Topptipset Tips Tisdag 8/11

Publicerad på 7 Nov 2022 - 16:17

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Nov 2022 - 16:17

Det är en snitsig godispåse som utgör tisdagens Topptips. Storheter som Barcelona och Milan får äran att inleda kupongen som är kryddad med 250.000 i extrapengar. Därefter följer Bundesliga, Ligacupen och The Championship. Ta del av våra bästa drag i nedanstående analys!

Spelstopp: 20:29

1. Osasuna - Barcelona 2

Barcelona kravlade sig närmare Real Madrid när “Marängerna” tappade poäng mot Girona. Racet om ligatiteln kommer troligtvis att leva hela vägen in på våren och för katalanernas del väntar ett tufft test borta mot Osasuna. Defensiven är fortfarande ansatt hos “Blaugrana” men med idel stjärnnamn i de främre leden är detta trots allt Xavi och companys fight att förlora. Osasuna har tio poäng på sina fyra senaste men även om grabbarna från Pamplona trivs bra på egen matta får de nöja sig om de lämnar denna kamp med en poäng. X2 räcker hela vägen till grön bock.

2. Cremonese - Milan X

Milan tog rygg på Napoli när Olivier Giroud avgjorde sent mot Spezia. Segern blev dock dyrköpt när fransmannen ådrog sig ett rött kort som innebär att han sällskapar spelare som Maignan, Calabria och Saelemaekers på avbräckslistan. Trots det går tipparna hårt åt “Rossoneri” när de besöker Anders Limpars gamla hemtrakter. Cremonese har ett bättre truppläge och med bara en förlust på de fyra senaste ligamatcherna visar nykomlingarna livsgnista i bottenstriden. Bättre skrällchans än så här får värdarna inte mot ett lag av Milans kaliber. Alla tecken och injobb av minst en hemmapinne är rätt väg att gå.

3. Bochum - Mönchengladbach 2

Över till Bundesliga där Mönchengladbach bröt en negativ trend mot Stuttgart. 3-1-segern speglade förvisso inte matchbilden helt och hållet, men när spelare som Thuram och Hofmann ges lägen behöver gästerna inte många chanser för att sätta bollen i nät. En fortsättning på positiv väg förutspås mot ett Bochum som inte rosar marknaden just nu. Totalt 0-7 i brakan på de två senaste är mörka siffror för Matias Conchas gamla lag som får finna sig i att slåss i bottenstriden denna säsong. Till vad som ser ut att bli fin procent kan tvåan gott lämnas på egna ben.

4. Stuttgart - Hertha Berlin 1

Som tidigare nämnts gick Stuttgart på en mina mot Mönchengladbach. 1-3 i nacken vittnar om detta och de vitrödas oförmåga till stabilitet gör att det blir svårt att slå sig in på den övre halvan. Tomás, Sosa och Guirassy är spelare som på egen hand kan göra livet surt för gästande Hertha Berlin, men “Den gamla damen” skojas inte bort hur som helst. De blåvita stod upp bra senast mot Bayern München och när en herre som Lukebakio får stora ytor att operera på kan han sänka vilken opponent som helst i Bundesliga. I en förmodat målrik tillställning lutar vi oss mot “gubben” (etta-tvåa).

5. Bournemouth - Everton 2

Den tredje omgången av Ligacupen sparkar igång under tisdagen när flera av Premier League-lagen gör sig redo för action. Bournemouth åkte i helgen på ett blytungt nederlag mot Leeds och frågan är hur stor vikt The Cherries lägger på denna turnering när risken uppenbar för degradering från finrummet. Everton har en bredare trupp att laborera med och även om främmande gräs är en nackdel gillar vi ändå Frank Lampard och dennes gäng allra mest. Rotationer kan förekomma i båda läger men X2 ska vara tillräckligt för att rätta denna fight grön.

6. Birmingham - Swansea 1

Birmingham har stått för en urstark höst i The Championship där helgens triumf borta mot Stoke innebär att “Blånäsorna” har vittring på playoff. 2-1 motsvarade inte matchbilden men hemma på St. Andrew’s ska värdföreningen kunna hålla ett tamt Swansea på halster. Walesarna fick bara 2-2 mot Wigan och har tappat stinget efter tre raka ligamatcher utan seger. I en förmodat tight historia bör hemmaplansfördelen väga tungt i rikets näst största stad. Strecka från vänster på denna anrika arena.

7. Stoke - Luton 1

Stoke får det inte att lyfta resultatmässigt. 1-2 i nacken mot Birmingham var den fjärde förlusten på de fem senaste. Spelmässigt ser det däremot inte alls pjåkigt ut och lyckas Alex Neil lotsa sina adepter till en ansenlig insats mot Luton ska det räcka väldigt långt i Stoke-on-Trent. “Hattmakarna” är utan ett par betydande pjäser och Nathan Jones har även en del att fundera över i offensiv riktning. Blott tre gjorda mål på de fem senaste är ett kvitto på detta och här slår gästerna ur underläge. Trots det infinner sig spelvärdet till vänster vilket gör ettan till kupongens kanske trevligaste spik.

8. Watford - Reading X

Efter tre raka segrar körde Watford in i en vägg när Viktor Gyökeres sköt The Hornets i sank den gångna helgen. Slaven Bilic gäng övertygar inte och hittar inte kroaten en väg till stabilare prestationer kan de gulsvarta mycket väl gå miste om en playoff-plats till Premier League. Redan denna tisdag kan nästa mina komma. Reading trivs som allra bäst när de får ligga lågt och spela på omställningar, något som kommer att bli fallet på Vicarage Road. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb.

Kupongens kassaskåp

Stoke

Stoke har radat upp flera imponerande insatser mot slutet utan att få med sig tillräckligt många poäng. Vi tror på ett trendbrott när ettan streckas förmånligt mot ett för dagen uddlöst Luton.

Varningens finger!

Cremonese

Cremonese ställs mot Milan i ett perfekt skede. När gästerna saknar mängder av betydande pjäser måste den undervärderade vänstersidan synas.

144 rader
1. Osasuna - Barcelona x2
2. Cremonese - Milan 1x2
3. Bochum - M-gladbach 2
4. Stuttgart - Hertha Berlin 12
5. Bournemouth - Everton x2
6. Birmingham - Swansea 1x
7. Stoke - Luton 1
8. Watford - Reading 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto