Topptipset Tips Torsdag 1/12

Publicerad på 30 Nov 2022 - 12:48

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Nov 2022 - 12:48

Torsdagens Topptips sträcker sig över två dagar och innehåller mängder av vettigt streckade storfavoriter. Ett mindre system följt av ökad radinsats är i princip ett måste. VM-matcherna tar störst plats i strålkastarljuset och för att fylla ut kupongen ska vi även besöka Ligacupen i Portugal samt Segunda División. Nu kör vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 19:59

1. Japan - Spanien 2

Spanien och Tyskland delade på äran i den kanske mest tekniskt fulländade landskamp som spelats på årtionden. Luis Enriques gäng har en brutal högstanivå och lyckas de hitta upp i närheten av densamma får Japan det oerhört svettigt på Khalifa International Stadium. Viss rotation är med det sagt att vänta hos “La Roja” och nämnas bör även att kryss räcker för att spanjorerna ska ta sig vidare. Japan kom inte upp i nivå mot Costa Rica där förbundskapten Moriyasu väntade frustrerande länge med att kasta in sina offensiva ess. Ska asiaterna ha någon chans mot Spanien bör bästa elvan ställas på benen från start. Tvåan streckas hårt men vi nöjer oss trots allt med X2.

2. Costa Rica - Tyskland 2

Late bloomern Füllkrug blev stor hjälte när han hoppade in mot Spanien och bombade upp 1-1 i krysset. Den delade äran innebar att Tyskland fortfarande har chans att ta sig vidare och något annat än gasen i botten är inte att vänta när “Die Mannschaft” ställs mot Costa Rica. Efter stjärnsmällen mot Spanien reste sig costaricanerna mot Japan men här väntar snarare en återgång till pisk istället för fortsättning på poänggivande väg. Klasskillnaden är monumental mellan aktörerna och vi kan inte se hur Tyskland ska gå bort sig. Tvåan är lika given som streck och odds antyder. Spika av och gå vidare.

3. Guimarães - Belenenses 1

En kort avstickare görs till Portugal där Ligacupen pågår trots att VM är i full fräs. Belenenses trillade som bekant ur Primeira Liga i fjol efter en hädisk säsong och det har inte gått bättre i andraligan. Anders Anderssons gamla lag befinner sig i bottenträsket och har heller inte inlett Ligacupen med den äran. Guimaraes håller högre nivå på samtliga positioner och att det skiljer en division mellan dessa klubbar blir påtagligt denna afton. Ettan spikas hela vägen upp till 65-70 procent.

4. Sydkorea - Portugal X

Sydkorea har spelat fin fotboll i detta världsmästerskap men det är också tydligt att det saknas en målskytt. Paulo Bento får svårt att trolla fram en sådan inför dusten med Portugal men rent spelmässigt är vi övertygade om att Son och company ska kunna stå för en gedigen insats, trots förbundskaptenens avstängning. Portugal har svårt att få ut maximalt kunnande ur sin stjärnspäckade trupp och över 70 procent på tvåan är för mycket för vår smak. Särskilt då Ronaldo med kamrater redan är klara för slutspel. Européernas individuella kunnande till trots lockar heltäckningsmatta och skrälljobb allra mest på Education City Stadium.

5. Ghana - Uruguay 2

Alla minns väl kvartsfinalen från VM 2010? Luis Suárez och Asamoah Gyan stod då i händelsernas centrum och denna kvällskvist kan det mycket väl vara dags för Darwin Núnez och Mohammed Kudus att göra detsamma. Ghana och Uruguay gör i en direkt avgörande fight om en slutspelsplats och även om de sistnämnda ännu inte imponerat ska de ses med god segerchans. Ghana har samtidigt inte vikit ned sig och just Kudus är en spelare som kan såra vilken opponent som helst på egen hand. “Gubben” (etta-tvåa) gör sig bäst i denna förmodade holmgång.

6. Kamerun - Brasilien 2

Just när uttåget såg ut att vara definitivt reste sig Kamerun på nio. 1-3 hämtades upp till 3-3 mot Serbien efter att Aboubakar och Choupo-Moting stått för varsin kasse. Anfallsduon besitter en god mängd spets men när “De otämjbara lejonen” tvingas öppna upp sig mot Brasilien kan det lätt bli åka av åt andra hållet. Tite kan ställa en världsklasselva på benen även vid rotation och brassarnas taktiska kunnande ska innebära att gott om ytor för omställningar erbjuds mot ett inte väloljat Kamerun. Tvåan streckas benhårt och det är bara av denna anledning som krysset åker med. X2 spelas.

7. Serbien - Schweiz 1

Häftig sista strid från Grupp G där två på förhand väldigt jämna herrskap ska mäta svärd. Serbien sjabblade bort tre poäng mot Kamerun när den inte kassaskåpssäkra backlinjen gick bort sig två gånger om vid ledning 3-1. Förlusten innebar att seger krävs mot Schweiz och lyckas Dragan Stojkovic motivera sina adepter till en ansenlig insats finns onekligen möjlighet till tre poäng. Schweiz trivs med det sagt i matchbilder likt denna där alplandets stabila defensiv inte sällan ger fina lägen för omställningar. Med tanke på vad serberna visade mot Kamerun blundar vi inte för tvåan på större bongar. Ettan först, tvåan sedan.

8. Granada - Alavés X

Förmodat toppmöte från Segunda División där två aktörer med sikte på direktplatser till La Liga strålar samman. Granada har uppträtt som ett herrskap redo för finrummet på egen matta, utanför densamma ser det inte lika bra ut. Denna afton stundar dock spel i egen borg och även om Alavés toppar tabellen kommer de att få svettas i Andalusien. Baskerna har förvisso bara förlorat en enda match så här långt men här tar vi ingenting för givet. Måla tvärs över redan på minsta möjliga systembygge.

Kupongens kassaskåp

Tyskland

Trots två gedigna insatser har Tyskland hittills bara fått med sig en poäng. Mot Costa Rica blir det fler än så. “Die Mannschaft” kör över opponenterna med stora siffror.

Varningens finger!

Sydkorea

Sydkorea stod för en inspirerande insats mot Ghana där de var värda minst en poäng. Kommer de upp i samma nivå mot ett slutspelsklart Portugal är mycket vunnet. 1X är av yppersta prio.

144 rader
1. Japan - Spanien x2
2. Costa Rica - Tyskland 2
3. Guimarães - Belenenses 1
4. Sydkorea - Portugal 1x2
5. Ghana - Uruguay 12
6. Kamerun - Brasilien x2
7. Serbien - Schweiz 12
8. Granada - Alavés 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto