dålig kombination. Hon vara rejäl i semifinalen när hon vann enkelt efter en stark slutrunda och hon lär knappast vara sämre nu när det är final och det dessutom blir barfota runt om för första gången.

4 Isabell Cash har vunnit fem av sju lopp i karriären och ser bara ut att bli bättre och bättre för varje start. Timo Nurmos brukar vara skicklig på att hitta toppformen till storloppen och nu väljer man eventuellt att rycka skorna på samtliga hovar i finalen. Hon har sin bästa bit till slut och kan mycket väl speeda ner sina konkurrenter över upploppet.

3 Red Lady Express har varit en positiv överraskning för mig och jag trodde inte hon var så pass bra som hon faktiskt har varit. Hon är snabb från start och kommer att ta hand om ledningen och från den positionen blir hon att räkna med.

7 Lara Boko knep med nöd och näppe en finalplats och loppet blev helt fel den gången. Hon glänste vid tre raka segrar innan dess och imponerade stort när hon vann Svenskt Travoaks från dödens.

1 Breeze har fått ett passande smygläge och kan få en passande resa på innerspåret. Skulle det bli bra fart på det här loppet, vilket inte är någon omöjlighet så är hon inte borta med fritt över upploppet.

9 Imhatra Am får också plats på kupongen. Hon har gått framåt för varje start och ser formstark ut och det ser ut att blir barfota runt om för första gången nu, även om man inte har bestämt sig helt än angående balansen.

Min Vinnare: 2 Glamorous Rain
Spets efter 500m: 3 Red Lady Express
Skrällen: 1 Breeze
Rankingen A:2.4.3 B:7.1.9 C:5.6.11.12.8.10

V75-7 2140m Auto
Vi avslutar omgången med en Breeders Crown-final för fyraåriga hingstar och valacker och av de tidiga spelarna är det tre hästar som får klart mest förtroende. För mig är det främst två hästar som höjer sig över mängden och jag tror att vi har en spännande duell framför oss på söndag.
Jag kommer att ta ställning för 3 Önas Prince som är gynnad av sitt startspår och med all sannolikhet kommer att ta hand om ledningen. Han har varit fantastisk bra under hela året och vunnit hela elva lopp och den enda som faktiskt har lyckats besegra honom är Calgary Games i Svenskt Travderby. Önas Prince gick i ledningen då och insatsen var riktigt bra trots att han var fem längder efter Calgary Games i mål och han mötte helt enkelt en häst som var för bra och han var före den värsta motståndaren San Moteur i mål. Jag tycker egentligen att San Moteur har högre kapacitet än Önas Prince men jag tror att positionerna blir avgörande och att Per Nordström har en bra chans att hålla undan från ledningen.

Motbud
4 San Moteur var en av favoriterna till att vinna svenskt travderby men trots att han fick ett perfekt lopp bakom Calgary Games var han inte i närheten av att kunna hota och slutade på en tredjeplats. Att han besitter en skyhög kapacitet råder det ingen tvivel om och ingen har väl missat hans fantastiska prestation i årsdebuten när han krossade sina konkurrenter i Prix Readly Express trots att han tappade massor av mark från start. Nu blir han med all sannolikhet tvungen att köra fram i dödens för att sätta upp tempot utvändigt om Önas Prince och han måste tävla på sin absoluta topp för att kunna besegra honom utvändigt. Jag tar som sagt ställning för Önas Prince men jag skulle inte ramla av stolen om San Moteur vinner den tunga vägen, för så pass bra är han om han tävlar på topp.

Bakom räknas främst 2 Mister Hercules men jag tycker att han har för mycket spel på sig i förhållande till vinstchans i skrivande stund.

Ska jag nämna någon skräll i loppet är det isåfall 1 Titan Yoda som är en häst som jag verkligen gillar och han kan få ett perfekt lopp på innerspåret om han är tillräckligt snabb från start för att ta rygg på Önas Prince men att han ska vinna loppet känns ändå osannolikt.

Min Vinnare: 3 Önas Prince
Spets efter 500m: 3 Önas Prince
Skrällen: 1 Titan Yoda
Rankingen A:3.4 B:2.1.5 C:8.10.6.9.11.7.12

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto