Topptipset Tips Söndag 27/11

Publicerad på 27 Nov 2022 - 11:54

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Nov 2022 - 11:54

Söndagens Topptips inleds av tre sprakande matcher från VM där vidöppna Grupp F och stormatchen mellan Spanien och Tyskland är munsbitar som heter duga. Därefter fortsätter äventyret med Segunda División och Serie B. Häng med på resan mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 13:59

1. Belgien - Marocko 2
Belgien kom undan med andan i behåll från premiären mot Kanada. Roberto Martínez mannar hade knappt ett vettigt anfall under hela matchen, detta trots att kanadensarna bjöd på hektar av ytor när de gick upp och pressade Belgiens mer än lovligt stabbiga backlinje. Med tanke på vad belgarna presterade är det smått ofattbart att ettan nosar på över 75 procent. Marocko dras med tunga frågetecken på Mazraoui och Hakimi men även om ytterbackarna betyder mycket för “Atlaslejonen” går det inte att blunda för detta skrälläge. Missar tidigare nämnd duo denna fight är alla tecken att föredra. Kommer de till spel är det bud på att lämna ettan utanför.

2. Kroatien - Kanada 2
Två gäng med vitt skilda prestationer från premiären ska mäta svärd på Khalifa International Stadium. Kanada charmade tv-tittarna med hög press och rejäl fart under galoscherna mot Belgien medan Kroatien agerade sömnigt mot Marocko. Om Zlatko Dalic kan få sina adepter att koppla på fokus bör de kunna spela bort Kanada fler än en gång, men ettan streckas samtidigt därefter. “Lönnlöven” lär vara ruskigt revavnschsugna efter torsken mot Belgien och när högersidan dryper av spelvärde är det omöjligt att blunda. Den lågt streckade tvåan kittlar ordentligt. Garderingar följer i samråd med plånboken.

3. Spanien - Tyskland 1
7-0-segern mot Costa Rica var Spaniens största någonsin i VM-sammanhang. Luis Enriques gäng spelar världens kanske fotboll när de har sin dag och den moraliska boosten efter storsegern ska inte underskattas inför mötet med Tyskland. “Die Mannschaft” gick på en mina när de tappade 1-0 till 1-2 mot Japan och även om Flicks gäng snuddade vid 3,8 xG (!) blir det svårt att luta sig mot prestationen när utgångsläget är jobbigt inför denna strid. Tyskarna bör ta sig an denna uppgift med hänsyn till resultatet mellan Japan och Costa Rica, men även om japanerna skulle tappa poäng ställer vi oss högst tveksamma till att Rüdiger och övriga reder ut trycket mot de bakre leden. När “La Roja” kan spela avslappnat är de inte att leka med och stannar ettan under 40 procent gillas den skarpt. Vettig spik!

4. Burgos - Real Zaragoza 2
Burgos har stulit många rubriker under inledningen av säsongen och det är inte svårt att förstå varför när man tittar på värdföreningens statistik. 30 inspelade poäng på 16 matcher är starka papper och bara fyra (!) insläppta mål under samma period är siffror som får hakan att slå i köksbordet. Det ska dock påpekas att de underliggande siffrorna överpresterats grovt och mot ett skickligt Real Zaragoza är Burgos en favorit i fara. De anrika gästerna spelar fin fotboll i sina bästa stunder och bröt senast en negativ trend via 1-1 mot Málaga. Till utsökt spelvärde tror vi att besökarna fortsätter på samma väg denna söndag. X2 liras.

5. Leganés - Granada 1
Granada trillade som bekant ur La Liga i fjol men har visat att de omgående vill ta sig tillbaka. Åtminstone hemma i Andalusien. På resande tass är Malmö FF:s banemän däremot inte särskilt mycket att skriva hem om. Blott fem poäng på åtta bortamatcher och en totalt målskillnad på 2-10 är pinsamma noteringar. Leganés är inga duvungar och med sex poängplock på åtta försök i egen borg är värdarna, likt Granada, ett herrskap som plockar lejonparten av sina poäng framför egen publik. När strecken ser ut att landa korrekt är 1X ett sunt val.

6. Lugo - Levante 2
Lugo har det fortsatt tufft i de nedre regionerna av Segunda División. 23 insläppta mål är näst sämst i klassen och lyckas inte Fran Justo styra upp de hemmahörande hägrar bottenstrid under hela säsongen. Under söndagen blir det inte lätt att bryta trenden då Levante står på andra sidan. Nykomlingarna från La Liga finns som väntat med i toppstriden och har en trupp som på pappret är för bra för att harva i andraligan. Soldado, Iborra och Campana är bara några av spetsspelarna som kan sänka Lugo på egen hand. Tvåan är en trygg spik så länge den inte rusar över 50 procent.

7. Cartagena - Eibar 2
Cartagena gör det bra som skuggar herrskapen i toppen av Segunda División. Känning finns för närvarande på en playoff-plats men vi skulle bli förvånade om värdarna stannar i dessa trakter under säsongens gång. Eibar har däremot topp 6 som tydlig målsättning och här har vi väldigt svårt att köpa den vänstervridna streckningen. Gästernas defensiv presterar på topp just nu och lyckas de hålla fortet även denna söndag ligger poängplock nära till hands. Åtminstone betydligt närmare än vad svenska folket tycks tro. Ettan är ett enkelt avslag till förmån för spelvärdet till höger.

8. Como - Bari X
Kupongen går i mål i pastastöveln där botten ställs mot toppen på Giuseppe Sinigaglia. Como har problem i de bakre leden och även om Cesc Fábregas hämtades in inför säsongen har det heller inte lossnat i offensiven. Trots det gillas värdarnas skrällchans när Bari kommer på besök. Gästerna återfinns i sin tur i toppstriden men får här klara sig utan överlägsna skytteligaledaren Cheddira. Anfallaren spelar VM med Marocko och utan honom är anfallsspelet inte alls lika vasst. Vi håller denna batalj som vidöppen och alla tecken tar därför plats redan på mindre system.

Kupongens kassaskåp
Levante
Levante har levererat stabil fotboll på resande tass och mot ett tamt Lugo gör “Grodorna” inga misstag. Tvåan är en stabil spik att luta sig mot.

Varningens finger!
Kanada
Kanada trivs som fisken i vattnet när de får spela på omställningar och Kroatien är långt ifrån immuna mot bolltapp. Den undervärderade tvåan räknas tidigt.144 rader
1. Belgien - Marocko 1x2
2. Kroatien - Kanada 12
3. Spanien - Tyskland 1
4. Burgos - Zaragoza x2
5. Leganés - Granada 1x
6. Lugo - Levante 2
7. Cartagena - Eibar x2
8. Como - Bari 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto