Topptipset Tips Fredag 5/11

Publicerad på 5 Nov 2021 - 10:44

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Nov 2021 - 10:44

Resväskan packas i vanlig ordning under fredagen då Topptipset gör nedslag i åtta olika länder. Kupongen, som är laddad med 250.000 i extrapengar, bjuder på spikdrag i La Liga och Jupiler League medans utdelningen ska jobbas upp i Ligue 1. Häng med på resan!


Spelstopp: 19:591. Southampton - Aston Villa 1

Vi inleder i Premier League där Southampton visar klart godare form än i den mörka inledningen. Sju poäng av de senaste nio möjliga är starka pinnar från The Saints som dessutom återfår Broja från rehabstugan denna afton. Då blir de offensiva leden än vassare och mot ett sargat Aston Villa ska Southampton ses med god vinstchans. Gästerna är absolut inte oävna, men fyra raka förluster och utan tillgång till spelare som Ings, Luiz och Konsa är faktorer som talar emot Villa. 1X räcker gott och väl på St Mary’s.


2. Empoli - Genoa 1

Förmodat svängig batalj från Serie A där Empoli och Genoa ska mäta svärd. De förstnämnda har blixtrat till mellan varven där inte minst segern mot Juventus var imponerande, men den totala resultatraden 5-0-6 är samtidigt en som skvallrar högt om att Empoli blandar och ger. Det gör normalt även Genoa, men hittills har inledningen varit fiaskoartad för gästerna. De rödblå har bara vunnit en match på elva försök och det är givetvis alldeles för dåligt. På Carlo Castellani kommer med det sagt båda lagen att gå för tre poäng och och då många mål är att vänta vänder vi oss mot gubben (etta-tvåa).


3. Athletic Bilbao - Cádiz 1

Athletic Bilbao var på väg mot noll poäng i derbyt mot Real Sociedad, men på tilläggstid klev Iker Muniain fram som poängräddare då hans frispark hittade in i mål. Det ska dock sägas att Bilbao fick god hjälp av Sociedads målvakt, men den moraliska boosten från upphämtningen ska inte underskattas. Hemma på San Mamés är baskerna alltid starka och detta bör bli en övermäktig uppgift för Cádiz. Den gula ubåten har svårt att prestera på resande tass och till sund procent kan ettan utan tvekan lämnas allena.


4. Mainz - Mönchengladbach 2

Mainz räddade kontraktet i grevens tid i fjol, men den här säsongen går Die Nullfünfer mot en succéartad placering i tabellen. Bo Svensson har så här långt lotsat värdarna till en position strax bakom den absoluta toppstriden och det är inget annat än beundransvärt. Raden 5-1-4 är dock en fingervisning om att Mainz inte är att lita på. Mönchengladbach besitter tillräckligt med kunnande i truppen för att kunna störa på Opel Arena och har spelare som Embolo och Hofmann en bra dag går inte värdarna säkra. Vårt val faller på gubben.


5. Lens - Troyes X

Lens stod för en meriterande säsong i fjol och de rödgula ser än starkare ut i år. En fjärdeplats efter tolv omgångar är ohyggligt imponerande och det ser ut att kunna räcka långt för värdarna. Med det sagt trivs inte Lens nämnvärt när de förväntas föra matchbilden och det är precis vad de kommer att få göra när Troyes kommer på besök. Gästerna litar hårt på sin stabila organisation och mot slutet har formkurvan pekat stadigt uppåt. Segern mot Nice och poängen mot Rennes är prestationer som speglar Troyes kapacitet. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


6. Twente - Heracles X

Ovisst möte från Eredivisie där Twente tar emot Heracles hemma på Grolsch Veste Stadium. Värdarna är att anse som det något bättre laget i grunden, men två raka förluster och sju insläppta mål innebär samtidigt att ettan är en bräcklig favorit att hålla i handen. Heracles visar i sin tur gott gry och 0-0 senast mot Ajax är en rejäl fingervisning om vad Kristoffer Petersons gamla lag kan åstadkomma när de har sin dag. Hittar gästerna upp i nivå även här får Twente problem. Koppla på hela spannet.


7. OH Leuven - Oostende 1

Vidare till den undre halvan i Jupiler League där OH Leuven hittills haft problem med att döda matcher. Raden 2-8-3 vittnar om detta, men vi vill samtidigt raskt påpeka att värdföreningen är bekväma med att lira hemma på Den Dreef Stadium. KV Oostende har bara vunnit två bortamatcher sedan säsongen drog igång och det är inte en trend vi ser brytas under fredagsaftonen. Gästerna slår ur underläge och stannar ettan i trakter omkring 40 procent kan den gott lämnas allena.


8. Boavista - Famalicao 2

Målsnåla Primeira Liga härnäst där strecken hamnar galet på Estádio do Bessa. Boavista är förvisso en solid aktör på egen matta, men över 35 procent på ettan är alldeles för mycket. Boavista värderas inte ens som oddsfavoriter och då är det sannerligen läge att dra öronen åt sig. Famalicao kan mycket i sina bästa stunder och gästerna har trivts bra på resande tass den senaste tiden. Med värdet solklart i österled är det läge att kasta den övervärderade ettan överbord. X2 är det enda valet.


Kupongens kassaskåp

Athletic Bilbao

Stärkta efter den sena kvitteringen mot Sociedad ska Bilbao kunna avfärda ett bortasvagt Cádiz hemma på San Mamés. En sunt streckad etta kräver inga garderingar.


Varningens finger!

Troyes

Lens är inte som bäst när de tvingas föra matchbilder, en faktor som talar för Troyes. Gästerna ska definitivt kunna få med sig något från Pas-de-Calais.144 rader
1. Southamp. - Aston V 1x
2. Empoli - Genoa 12
3. A.Bilbao - Cádiz 1
4. Mainz - M-gladbach 12
5. Lens - Troyes 1x2
6. Twente - Heracles 1x2
7. OH Leuven - Oostende 1
8. Boavista - Famalicao x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto