Allsvenskt Allvar: Djurgården utmanar Malmö FF igen

25 Januari 2022 - 12:11


Foto: Bildbyrån 

I Allsvenskt Allvar delar Christian Polsäter varje vecka med sig av sina personliga tankar om Allsvenskan. Den här veckan går han igenom Djurgårdens truppbygge och satsning mot guldet. 

För tre veckor sedan gick jag igenom hur jag tycker storlagen borde värva. För Djurgården skrev jag: 
”Försäljningen av Aslak Fonn Witry i kombination med att de inte fick igång någon av sina anfallare blev dock för tungt att hantera och till slut fick de se sig besegrade i guldstriden. Räknar till: 
33 poäng första 15 omgångarna. Guldtempo. 24 poäng de sista 15 omgångarna. Mittenlagstempo. Bosse Andersson bör gå för att få in en striker som passar in i Kim & Tolles filosofi, blir intressant att se vem de hittar. Sätter de den positionen utmanar de nog om guldet även nästa säsong. Personligen hade jag gärna sett en ny vänsterback också, tycker Käck inte håller längre. 
Borde värva: Victor Edvardsen är en komplicerad karaktär, men hade nog passat in väldigt bra i DIF.”

Check på Edvardsen.
Check på Witry-ersättare.
Och i helgen så check på ersättare till Käck.
Pierre Bengtsson klar. 

Möjligt att DIF vunnit guld om klubben värvat i somras. Det finns aldrig några garantier när nya spelare plockas in, men jag tycker DIF borde gått för det mer och plockat in någon ny spelare. Där tycker jag de gick bort sig lite. Fördelen med januarivärvningar jämfört med sommarditon är dock att det finns tid att förbereda spelaren i den nya miljön. 

När de nu har agerat exakt så jag tyckte när vi gick in i januari, så det är bara för mig att hylla Bosse Anderssons jobb hittills. Tycker de förstärkt exakt de tre positionerna där de var lite svaga när 2021 summerades. Med övriga stommen kvar i laget och två skickliga tränare som får jobba vidare med sina idéer ser de oerhört starka ut just nu och är en given guldutmanare till Malmö FF. 

Det ryktas nu att Jacob Une-Larsson lämnar för Grekland. Ett sätt att göra plats för Danielson, som tränar med klubben? I så fall en uppgradering. 

Även Edward Chilufya ryktas bort, Midtjylland i hans fall. Ett tapp, men kanske bättre att släppa nu än i sommar just när det ska Europakvalas? Var bra i fjol, men inte outstanding. Joel Asoro, Albion Ademi och i viss mån Edvardsen som kan spela ytter, finns i truppen som tänkbara ersättare.

Så vad tror jag om Pierre Bengtsson då?
Jag väljer att bortse från AIK-bakgrunden och diskussionen om att det finns gott om spelare i Djurgården med svartgult förflutet. Den diskussionen får fansen till lagen ta. Här bedömer jag bara vad jag tror Bengtsson kan tillföra spelmässigt: 

Han har suttit på bänken en del i FCK senaste tiden, vilket oroar en del. Men med två månader att träna upp sig ska det inte vara något problem. Han har nyligen gjort betydande insatser i landslaget, så det är klart att klassen finns. Tror dock inte att han kommer dominera och sticka ut totalt i Allsvenskan. Jag räknar med att han är stabil, gör få misstag och är någon klass bättre än Käck på allting egentligen. Fyller 34 i april, så knappast en framtidsvärvning. Ska leverera ett par bra säsonger utan en lång period av inkörning. Överlag en bra värvning tycker jag, känns rätt tydligt att DIF försöker rusta för att ta guld eller nå gruppspel i Europa och öka sina intäkter på det viset.

Senaste inläggen i Allsvenskt Allvar med Polsäter