En av vecka 13:s mest intressanta matcher är när Bengals (7-4) tar emot Chargers (6-5), det är två lag med unga QB:s som redan i sina unga karriärer visat att de har stor potential att spela i den här ligan många år framöver.

Chargers inledde säsongen riktigt bra och hade ett av ligans hetaste anfall när man vann 4 av de 5 inledande matcherna. Efter det har det börjat se mer knackigt ut, och man har faktiskt förlorar 4 av de 6 senaste matcherna, inklusive mot Broncos senast med 28-13.

Bengals å sin sida är kanske ligans hetaste lag senaste veckorna, då man kört över både Raiders och Steelers på väldigt övertygande manér.

Det jag gillar med Bengals är att man har lyckats balansera sitt anfallspel mer än man gjorde i början av säsongen. Man har flashiga vapen i passningsspelet med Chase, Higgins och Boyd (framförallt Chase) och det kändes i början av säsongen som att man ”bara” passade bollen. På senare tid har man dock lutat sig mer mot lagets RB Joe Mixon vilket gjort att man tvingat motståndarna att försvara mot både spring- och passningsspelet vilket är svårare än när man kan fokusera på det ena, och det ger också laget större möjlighet att kontrollera matcherna.

Chargers har varit dåliga på att försvara mot springspel i år, och Mixon tillhör ligans bästa RB:s. Jag tror Bengals kommer fortsätta mata honom, och utnyttja det övertag man får där till att ge QB Burrow tid och yta att hitta fram till sina vapen i passningsspelet också.

Bengals försvar har också steppat upp, och även om jag inte tror att man kommer kunna hålla Chargers med en Ekeler i storform (6 TD:s på 3 senaste matcherna) helt under kontroll så kommer man styra den här matchen.

Bengals -3 @1,90 ( bet365 ) 10/10.

31-24?

This is the stats tab
This is the post tip