Topptipset Tips Torsdag 3/3

Publicerad på 2 Mar 2022 - 14:54

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Mar 2022 - 14:54

Cupfotbollen fortsätter på torsdagens Topptips där semifinaler från Copa del Rey, KNVB Beker, Beker van België och Taca de Portugal ska synas i sömmarna. Boreham Wood ska samtidigt försöka stå för en sensation på Goodison Park där Everton väntar i FA-cupen. Schweizisk ligafotboll och kval mot Copa Libertadores tar oss i mål. Nu kör vi!

TV: Helgens bästa spel - dubbel i PL och Serie ASpelstopp: 19:591. Real Betis - Rayo Vallecano 2

Returmöte i en av Copa del Reys semifinaler där Real Betis har 2-1 att gå på från bataljen på Vallecas. Rayo Vallecano bjöd dock upp till dans och även om La Liga-nykomlingen inte rosat marknaden den senaste tiden är en eventuell cupfinal en morot som heter duga. För att nå dit måste Falcao och hans kompanjoner öppna upp sig på Benito Villamarín, något som talar för att Betis kommer få fina ytor att operera på. Värdföreningen besitter en offensiv som heter duga, men defensivt faller Pellegrinis mannar ihop titt som tätt. Gubben (etta-tvåa) är en vettig lösning i en förmodat svängig historia.


2. AZ Alkmaar - Ajax 2

KNVB Beker har nått fram till semifinaler och AZ Alkmaar är hela tulpanrikets mest formstarka lag för dagen. Jesper Karlsson vräker in poäng i de främre leden och svensken med kamrater ståtar med maffiga 14 (!) segrar och en oavgjord på de 15 senaste tävlingsmatcherna. Trots det väljer vi att gå emot AZ denna afton. Ajax tog i helgen stryk av Go Ahead Eagles, men ten Hag och hans mannar ska inte vara missnöjda med insatsen. Minor förekommer under säsongens gång och kommer grabbarna från huvudstaden upp i ansenlig nivå på AFAS Stadion får AZ svårt att hänga med. Tvåan spikas hela vägen upp till 60 procent.


3. Everton - Boreham Wood 1

Frank Lampard var topp tunnor rasande när hans Everton blev berövade på en straff i helgens förlustmatch mot Manchester City. Frustrationen var enkel att förstå då straffen borde blivit tilldömd. Trots nederlaget ska The Toffees vara nöjda med sitt sällsynt väl genomförda försvarsspel, men här väntar en helt annan typ av match. Boreham Wood är en aktör från National League som Everton normalt ska besegra alla dagar i veckan, men att lita blint på ett Everton till 90 procent görs inte utan vidare. Lampard har tidigare haft enorma bekymmer med att få ihop försvarsspelet och större under har skett än att gästerna står pall och ordnar ett oavgjort resultat efter 90 minuter. Krysset ska med!


4. Anderlecht - Eupen X

Returmöte från semifinalen av Beker van België där Anderlecht och Eupen delade på äran (2-2) i den första bataljen. Vincent Kompanys mannar dominerade som väntat matchbilden, men den gamla mittbacken har fortfarande en del att jobba på innan hans adepter är att lita blint på. Det unga spelarmaterialet har en tendens att släppa till enkla målchanser mellan varven och Eupen saknar inte spets i offensiv riktning. Smail Prevljak är en bedrövad målskytt på belgiskt territorium och anfallaren visade sin klass i det första mötet med en balja. Har han en bra dag går Anderlecht inte helt säkra på Lotto Park. Måla tvärs över och jobba in rensarsidan i österled.


5. Basel - St. Gallen 2

Vi lämnar cupfotbollen för ett tag och tar istället sikte på schweiziska Super League. Basel tappade som bekant Arthur Cabral till Fiorentina i januarifönstret och sedan brassen försvann har Behrang Safaris gamla lag haft svårt att sätta spiken i kistan. Esposito, Chalov och Stocker är alla potentiella matchvinnare hos värdarna, men när det inte stämmer fullt ut på det gröna schackbrädet är ettan ingen favorit att hålla i handen. St. Gallen kommer närmast från tre raka segrar där gästerna öst in totalt nio mål. Guillemenot, Ruiz och Schubert besitter alla spetsegenskaper för att såra ett stundtals naivt Basel. Den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt. Gubben spelas.


6. Grasshoppers - Lugano X

Lugano får ses som den enda reella utmanaren till Basel om tredjeplatsen. Gästernas defensiv är på samma nivå som lagen i topp-3, men bara 29 gjorda mål på 23 matcher vittnar om i vilken ände av planen som Lugano har sina problem. På främmande gräs har besökarna presterat enligt 4-1-6 och det är precis lika svårt att sia om utgången när de reser till Letzigrundstadion. Grasshoppers är hemmahörandes på arenan och bara tre nederlag på elva fighter i egen borg är starka papper. Å andra sidan är segrarna lika få och här ska man inte skämmas för att strössla med garderingar. Alla tecken åker med.


7. Tondela - Mafra 1

Mafra gör inget större väsen av sig i mitten av Segunda Liga, men i Taca de Portugal har gästerna från andradivisionen stått för ett magiskt äventyr så här långt. Portimonense och Moreirense, båda hemmahörandes i finrummet, har åkt på stryk av Mafra som inte ska känna sig slagna på förhand när Tondela står på andra sidan. Värdarna tillhör som bekant Primeira Liga, men de är inte några övermän. Den negativa kvalplatsen som Tondela innehar innebär också att dubbel press ligger på deras axlar inför denna semifinal. När strecken ser ut att landa där de ska är ettan hur som haver en potentiell spik, men vi vill ändå inte utesluta att Mafra åker hem med ett oavgjort resultat till returen. 1X.


8. Atlético Nacional - Olimpia Asunción 1

Kvalet till Copa Libertadores får äran att avrunda kupongen. Returmöte mellan Atlético Nacional och Olimpia Asunción står på menyn där de sistnämnda har 3-1 att gå på från den första akten. Det ska dock sägas att värdarna från Colombia var väl så bra som paraguayanerna senast och hemma i Medellín är Atlético Nacional erkänt starka. Hemmaplan är av yppersta vikt i Sydamerika och vi tror inte att Olimpia Asunción har mycket att säga till om natten mot fredagen. Huruvida det räcker till avancemang återstår att se, men denna enskilda fight vinner värdarna. Spikad etta till trevlig procent.


Kupongens kassaskåp

Atlético Nacional

Atlético Nacional har ett prekärt (1-3) underläge att vända i denna retur, men det ska sägas att colombianerna var väl så bra som Olimpia Asunción i Paraguay. Hemmaplan är en blytung faktor i Sydamerika och ettan är en kanonspik.


Varningens finger!

Eupen

Eupen var inte oävna i det vändande mötet (2-2) och har i Prevljak en målskytt som kan såra Anderlecht på egen hand. Helgardera och håll tummarna för högersidan.144 rader
1. Real Betis - Vallecano 12
2. AZ Alkmaar - Ajax 2
3. Everton - Boreham Wood 1x
4. Anderlecht - Eupen 1x2
5. Basel - St. Gallen 12
6. Grasshoppers - Lugano 1x2
7. Tondela - Mafra 1x
8. At.Nacional - Olimpia 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto