Powerplay Tips Lördag 29/10

Publicerad på 28 Okt 2022 - 17:19

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Okt 2022 - 17:19

Efter en högst osannolikt SHL-omgång där sex av sju matcher slutade i kryss tar vi och samtliga lag nya tag på lördagens Powerplay. Malmö siktar mot att sno poäng från ännu en jätte, Linköping söker revansch mot Leksand på hemmais och Växjö bjuds på en ny chans mot en toppkonkurrent. Bongen kompletteras av hockeyallsvensk ovisshet från sydöstra Värmland. Nu åker vi!

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda - Malmö X

En urstark upphämtning signerad Joel Lundqvist och en galen straffläggning där Jacob Nilsson drog det längsta strået låg bakom Frölundas imponerande vändning mot HV71 (3-2). Över 65 minuter hockey var de två poängen av det rättvisare slaget. Malmö stod för en gedigen insats mot Färjestad i en tight historia. Tvillingarna Westerholm låg bakom 2-1-kassen i powerplay men skåningarna förmådde till slut inte knipa extrapoängen (2-3). Här måste “Redhawks” ges goda chanser att störa en favorit på nytt, och i synnerhet när Frölunda väntas bli populära är det vettigt att täcka upp hela vägen.

2. Skellefteå - Brynäs 1

Skellefteås förlustsvit är ett minne blott efter 3-2 mot Luleå i Coop Norrbotten Arena. Gustaf Lindvall blev stor matchvinnare när han motade samtliga straffar, men fortsatt alarmerande är Möller och Lindströms frånvaro från poängprotokollet. Brynäs stod för en dominant insats hemma mot Timrå men fick dåligt betalt för sitt ihärdiga tryck. Efter idel missar blev det till sist blev det straffviktoria (4-3), men insatsen innebar mycket att bygga vidare på för Mikko Manner och hans stab. Håll utkik på streckfördelningen, stannar ettan under 60 procent är det en gångbar spik.

3. HV71 - Luleå X

Trots en turlig start på matchen och tvåmålsledning som bestod större delen av densamma föll HV71 ihop mot slutet och fick med sig en ynka poäng från hemmamötet med Frölunda (2-3). Tommy Samuelsson fick åter se sitt gäng vara oförmögna att knyta ihop säcken och vinstkontot är alltjämt litet. Thomas “Bulan” Berglund kan inte heller vara helt tillfreds med Luleås poängtapp i Norrlandsderbyt (2-3). Jack Connolly bröt sin långa poängtorka efter den starka starten, men i övrigt ser det fortsatt trubbigt ut i frontleden. En målsnål historia är att vänta och helgarderingen känns som ett sunt val.

4. Linköping - Leksand 1

Det var länge målvakternas kamp när lagen möttes under torsdagen i Tegera Arena. Högberg och Armalis radade upp högklassiga parader. Trots Broc Littles sena kvitteringspuck fick Linköping inte segerjubla den gången heller, och förlustsviten sträcker sig nu sex matcher tillbaka. Floppen Matteau testades i förstafemman men det hjälpte föga. Leksands skadedilemman i forwarduppsättningen är ett uppenbart problem, vilket inte minst syns på det anmärkningsvärt usla PP:t. Östgötarna tillhör tveklöst seriens svagaste lag, men här väntas spelvärdet landa på vänstersidan och då nöjer jag mig med 1X.

5. Växjö - Färjestad 1

Växjö fick se sig slaget hemma i Vida Arena mot ett skickligt och solitt Örebro (1-3). Jörgen Jönssons gubbar bjöd upp till kamp och mot ett Färjestad som blev oväntat tillbakatryckta av Malmö finns all anledning att tro att smålänningarna kan segra på nytt direkt. Karlstadlaget räddades bland annat av en framspelning interna skyttekungen Theodor Lennström, som dock tvingades lämna matchen med en fotskada och väntas vara borta den närmaste tiden. Det är givetvis ett hårt slag för Tomas Mitell, som dessutom fortsätter lägga stort ansvar på målvaktstalangen Dennis Hildebys axlar. Ettan är en fräck chansspik!

6. Örebro - Timrå 1

Trots att det går att argumentera för att det finns en hel del tur inblandat går det inte att göra annat än att ta av sig hatten för Örebros framfart så här långt. Skicklige backen Kristian Näkyvä brukar agera framspelare men öppnade lagets målkonto mot Växjö, som sedan stängdes med snipern Emil Larssons 3-1-balja. Timrå som varit oerhört formstarka på slutet drabbades av ett bakslag i 3-4-torsken mot Brynäs. Poängen som medelpadingarna löste var knappast välförtjänt och risken är att viktige Robin Hanzl saknas även till denna fight. Håller sig ettan under 60 procent är det läge att singla närkingarna.

7. Rögle - Oskarshamn 2

Formstarka Rögle fick en flygande start på bortamötet lagen emellan i torsdags men föll sedan ihop på ett undermåligt sätt. I en chansfylld match var det slarvigt försvarsspel som gav smålänningarna chansen att ta ikapp. Naturligtvis är det skickligt av Oskarshamn att ta tillvara på de lägen som bjuds och matchprotokollet visar också att flera av lagets nyckelspelare, Suomela, Oksanen och Zohorna kliver fram rejält med två strutar vardera. Den udden tycks RBK ha svårt att hantera och skrällchansen är inte att förringa i Catena Arena heller. Dra från den lågt streckade högersidan, men inkludera gärna hela spannet.

8. BIK Karlskoga - Södertälje 2

Tätt mellan matcherna blir det sannerligen för dessa två gäng, som ger sig in i elden även under fredagskvällen. Södertälje spelar en prestigefylld batalj hemma mot Djurgården som naturligtvis hamnar i toppen av priolistan, men med Pasic i högform mot en klubb han känner väl sedan tidigare ska SSK ges goda möjligheter. BIK Karlskoga ställs mot Almtuna och är knappa favoriter, men med överhängande risk för underskattning. Jag är inte övertygad om värmlänningarnas storhet efter att många av lagets nycklar lämnat. Tvåan inleder, men alla garderingar välkomnas med varm hand.

Kupongens kassaskåp

Örebro

I en visserligen något haltande tabell ångar Örebro på i toppen. Enroth avlastades förtjänstfullt i kassen av Arntzen och Niklas Eriksson förtjänar enorm cred för sitt hästjobb i klubben. Ett Timrå på potentiell dekis är en överkomlig motståndare.

Varningens finger!

Oskarshamn

Martin Filanders småländska lirare har gång efter annan visat sin spetskapacitet. Kunde de vända på steken trots ett konstant tvåmålsunderläge kan de definitivt skrälla även på bortais.

162 rader
1. Frölunda - Malmö 1x2
2. Skellefteå - Brynäs 1
3. HV71 - Luleå 1x2
4. Linköping - Leksand 1x
5. Växjö - Färjestad 1
6. Örebro - Timrå 1
7. Rögle - Oskarshamn 1x2
8. Karlskoga - Södertälje 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto