Spelbloggar

MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Söndag 2/8

2 Augusti 2020 - 08:57

Så var det igång! Vilken lördag vi bjöds på med matcher från klockan 18:00 och hela natten lång. Ikväll får vi vänta till 20:00, men då får vi ett svenskmöte mellan Nashville och Arizona, fyra stycken i hemmalaget och tre i bortalaget. Tungviktsmöte mellan Boston och Philadelphia står också på menyn. Kupongen avslutas med två matcher som avgörs på måndagen. Nu kör vi!


Spelstopp: 19:59

Powerplay Tips 2/8


1. Nashville - Arizona 1
Nashville har under säsongen varit ett av ligans bästa offensiva lag. De har två kedjor som producerar mycket lägen. Ett problem kan vara deras defensiv och mer specifikt deras boxplayspel. Arizona har inte så mycket att visa offensivt och det kommer vara en stor tyngd på Taylor Hall och Phil Kessels axlar. Nashville som hemmalag har möjlighet att matcha sina tre värlsklassbackar Josi, Ellis och Ekholm mot Arizonas offensiva hot. Ettan måste med, men är procenten över 55 så bör den garderas.


2. Filip Forsberg - Carl Söderberg X
Filip Forsberg lär spela ihop med Viktor Arvidsson och Ryan Johansen. Trion har sett riktigt bra ut när de slagit sina påsar ihop. Målskyttet sprids främst mellan Forsberg och Arvidsson. Men Forsberg bör inte streckas över 33 procent. Söderberg är ingen stor målskytt, och kommer troligen spela center i andrakedjan med Phil Kessel på sin ena kant. Amerikanen tvekar inte att ta egna avslut, således kommer Söderberg inte få så många lägen att själv göra mål. 1X räcker långt. På mindre system räcker krysset. 


3. Boston - Philadelphia 2
Bostons målvakt Tukka Rask dras med ett brutet finger, men kommer att spela igenom smärtan. Boston såg inte särskilt bra ut när de träningsmatchade mot Columbus. De var inte riktigt där i duellerna. Det lär bli annat tempo till dagens match. Philadelphia såg bra ut mot Pittsburgh och borde nog ha vunnit matchen under ordinarie tid. Talangen Carter Hart kommer vakta Flyers mål, och han har visat sig vara lösningen på Flyers långa målvaktsproblem. Bra skrällchans. Vi streckar från höger.


4. Colorado - St. Louis 2
Colorado, säsongens största positiva överraskning hade den bästa kedjan i ligan under grundserien. De forna talangerna, numera storstjärnorna, MacKinnon, Landeskog och Rantanen har haft show hela säsongen. När Rantanen och Landeskog gick skadade visade MacKinnon att han kunde driva hela laget själv. Kedjan gjorde två av Colorados tre mål i träningsmatchen mot Minnesota. St Louis som vann Stanley Cup förra säsongen har således mycket mer slutspelsrutin än laget från Denver. Missouri-laget har bättre målvakt, en av ligans bästa tvåvägscenter i Ryan O’Reilly. En helt jämn matchup, kan St Louis, och mer specifikt Ryan O’Reilly och backen Pieterangelo bara hålla kolla på Colorados förstakedja så kan det bli kul för St Louis. Här streckar vi från höger.


5. Toronto - Columbus 2
Toronto ska vara klara favoriter. De är betydligt bättre offensivt. Men vilken Andersen kommer vi få se i kassen? Dansken har varit ganska medioker under säsongen. Det långa breaket kan dock vara till hans fördel. Columbus är Torontos motsats. De har haft bra målvaktsspel och de är klart bättre defensivt. I Ohio-lagets bås står den rutinerade räven Tortorella, och vem har glömt hur de slog ut den stora favoriten Tampa Bay förra säsongen. Det finns en skrällchans, nog borde alla tecken vara med.


6. Vancouver - Minnesota 1
Ett väldigt jämnt möte på förhand. Kanske det mest ovissa av alla. Vancouver präglas fortfarande av svenskar och deras två viktigaste spelare är just svenskar. Offensivt är det Elias Pettersson som ska driva laget. En exceptionell talang. Jacob Markström måste spela på sin toppnivå för att ge Vancouver en chans att vinna. För backarna ser inte så vassa ut. I Minnesota gäller raka motsatsen. Backarna ser ganska bra ut men målvaktsduon Dubnyk (trolig startman) och Stalock har givit ett skakigt intryck. Perfekt läge för Elias Pettersson med andra ord. Glöm inte att han bara gjort ett slutspel på seniornivå, då för Växjö, totalt sett blev det 19 poäng på 13 matcher. Ettan måste med. 


7. Carolina - NY Rangers 1
Carolina var det klart bättre laget i den första matchen och vann den mycket rättvist. Raleigh-laget var spelförande genom den första halvan av matchen innan de började spela på resultatet. Något som höll på att straffa sig. I Rangers lyste Zibanejad starkast och gjorde också två poäng. Svensken kommer behöva draghjälp i denna match om Rangers ska ha någon som helst chans. Carolina gjorde ett mål i powerplay samt ett mål precis när Rangers blev fulltaliga. Detta ger råg i ryggen och ettan är bra hela vägen upp till 50 procent.


8. Calgary - Winnipeg 1
Calgary dominerade första matchen och vann mycket rättvist och klart. 4-1 skrevs segersiffrorna efter att Alberta-laget haft en fantastisk andra period där de gjorde tre mål. Spelmässigt såg det ut som förväntat, Calgary var snabbt ur egen zon och Winnipegs målvakt, Hellebuyck, fick jobba rejält. Vezina nominerade målvakten i Jets är deras viktigaste spelare och han behöver spela på en väldigt hög nivå om de ska ha chansen. Självförtroendet i hemmalaget ökade när de gör mål i både powerplay och boxplay, bra special teams blir viktigt. Ettan plitas ner först, vill du säkra upp räcker krysset långt.


Kupongens kassaskåp


Carolina
Dominanta i den första matchen och lyckades neutralisera Hart-Trophy nominerade Artemi Panarin helt. Kan de nå samma nivå i måndagens match så blir det ännu en seger. Firman Aho, Teräväinen och Svechnikov dominerade matchbilden och var inblandade i de två första målen. Bra spik.


Varningens finger!


Columbus
I veckan besegrades storfavoriten till att vinna hela slutspelet, Boston, med klara 4-1 av Columbus. Ohio-laget var klart bättre och spelade aggressivt över hela banan. Nu ska de fälla en annan stor favorit. Ett hårt arbetande lag, med en rutinerad coach ska inte underskattas. Tvåan bör tas med.


144 rader
1. Nashville - Arizona 12
2. F.Forsberg - C.Söderberg 1x
3. Boston - Philadelphia 1x2
4. Colorado - St. Louis x2
5. Toronto - Columbus 1x2
6. Vancouver - Minnesota 1
7. Carolina - NY Rangers 1
8. Calgary - Winnipeg 1x


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

DD Tips Vaggeryd Söndag 2/8

1 Augusti 2020 - 10:54

Det är Vaggeryd som står som värd för Dagens Dubbel-spelet på söndag. Nedan följer mitt tips.

DD Tips Vaggeryd Söndag 2/8
DD-1 1,2
DD-2 1,2,3

6 rader x 30 kr = 180 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 2140 m Autostart
2 Franklin Face har gjort det bra mot tufft motstånd en längre tid. Nu är det inte lika hårt motstånd som tidigare fast det finns risk att han får göra en hel del grovjobb på egen hand under slutrundan men han är bra nog att han klarar det.

1 Vikens Fingerprint var ute i Stoeliten på Axevalla senast. Hon fick då en resa i fjärde invändigt och sågs aldrig med någon segerchans och hon kom in först som sjua i ett lopp där Une Etoile Gar vann. Hon är inte i toppform men har ett tilltalande utgångsläge. Hon är startsnabb och gäller som spetsfavorit här och skulle hon få styra och ställa som hon vill där framme i täten så kan hon rinna undan till en seger.

7 Hierro Boko debuterade i ny regi för Hanna Lähdekorpi senast. Med det loppet i kroppen nu så kan han vara lite vassare till den här starten. Han har en härlig speed att tillgå och sitter han i en hygglig position inför avgörandet så kan han bli farlig över upploppet.

8 J.J. höll farten bra som tvåa bakom Hector Boko näst senast. Gången efter det så galopperade hon i början av loppet och hon hamnade långt bakom och sedan så var hon aldrig med chans. Felfri nu och om Carlos Söderström kan få till en bra styrning så kan hon ha vissa möjligheter.

6 Schatzi Fayline var ute i ett montélopp på Axevalla senast. Hon galopperade då när hon var gott gåendes med 400 meter kvar av loppet. Hittar André Eklundh en bra väg med henne så kan hon avsluta loppet fort och då kan det räcka en bit här.

Ranking DD-1: A 2,1 B 7,8,6,9,3 C 10,5,4

Dagens Dubbel 2 2140 m Voltstart
1 Lucky Truc som är en orutinerad treårig valack som bara har gjort fyra starter tidigare. Han tog sin hittills enda seger från ledningen för tre starter sedan. Senast så galopperade han i spetsstriden i den första kurvan. Felfri nu så tror jag på tidig ledning och från spets så kan det räcka hela vägen till en ny seger.

3 Vikens Brummer gjorde en vass avslutning till andraplatsen bakom Galilio Am som vann det loppet senast. Det var första starten på ett tag så han kan vara bättre nu. Från tränarhåll vill man se en offensiv styrning och löser det sig med positionerna så kan han utmana om en framskjuten placering igen.

2 Iggy Boko kommer från en färsk seger. Han plockade då ner den ledande Nadal Coger som satt i spets på upploppet. Här kanske han kan krypa ner i vinnarhålet och skulle han sedan få en lucka till slut så kan han bli att räkna med här.

9 Erik K. gjorde en godkänd avslutning som sexa i ett lopp som vanns av He Is In senast. Springspår på tillägg nu och får Carl Johan Jepson iväg honom bra så borde han kunna komma ner i en duglig position och med rätt resa så kan han ha vissa möjligheter här.

15 Hakon Von Haithabu fungerade inte helt hundra i aktionen senast så han har blivit behandlad efter den starten. Jobbigt utgångsläge nu med dubbla tillägg och många hästar att runda men med lite klaff så gör han inte bort sig.

Ranking DD-2: A 1 B 3,2,9,15,10,12,7 C 5,14,11,4,13,6,8 

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

GS75 Tips Vaggeryd Söndag 2/8

1 Augusti 2020 - 10:25

På söndagen så avgörs Grand Slam 75 tävlingarna på Vaggeryd. Det är en Jackpot på drygt 6 miljoner kronor i potten. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik. 1 Lucky Truc i den sista avdelningen.

GS75 Tips Vaggeryd Söndag 2/8
GS75-1 2,3
GS75-2 1,2,3,4,5
GS75-3 3,6,7,8,10
GS75-4 2,5,11
GS75-5 1,2,5
GS75-6 1,2
GS75-7 1 Lucky Truc

900 rader x 1 = 900 kr

DD Tips Vaggeryd Söndag 2/8
DD-1 1,2
DD-2 1,2,3

6 rader x 30 kr = 180 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75 TIPS VAGGERYD SÖNDAG 2 AUGUSTI

GS75-1
Vi inleder GS75 med ett Stayerlopp över 3140 meter och jag har streckat två hästar. 3 Alex H.P. svarade för en strålande insats för fyra starter sedan. Han fick då vandra i dödens på den ledande Jazzmine Boko och han krossade ledaren och han stack sedan undan till en överlägsen seger. Gången efter det så hade han ett iskallt utgångsläge på Vaggeryd och han avslutade positivt i skymundan men det räckte bara till en tredjeplats bakom Robertino som vann det loppet.

Näst senast på Åmål så satt han i tredje utvändigt innan han attackerade på den sista bortre långsidan och han fullföljde positivt som trea bakom Quickly S.W. som plockade ner sitt motstånd till seger. På Jägersro senast så fick han en fin resa i vinnarhålet och han fick sedan luckan och han avslutade okej men det räckte bara till en tredjeplats bakom Kattis J.Boko som vann från spets. Nu är det lång distans men med endast två motståndare på startvolten så tror jag Rick Ebbinge kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet och från den positionen så tror jag han kan få styra och ställa lite som han vill och då blir han inte lätt att plocka ner.

2 Silent Honor tog över ledningen med 1500 meter kvar av loppet och från den positionen så höll han sedan undan till en knapp seger före en bra avslutande Digital Crunch näst senast. Gången efter det så travade han större delen av loppet i dödens och han fullföljde positivt även om han inte hade någon chans mot Flexible Launcher som vann loppet från ledningen så det slutade med en andraplats. Nu kör ägaren Henrik Blomberg själv och det är debut över den här distansen men han har vunnit två av tre lopp han har gjort när det har varit halvvarvet kortare så får han ett passande lopp så kan han blanda sig i segerstriden här.

I övrigt kan 6 Willmer Gel som har galopperat bort sig i de två senaste loppen vara tänkbar. Han är väldigt stark och klarar den dryga distansen bra. Fast det finns alltid en galopprisk med honom. I ett felfritt lopp nu så duger han bra mot det här motståndet så kan Johan Untersteiner som kör hästen se till att hålla honom i rätt gångart och om han kan få till en bra styrning så kan det räcka en bit här men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 3 Alex H.P.
Spets efter 500m: 3 Alex H.P.
Skrällen: 11 Olga Utca
Ranking: A 3,2 B 6,1,9,10,11 C 12,4,13,7,8,5

GS75-2
Ett Montélopp över 2140 meter och jag har streckat fem hästar. 4 Au Revoire Font har gjort tre starter på svensk mark och hon väntar ännu på den första segern. Hon avslutade starkt i vida spår i skymundan senast och kom in som fyra i ett lopp som vanns av Oscar L.A. Nu kommer hon ut i första starten i monté. Hon tränade under sadel i måndags och det gick jättebra. Ryttaren var väldigt nöjd med hur hon kändes och trodde att det skulle bli en bra montéhäst. Hon är väldigt snabb iväg så kommer hon till spets så tror jag Tova Bengtsson som finns på ryggen kör i ledningen så länge lampan lyser. Skor på nu meddelar man från stallet.

3 Samiswhoiam kommer från en seger i montédisciplinen på Visby för två månader sedan. Nu har han varit struken för en tilltänkt start men det är inget man ska lägga någon vikt vid meddelar man från stallet. Kan Anna Erixon servera honom ett passande lopp så kan han vara med och kämpa om en framskjuten placering på nytt.

5 Sarracenia P.R. var duktig vid vinsten näst senast men hon kom helt fel på det senast. Det var inte lätt när hon fick tillbringa en stor del av loppet utan rygg ute i tredjespår så hon blev rejält trött på upploppet och kom in som sjua i ett lopp som vanns av Zebrina Font. Hon ska helst inte göra alltför mycket av jobbet på egen hand men kan hon få smyga med i en vettig rygg innan hon sätter in attacken så kan det räcka en bit här.

1 Upside Down Cake gjorde en bra insats i den näst senaste starten. Han travade då en stor del av loppet i rygg på den ledande Enjoy The Life innan han tog sig loss och tog över ledningen på den sista bortre långsidan. Han öppnade sedan upp en stor lucka ner till övriga motståndare men från kön så kom Quite A Quality med en härlig avslutning och tog ner honom på upploppet till seger så han fick nöja sig med andraplatsen. Trevligt utgångsläge nu och med en fin resa i den främre träffen så kan han vara långt framme igen.

2 Pontziopilata Face tog över ledningen med varvet till mål och från den positionen så vann han sedan i ohotad stil för tre starter sedan. Han verkar tycka det är kul att tävla under sadel för han har efter sju starter i montédisciplinen inte varit sämre än fyra. Han är snabb från början så kommer han ner i en trevlig position och om han kan få ett passande lopp i ryggar innan han spelar ut speeden så kan han bli farlig över upploppet.

Min Vinnare: 4 Au Revoire Font
Spets efter 500m: 4 Au Revoire Font
Skrällen: 6 Mint Sånna
Ranking: A 4,3 B 5,1,2,6,8 C 7,9,10

GS75-3
Ett Stolopp över 1640 meter och jag har streckat fem hästar. 3 Apple Rose satt i tredje utvändigt innan hon attackerade på den sista bortre långsidan och då tog hon över ledningen in i den sista kurvan. Sedan så höll hon bra men hon kunde inte stå emot Ritz Guiness som hade liftat med i rygg den sista biten så det slutade med en andraplats. Det var första starten på drygt två månader så med det loppet innanför västen nu så kan hon vara klart förbättrad till den här starten. Nu fick hon ett intressant utgångsläge så här kanske det kan bli tidig ledning och skulle så bli fallet så kan det räcka en bit här. Hon kommer troligen att tävla i en amerikansk sulky och med ett open-eye huvudlag för första gången meddelar man från stallet.

8 Sobel Jasmine öppnade fort och tog hand om ledningen men sedan så släppte hon till Knowledge'em och hon hängde sedan med okej som fyra i ett lopp där Zante Grif avslutade starkt till seger senast. Hon är väldigt snabb den första biten fast från ett spår långt ut på vingen här så kan det bli tufft att komma till täten men skulle det lyckas så kan hon blanda sig i segerstriden här.

7 Key Mom fullföljde godkänt till tredjeplatsen i ett lopp som vanns av Procalate näst senast. Hon satt djupt nere i kön senast men via en rykande avslutning så fångade hon in sitt motstånd till seger senast. Kan Victor Rosleff slinka ner i en hygglig position så kan hon bli farlig med en liknande spurt som senast.

6 Dallas As var inte så bra senast och hon ska nog inte gå i ledningen för hon kom in först som fyra i ett lopp som vanns av Cikoria Frazer då. Formen är annars bra på henne meddelar man från stallet men det är en ryggresa som gäller den här gången. Med tanke på att det är kort distans funderar man på att ha någon form av skygglappar istället för det norska huvudlaget. Med rätt resa här så kan hon vara intressant till en låg procent på spelet.

10 Call Me Brodda fick inte fritt och kom i mål med en del sparade krafter i ett lopp som vanns av Key Mom senast. Bakspår över kort distans nu är inte det bästa men löser det sig med positionerna och om Kim Eriksson som finns i vagnen kan få lite draghjälp under slutrundan så kan hon ha vissa möjligheter här.

Min Vinnare: 3 Apple Rose
Spets efter 500m: 3 Apple Rose
Skrällen: 6 Dallas As
Ranking: A 3 B 8,7,6,10 C 1,2,11,4,5,9

GS75-4
Ett Stolopp över 2140 meter och jag har streckat tre hästar. 11 Omega Superstar hade tre raka galoppmisslyckanden i raden innan hon skötte sig senast. Hon travade då hela loppet i dödens på den ledande Ganette Am och in på upploppet så plockade hon ner ledaren men hon fick ge sig kort före mål för OnTrack Mistress avslutade vasst så det slutade med en andraplats. Tråkigt utgångsläge nu men om hon kan hålla sig till rätt gångart och om Robert Bergh som kör hästen kan hitta en vettig rygg att gå i innan attacken sätts in så kan hon bli farlig över upploppet.

2 Miriam Håleryd gick en rejäl repa i tredjespår och svepte till ledningen men i den positionen så galopperade hon i den sista kurvan och då var den dagen förstörd näst senast. Gången efter det så orkade hon inte riktigt hela vägen och kom in som femma i ett lopp som vanns av Lisa Lisieux. Hon hade stått över en del i träningen inför den starten så det kan ha varit en orsak till den sämre insatsen. Från ett trevligt utgångsläge nu så ska hon räknas tidigt här.

5 Jessy Schermer var duktig vid vinsten näst senast och senast så fullföljde hon godkänt och kom in som trea i ett lopp som vanns av Lisa Lisieux. Hon kan öppna hyggligt så det är inte omöjligt att hon kan komma till ledningen här och skulle så bli fallet så kan det räcka långt här. Blir det inte ledningen så borde hon ändå kunna få en fin resa om Rick Ebbinge som finns i vagnen kan servera henne ett passande lopp så kan hon vara med och kämpa om en framskjuten placering på nytt.

Min Vinnare: 11 Omega Superstar
Spets efter 500m: 5 Jessy Schermer
Skrällen: 9 Acredula R.L.
Ranking: A 11,2,5 B 1,6,9 C 4,3,7,10,12

GS75-5
Ett lopp över 2140 meter och jag har streckat tre hästar. 5 O'Man Flax har tre lopp i kroppen efter lång frånvaro. Näst senast så travade han en del av loppet utvändigt om den ledande Civilon och han gjorde det bra men han tog sig aldrig förbi och han fick även släppa Moses förbi sig kort före mål. Gången efter det så vann han på ett bra vis från spets. Det kan bli svårare att komma till ledningen nu men får han ett passande lopp i den främre träffen så kan han blanda sig i segerstriden på nytt.

2 Walther På G. har två lopp i kroppen efter ett par månaders frånvaro. Näst senast så kördes han till spets och han ledde loppet länge men han fick ge sig på linjen när Tyson Dimanche tog sig förbi. Gången efter det så fick han vandra i dödens och han gjorde det bra men Valkyria K. höll undan till seger från ledningen så han fick nöja sig med andraplatsen. Här tror jag att André Eklundh har ställt in siktet på ledningen och från spets så kan det räcka långt här.

1 Bastian fick aldrig fritt och kom i mål med en del sparade krafter näst senast. I den efterföljande starten så kom han med en stark avslutning och kom in som trea i ett lopp som vanns av Bravo Santana. Han är okej ut bakom bilen fast det kan ändå bli tufft för Hanna Lähdekorpi att hålla upp ledningen fast blir han inte kvar på innerspåret så kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut.

Min Vinnare: 5 O'Man Flax
Spets efter 500m: 2 Walther På G.
Skrällen: 8 Mahjong
Ranking: A 5 B 2,1,10,8,9,6,3 C 11,4,7

GS75-6
Ett lopp över 2140 meter och jag har streckat två hästar. 2 Franklin Face har gjort det bra mot tufft motstånd en längre tid. Senast så hängde han mest bara med och slutade precis utanför de prisplacerade hästarna i ett försök i Bronsdivisionen som vanns av Andre Ward. Gången innan det höll han bra som fyra i ett lopp som vanns av Ivory Di Quattro. Här finns det risk att han får göra en del grovjobb på egen hand men det ska han klara av så han ska räknas tidigt här.

1 Vikens Fingerprint var ute i Stoeliten på Axevalla senast. Där fick hon en löpning i fjärde invändigt och hon var aldrig med någon segerchans. Hon är inte helt i toppform ännu och från tränarhåll tycker man att hon har runt 90 procentig form. Henriette Larsen har kört henne vid ett par tillfällen tidigare och hon bland annat segrat med henne. Bra läge här för hon är kvick ut och lyckas hon hålla upp ledningen så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen.

I övrigt kan 7 Hierro Boko som gjorde comeback i ny regi för Hanna Lähdekorpi senast vara tänkbar. Det var första starten på några månader så det loppet i kroppen nu kan ha fört fram honom en del till den här starten. Han har en vass avslutning att tillgå så sitter han i en vettig position inför avgörandet så kan han bli farlig den sista biten men han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 2 Franklin Face
Spets efter 500m: 1 Vikens Fingerprint
Skrällen: 7 Hierro Boko
Ranking: A 2,1 B 7,8,6,9,3 C 10,5,4

GS75-7
Vi avslutar GS75 med ett B-tränarlopp över 2140 meter. Jag har spikat 1 Lucky Truc som är en orutinerad treårig valack som bara har gjort fyra starter tidigare. För tre starter sedan så tog han sin hittills enda seger när han vann från spets. På Halmstad näst senast så hade han ett dåligt utgångsläge så han fick backa sig ner i femte invändigt men när han sedan fick fritt spelutrymme på upploppet så avslutade han riktigt vasst men då var Elegant Ima som vann loppet redan i mål så han fick nöja sig med sjätteplatsen.

Senast så klev han iväg bra ur volten men i kampen om ledningen i den första kurvan så slog han på en galopp och efter det så var han aldrig med någon segerchans. Med endast en motståndare på startvolten så tror jag på tidig ledning och skulle Johan Untersteiner få styra och ställa som han vill där framme i täten så blir han inte lätt att fånga in trots att han möter äldre och mer rutinerade motståndare.

Vid gardering kan 3 Vikens Brummer som återkom efter två månaders frånvaro senast. Han kom då med en stark avslutning men det räckte bara till andraplatsen bakom Galilio Am som vann det loppet. Med det loppet innanför västen nu så kan han vara klart förbättrad till den här starten. Nu blir det nog en offensivare styrning och hittar André Eklundh en bra väg med honom så kan han vara långt framme här.

2 Iggy Boko kommer från en färsk seger. Han satt då i andra utvändigt men när Rondinella som låg i dödens galopperade bort sig på den sista bortre långsidan så hamnade han utvändigt om ledaren. In på upploppet så plockade han ner Nadal Coger som satt i spets och han höll sedan undan för Only Cash O.C. till en säker vinst. Han gick barfota runt om för första gången då och det fortsätter man med till den här starten. Kan han krypa ner i rygg på min spik så kan han få en fin löpning och får han sedan en lucka så kan han duga en bit mot det här motståndet.

Min Vinnare: 1 Lucky Truc
Spets efter 500m: 1 Lucky Truc
Skrällen: 7 Tinten
Ranking: A 1 B 3,2,9,15,10,12,7 C 5,14,11,4,13,6,8

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
MrHockey Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
MrHockey

Powerplay Tips Lördag 1/8

31 Juli 2020 - 20:27

Hockeyn är äntligen tillbaka. NHL gör en specialare till slutspel. Dagens kupong löper över två dagar. Vi bjuds på spännande möten med skrällpotential. Lagen har bara haft en träningsmatch och i bäst av fem serier har underdogsen större chans att skrälla än om de spelade sju. Tänk på att det är tidigt spelstopp, redan klockan 18:00 börjar matcherna.


Spelstopp: 17:59

Powerplay Tips 1/8


1. Carolina - NY Rangers 1
Rangers har vunnit samtliga inbördes möten under säsongen. Hurricanes hade lika dåliga resultat mot Washington inför förra årets slutspel. Då gick de vidare. Carolina är ett av seriens bästa lag att hålla i pucken och är väldigt ofta i motståndarnas zon. Carolina har spelare som kan stänga ner Rangers offensiv, främst Staal lär få uppdraget att försöka plocka bort Artemi Panarin. Laget från Raleigh har en klart bredare forwardsuppsättning och att de kan ställa en tredjekedja som innehåller Trocheck, Niederreiter och Necas är ett styrkebesked. Kanonspik upp till 45 procent.


2. Edmonton - Chicago 2
Tvåhövdade monstret Edmonton spelar äntligen slutspel igen. Leon Draisaitl och Connor McDavid har haft lekstuga under säsongen. Framförallt i powerplay. Det är faktiskt så att Edmonton har varit mediokra i spelet med lika många spelare på isen. Deras PP har räddat dem i mångt och mycket. De gjorde också ett mål i numerärt överläge i träningsmatchen häromdagen. Chicago har vunnit fler matcher inbördes under säsongen. Ett positivt besked för Blackhawks är att Corey Crawford är tillbaka. Han måste vara i toppslag om Chicago ska gå vidare. Att inte ta några utvisningar är också en nyckel för att Hawks ska lyckas. Då finns det fin skrällpotential till låga procent. Strecka från höger.


3. Connor McDavid - Patrick Kane X
Uppehållet verka inte ha stört Connor McDavid. Han gjorde två mål mot Calgary, ett i powerplay. McDavid är en av få spelare som kan ta pucken åka igenom ett helt lag och göra mål. Edmontons powerplay är sylvasst, där finns det stora chanser för McDavid att peta in en puck. Patrick Kane är en slutspelsräv, han har avgjort finaler tidigare. Det är två jämna målskyttar och den rutinerade Kane kommer ta ett större ansvar. Alla tecken bör vara med om man har råd. Vi börjar med att plita dit krysset som ändå är mest troligt.


4. NY Islanders - Florida 2
En målfattig match att vänta. Det är två tama lag som gör upp. Inget av gängen är särskilt bra på att hålla i pucken, skapa chanser eller för den delen konvertera sina chanser till mål. Störst offensiv potential har Florida, centrarna Barkov och Huberdeau är de två bästa spelarna i matchserien. Pantrarna har ett bättre powerplay, främst för att Islanders saknar kvalité offensivt. Det finns dessutom en hel del sovande potential i Sergeij Bobrovskij, målvakten har haft en medioker säsong, men har ett spel som rättfärdigar skrällen. Håll koll på procenten, går den över 35 procent bör krysset tas med. 


5. Pittsburgh - Montreal 2
Crosby är tillbaka. Stjärnan har varit skadad, men spelade träningsmatchen utan problem. Med honom i laget blir Pittsburgh bättre, såklart. Men Pittsburgh har haft problem med målvaktsspelet under säsongen. Dubbla Stanley Cup-vinnaren Matt Murray har haft en direkt dålig säsong. Trots det ser han ut att starta matchen. Montreals chans att vinna handlar mycket om lagets andra backpar, där Petry är riktigt vass, orkar stå emot Pens offensiv. Dessutom behöver Carey Price leva upp till sin lönecheck och vara seriens klart bästa målvakt. I skrivande stund är ettan klart överstreckad och vi får bort många system genom att ta med alla tecken och jobba in skrällen.


6. Calgary - Winnipeg 1
Calgary gjorde ett uppmärksammat coachbyte i november när Bill Peters fick lämna till förmån för Geoff Ward. Bytet gjorde Calgary farligare offensivt. Flames skapade fler kvalitativa målchanser, hade mycket puck och ett farligt powerplay. Svagheten finns i målvaktsspelet där Cam Talbot ser ut att ta plats mellan stolparna i den inledande fighten. Flames gjorde mål i powerplay i träningsmatchen mot Edmonton och nu ställs de mot ett lag som har ett dåligt boxplay. Inte ens stjärnmålvakten Hellebuyck har kunnat rädda Jets i den spelformen. Burväktaren har annars varit lagets bästa spelare. Deras backsida ser riktigt tunn ut vilket torde passa Calgarys bländande offensiv som handen i handsken. Spiketta!

:reklam2
7. Nashville - Arizona 1
Nashville har ett problem inför matchserien mot Arizona. Ett angenämt sådant. Vilken av de finska målvakterna ska spelas? Juuse Saros har varit lite bättre under säsongen, samtidigt gjorde Pekka Rinne en riktigt bra träningsmatch i veckan. Laget från Tennessee satte inför träningsmatchen ihop Arvidsson, Forsberg och Johansen i samma kedja, det resulterade i matchens enda två mål, båda från Arvidsson assisterad av Forsberg. Nashville är ett av de offensivt bästa lagen i serien. Har de hyfsad kontroll på sitt boxplay så kommer det bli riktigt tufft för Arizona. Ökenlaget har framförallt Taylor Hall som ska hota, och om slutspels-Phil Kessel dyker upp så har de en liten möjlighet. Bra segerchans för Nashville. 


8. Boston - Philadelphia 2
Boston är favoriter tillsammans med Tampa Bay att vinna hela slutspelet. Men i träningsmatchen klev lagets bästa spelare Brad Marchand av. Troligen en säkerhetsåtgärd, men håll ögonen öppna för rapporter kring ytterforwardens status. De förlorade klart mot Columbus natten till fredag och var det klart sämre laget. Philadelphia besegrade rivalen Pittsburgh med 3-2 efter övertid. Pingvinerna kvitterade sent. Flyers hade problem med sitt powerplay tidigt på säsongen men avslutade starkt. Bra skrällchans. Det kan bli en målrik match, en gubbe kan vara rätt väg att gå. 


Kupongens kassaskåp


Nashville
Predatorerna gjorde en stabil match i veckan mot Dallas, ett lag de tidigare haft problem med. De gjorde mål i powerplay och den viktiga förstakedjan fick producera mål och poäng. Målvaktsspelet såg riktigt stabilt ut. Väldigt bra segerchans för Preds.


Varningens finger!


Florida
Miamilaget är streckat väldigt lågt, trots att det är en match mellan två lika jämnbördiga lag. Erfarne och trippla Stanley Cup-vinnaren, Quenneville, står i båset. De två bästa spelarna i serien tillhör Florida och de har dubbla Vezina Trophy vinnare (NHLs bästa målvakt) i kassen i form av Sergej Bobrovskij.


144 rader/162 rader
1. Carolina - NY Rangers 1
2. Edmonton - Chicago x2
3. C.McDavid - P.Kane 1x2
4. NY Islanders - Florida x2
5. Pittsburgh - Montreal 1x2
6. Calgary - Winnipeg 1
7. Nashville - Arizona 1
8. Boston - Philadelphia 12


Powerplay tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Aston Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
Aston

Stryktipset Tips 1/8 2020

31 Juli 2020 - 20:27

Engelska ligorna har avslutats så vi får denna vecka matcher från Skottland, Norge och Sverige. Men England vill inte helt släppa taget om tipparna och bidrar med en spännande cupfinal tillika Londonderby som inleder kupongen. Nu kör vi!

STRYKTIPSET TIPS 1/8 2020 15:59

Match 1

Arsenal - Chelsea 2
(TTT 2-1-7)

Gunners avslutade Premier League säsongen med två vinster och två förluster. Såg ut att redan haft tankarna på denna match i de två senaste matcherna mot bottenlagen Aston Villa (0-1) & Watford (3-2). Trion Rob Holding, David Luiz och Granit Xhaka såg riktigt svaga ut och manager Mikel Arteta hade gärna sett dem ersatta men med många skador i truppen lär han inte kunna bänka dem. Pablo Mari, Shkodran Mustafi, Calum Chambers, Mesut Özil, Gabriel Martinelli och målis Bernd Leno är alla borta pga skador. Cedric Soares är avstängd och Matteo Guendouzi är i frysboxen. Så det kryllar inte av alternativ för Arteta. Chelsea tog till slut en Champions League plats tack vare 2-0 mot Wolves i avslutande ligamatchen. Får gälla som favoriter här då man sett bättre ut rent spelmässigt och dessutom knappt har några skador i truppen. N'Golo Kante kanske kan medverka men sen test avgör. Vi förväntar oss inte att Kepa Arrizabalaga eller Willian medverka då båda ser ut att ha gjort sitt i klubben.

Match 2

Dundee United - St Johnstone X
(TTT 5-1-4)

Nykomlingen Dundee United ledde Championship med bra marginal när man beslutade att avbryta säsongen pga Covid-19. Har inte (hunnit) tokvärva som brukar vara fallet för nykomlingar oavsett liga. Lånat in Luke Bolton från Manchester City men det är det än så länge. Har en giftig anfallare i Lawrence Shankland som hann med 24 mål på 26 matcher förra säsongen. Annars inga spelare som sticker ut. Kommer testa Mark Reynolds innan matchen men det lutar åt spel för lagkapten. St Johnstone låg och såsade i mitten av Premiership när säsongen avslutades. Var försvarsstarka men rätt tama framåt och ser inte att det skulle bli annorlunda denna säsong då man endast plockat in backen Dan McNamara och oprövade anfallaren Isaac Olaofe, båda på lån från Millwall. Fick genrepet mot St Mirren inställt pga corona-fall hos motståndarna. Här känns det smart att sätta kryss som u-tips.

Match 3

Hibernian - Kilmarnock 1
(TTT 10-0-0)

Hibs var ett mittlag med dålig form när säsongen tog slut i förtid. Nya tag här med fräscha offensiva krafter i laget i Drey Wright (St Johnstone) och Dunfermlines skyttekung Kevin Nisbet. Även plockat in Alex Gogic, från Hamilton Academical, som ska balansera mittfältet. I truppen finns även Melker Hallberg som startade genrepet mot Celtic (1-3). Bara Ryan Porteous som ej kan medverka pga skada. Kilmarnock föll i hälften av matcherna förra säsongen och kände nog att det behövdes nyförvärv. Man har inte lagat på latsidan utan värvat in målisarna Danny Rogers (Aberdeen), Jake Eastwood (Sheffield United, lån), Aaron McGowan (Hamilton Academical), Mitchell Pinnock (AFC Wimbledon), Zeno Rossi (Bournemouth), Brandon Haunstrup (Portsmouth), och (Danny Whitehall (Maidenhead). Kommer så klart ta en stund att få alla bitar på plats och alla nya spelare lär inte vara redo för spel här. Troligen står kapten Gary Dicker över matchen då han har skadekänning. Ettan får stå allena.

Match 4

St Mirren - Livingston X
(TTT 1-1-8)

Sällan St Mirren befinner sig på övre halvan i Premiership. Har varje säsong som mål att hänga kvar i högsta ligan / ta steget upp om man befinner sig i Championship. Slutade förra säsongen på nionde plats, mer än 50 poäng bakom segrade Celtic. Har tappat en drös spelare inför denna säsong. Namn som Ross Wallace, Stephen McGinn, Alex Jakubiak & Oan Djorkaeff (ja, han är son till Youri Djorkaeff) är några välbekanta lirare. In har man fått keepern Jak Almwick (Rangers), Richard Tait (Motherwell), Nathan Sheron (Fleetwood, lån), Marcus Fraser (Ross County), Joe Shaunghnessy (Southend) och lovande islänningen Isak Torvaldsson som man lånat från Norwich. Så man har fortfarande bara två etablerade anfallare i truppen. Vad händer om Jonathan Obika eller Junior Morias går sönder? Bara Ryan Flynn skadad för tillfället, tur för manager Jim Goodwin, som nog hade räknat med fler bortfall pga Covid-historien i veckan. Livingston är ett av flera lag som får slåss om resterna när ledarhundarna Celtic och Rangers tagit vad de ska ha. Hamnade förra säsongen femma efter en svag våravslutning med fyra raka utan vinst. Har en bred trupp och fått in lite nytt blod i Jack Fitzwater (WBA), Alan Forrest (Ayr United), Matej Poplatnik (Kerala Blasters) & Maksymilian Stryjek (Eastleigh). Även åter-lånat Robby McCrorie (Rangers) och Ciaron Brown (Cardiff) som båda fanns i klubben i fjol. Öppet möte! Förra säsongen slutade motsvarande match 3-3.

Match 5

AFC Eskilstuna - Öster 1
(TTT 6-2-2)

Tidigare jumbon i superettan, AFC Eskilstuna börjar så sakta röra på sig. Har i alla fall (tillfälligt?) lämnat över sistaplatsen till Ljungskile. Har nu bara en pinne upp till Dalkurd på rätt sida nedflyttningsstrecket. Finns skaplig kvalitet framåt i nigerianerna Chidi Omeje & Onyedikachuwu Nnamani. Tyvärr ingen Francis Baptiste då ägarklubben Östersund valt att kalla hem honom. På tal om truppförändringar så kritade Mark Gorgos (Fiorentina) på i veckan och det lär vara en startspelare på sikt. Öster startade fint, men ser nu ut att ha tappat fart och senaste insatsen (1-3 Degerfors) var tränare Denis Velic mindre nöjd med. Fyra raka utan vinst är dystra facit för Velic & co. Har fortfarande Alexander Henningsson avstängd efter röda kortet mot GIF Sundsvall. Starkt anfall (på pappret) med Simon Alexandersson, Petar Petrovic, James Keane (jo han håller fortfarande på) och danskarna Nicholas Mortensen och Marc Sörensen. På försvarssidan hoppas man att Stefan Karlsson ska hinna bli kvitt knätrassel.

Match 6

GIF Sundsvall - Degerfors X
(TTT 6-1-3)

Toppmöte i norr där Degerfors gästar Sundsvall. Värmlänningarna leder serien medan tabelltrean Sundsvall fortfarande är obesegrade. Ska vi gissa på kryss? Kanske lite information om lagen är på sin plats innan vi tar beslutet. Giffarna har varit på en "roadtrip" i Småland och kryssat mot Öster (1-1) och Jönköping (3-3). Tappade viktiga poäng mot J-Södra på stopptid. Fick inte hem Linus Hallenius men Pontus Engblom sköter om målskyttet på ett utmärkt sätt så här långt och har nio mål på nio matcher. Nyinlånade Abdul Hudu (Hammarby) fick 90 minuter i debuten senast, men hade ju ångan upp efter låneperioden i Frej. Varningsbenägne mittfältaren Juanjo Ciercoles har lämnat klubben. Degerfors har vunnit sex av nio matcher och var senast numret större än Öster. Anfallstrion Villiam Dahlström, Victor Edvardsen och Johan Bertilsson hotar ständigt framåt. Tre mål av Bertilsson senast och här blir det en härlig kamp mot Engblom vem som drar dit flest bollar i matchen. Vi hoppas på målrikt och kul tillställning. Som sagt krysset ligger nära men den vise garderar.

Match 7

Ljungskile - Halmstad 2
(TTT 0-0-10)

Botten mot toppen. HBK innehar andraplatsen i serien medan Ljungskile parkerar på sista plats. Lilla Ljungskile med två allsvenska säsonger i bagaget ligger nu risigt till i Superettan. Ska dock sägas att man inte är någon slagpåse. 13-18 när det gäller målskillnad är inte uselt. Senaste resultaten är inte heller det kodynga. 2-2 mot Dalkurd (hade 2-0 med fem minuter kvar), 1-3 mot Umeå (hade 0-0 när Linus Dahl fick rött kort i 72a minuten), 1-1 mot GAIS senast (Isaac Boye brände straff i slutet av matchen). Som synes har man inte haft marginalerna med sig och det gäller faktiskt i de flesta matcher så här långt. Inte heller är tränare Jörgen Wålemark oroad eller ifrågasatt utan man hoppas poängen ska börja trilla in snart. Halmstad kommer från två målfester. 2-3 mot Akropolis följdes upp med 3-2 mot Västerås. Skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul missade matchen senast pga huvudvärk (eventuell hjärnskakning) och är även här osäker till spel. Sadat Karim redo att ersätta igen. Alhassan Kamara finns också tillgänglig efter skada. HBK favoriter med rätta men avgjorde sen mot VSK.

Match 8

Brann - Vålerenga 2
(TTT 5-4-1)

Hemmalaget har 4-3-4 på de inledande elva matcherna och det är knappt godkänt. Om tränaren Lars Nilsen får kicken kan man ju ta tillbaka Rikard Norling som är ledig efter i sin tur fått foten i AIK tidigare i veckan. Någon supertrupp tycker vi dock inte att Brann förfogar över. Ali Ahamanda och Vegard Forren kan knappast kallas för stora värvningar. Finns dock lite ljus i allt mörker och det är Gilbert Koomson som är i toppslag med fem mål på de fem senaste. Vålerenga har startat betydligt bättre och återfinns på fjärde plats. Blev förvisso överkörda senast av Molde men innan dess fyra raka utan insläppta mål. Bård Finne (norrman, namnet till trots) hoppade in och tröstmålade senast och bör belönas med startplats här. Bör kunna störa ett Brann i svag form. Tvåan lockar mest.

Match 9

Helsingborg - Hammarby 2
(TTT 0-0-10)

Hemmalaget Helsingborg har i alla fall startat bilen. Måste dock snart få i en växel för att kunna gasa uppåt i tabellen. Fem kryss på sex matcher är bra men det ger ju väldigt få poäng. Man blir inte bra belönad för kryssmatcher, det vet vi sedan tidigare att det faktiskt är bättre att vinna en och förlora en, än att lira två oavgjorda. Vi tycker ändå att Olof Mellberg och Helsingborg är på rätt väg och snart kommer det nog en trepoängare in på kontot. I försvaret saknas fortfarande Andreas Granqvist, Anders Randrup och Erik Figueroa. Framåt var Anthony van den Hurk tillbaka efter avstängning senast men inga mål den gången. Hammarby har 4-3-4 på sina elva första matcher och fansen morrar lite. Svårt att inte dra paralleller med Brann i match 8 på kupongen. Frågan är om Stefan Billborn sitter säker på Bajenbänken. Behöver nog ett par segrar till innan han kan sova gott på nätterna. 3-0 senast mot Örebro. Ingen Muamer Tankovic på plan då och frågan är om han är på plan här eller på ett luftburet plan på väg ut i Europa när matchen startar. Paulinho skadad men ersättaren Gustav Ludwigson gör ett bra jobb och snart är även Aron Johannsson redo att starta. Ny seger för grönvita eller nytt kryss för skåningarna.

Match 10

Kalmar FF - AIK 2
(TTT 2-2-6)

Kalmar låg efter tre matcher och skuggade serieledande IFK Norrköping men sedan har det mesta gått käpprätt åt skogen. Två kryss och sex förluster senare ligger man näst sist, bara målskillnad från jumboplatsen. Har bara åkt på en rejäl smäll och det var 0-5 mot Djurgården. I övrigt är det uddamålsförluster. Var senast nära att man adderade ännu en svidande nollpoängare till samlingen men Fidan Aliti räddade en pinne på stopptid. Tyvärr så tog även Aliti ett gult kort i matchen och är således avstängd här. Då passar det bra att man precis värvat in Douglas Bergqvist som kommer från en skadefylld sejour i polska Akra. Skador på Emin Nouri, Filip Sachpekidis, Piotr Johansson, Henrik Löfqvist, Geir-Andre Herrem och Nils Fröling. AIK på plats 12 var inget som styrelsen såg med blinda ögon på och gav efter derbytorsken mot Djurgården tränare Rikard Norling foten. Den som tar över blir ex Frej tränaren Bartosz Grzelak. Vi får se om han ger ungdomarna samma förtroende / lika mycket speltid som under Norling. Att han kommer ändra spelsystem är självklart. Kanske kommer han även tina upp Panajotis Dimitriadis och Jasir Asani som varit i frysboxen. Skador på Saku Ylätupa, Felix Michel, Erick Otieno, Stefan Silva och Kolbeinn Sigthorsson senast och oklart om någon av dem kurerat sig. Tidigare skadade Nabil Bahoui snart redo för att starta men än så länge får han nöja sig med korta inhopp. Ny röst på bänken, boost i laget brukar vara synonymer och på pappret är Gnaget bättre så vi ger dem u-tecknet.

Match 11

IFK Göteborg - Malmö FF 2
(TTT 0-0-10)

Klassikermöte och en repris på gångna veckans cupfinal där Blåtvitt drog det längsta strået efter förlängning. Malmö hade ena handen på cupbucklan när Behrang Safari fick slippery sulers och halkade som siste gubbe. Misstag, bollstöld och kvittering till 1-1. I förlängning frälste rutinerade Alexander Farnerud sportchefsbrorsan Pontus och övriga med sitt 2-1 mål. I serien har det också blivit många kryss för västkustarna. Sex av elva matcher har slutat med enpoängare. Senast 0-0 i derbyt mot Häcken där båda lagen inte vågade vinna av rädslan att förlora. Har skador på Kristopher Da Graca, Giorgi Kharaishvili och Robin Söder. Även nye Christian Kouakou dras med småskada. Malmö är efter fyra raka segrar endast två poäng bakom serieledande Norrköping. Firma Ola Toivonen / Isaac Kiese Thelin är båda jobbiga att möta och producerar poäng. Skador på Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Lasse Nielsen, Fouad Bachirou och Arnor Traustason. Även Sören Rieks och Bonke Innocent klev av cupfinalen med smärtor och är osäkra till spel här. Får MFF revansch eller är Blåvitt åter starka och tar minst en poäng?

Match 12

Varberg - Östersund 1
(TTT 10-0-0)

BOIS har varit starka hemma på Påskbergsvallen och besegrat andra lag av Östersunds kaliber (Falkenberg, Kalmar och Mjällby). Tog även en fin bortapoäng senast när målvakten August Strömberg(!) räddade poäng sent genom sitt 3-3 mål. Hoppas kunna låna in en ny mittback inom kort då både Joakim Lindner och Jon Birkefeldt är skadade. Enligt uppgift är siktet inställt på Nordsjällands Gideon Mensah för inte har man väl råd med FCK Sotirios Papagiannopoulos. Skulle väl vara ett byte då mot Astrit Selmani men han släpper dom knappast. Östersund ser svaga ut och vi blir förvånade om dom fortfarande har allsvensk status när säsongen är över. Kommer från två raka 0-0 matcher och kommer troligen snart att sälja anfallaren Jordan Attah Kadiri. Har i förebyggande syfte valt att kalla hem Francis Baptiste från lånesejouren i AFC Eskilstuna. Rewan Amin och Simon Kroon osäkra till spel denna gång pga skador. Få klara spikar på kupongen men vi litar på Varberg som får förtroendet.

Match 13

Norrby - Jönköping 2
(TTT 3-2-5)

Två 13-poängare i superettan ställs mot varandra i kupongens sista match. Norrby kommer med bra form och är obesegrade i de fyra senaste. Har haft ganska tufft program med matcher mot Akropolis, Sundsvall, Västerås och Eskilstuna. Finns rätt bra kraft framåt i Dardan Rexhepi, Oke Akpoveta och Ezequiel Montagna. Som om det inte räckte har även Dijan Vukojevic återvänt efter en sväng i slovakiska Spartak Trnava. Bättre målskillnad gör att J-Södra befinner sig före Norrby i tabellen. Laget känns klart på gång efter 3-1 mot Öster, 2-0 mot Brage och senast 3-3 mot GIF Sundsvall. Eric Omondi, Amir Al Ammari och Edin Hamidovic är alla i form och gör bra ifrån sig framåt. Får här åter Pavle Vagic som var avstängd senast. Enock Kwakwa, Dzenis Kozica och Sebastian Crona fortfarande ej tillgängliga. Öppen match och om råd gardera!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Arsenal - Chelsea 1X2
2. Dundee United - St Johnstone 1X
3. Hibernian - Kilmarnock 1
4. St Mirren - Livingston X
5. AFC Eskilstuna - Öster 1
6. GIF Sundsvall - Degerfors 1X2
7. Ljungskile - Halmstad X2
8. Brann - Vålerenga 2
9. Helsingborg - Hammarby 2
10. Kalmar FF - AIK 2
11. IFK Göteborg - Malmö X2
12. Varberg - Östersund 1
13. Norrby - Jönköping 1X2

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Fler inlägg: