Dags för NFL, och jag väljer att redan nu (torsdag) reka en match inför söndagens matcher, och det är när Ravens (8-7) tar emot Rams (11-4) i en match de måste vinna för att ha någon som helst chans på slutspel inför sista omgången.

För några veckor sedan var Ravens så gott som klara för slutspel. Man hade ett record på 8-3 och ett solklart grepp om en slutspelsplats. Sedan dess har man 4 raka förluster vilket till stor del kan förklaras av skador och COVID (man har fått klara sig utan QB1 Lamar Jackson och senast också QB2 Huntley, med flera) men framförallt har försvaret blivit kraftigt försämrat efter skador i det bakre försvaret (secondaryt som ska försvara mot passningsspelet).

Senast mötte man divisionsrivalerna Bengals och blev slaktade, 41-21 i en match där Bengals QB kastade för hela 525 yards, fjärde mest i NFL:s historia.

Nu möter man Rams, ytterligare ett explosivt offensivt lag med flera vassa vapen, däribland årets bästa WR i Cooper Kupp som med stor sannolikhet kommer kunna ha en riktigt fin dag på jobbet mot Ravens svaga secondary.

Rams har haft något av en formdipp tidigare, men har nu trots allt fyra raka segrar även om det inte känts som att spelet helt klickat. Senast slog man Vikings med 30-23, trots att QB Stafford hade en ”off day” och bara passade för 197 yards. Min känsla är att den siffran nära på kommer dubblas i den här matchen.

Ravens får eventuellt tillbaka QB Lamar Jackson till den här matchen, vilket på ytan såklart vore fantastiskt för laget. Men sett till hur dåligt han rörde sig på träningsplanen idag så har jag otroligt svårt att se honom kunna göra sig själv rättvisa om han ens kommer till spel.

Rams har vunnit 11 matcher i år. 10 av dom matcherna har varit med 7 poäng eller mer. Med de vapen man har i passningsspelet och det svaga secondary som Ravens har tror jag man kommer sätta upp poäng på tavlan. Kombinera det med Ravens osäkerhetsfaktorer kring QB-positionen och vi har receptet för en klar seger för Rams som fortfarande hoppas kunna bli förstaseedade i AFC.

Rek 1: Rams -5 @2,00 ( bet365 ) 10/10


Som jag är inne på ovan så tror jag Stafford har ett guldläge här att få en ”bounce-back-vecka”. Han snittar 289 pass yards/match, och har kastat 288+ passning yards i 8 av 15 matcher den här säsongen. Och den matchupen som han får här mot Ravens i behagligt väder måste vara en av de bästa, om inte den allra bästa, matchupen för honom på hela säsongen.

Ravens har stort frånfall i secondaryt, och Stafford gillar att passa bollen. Burrow i Bengals kastade förra veckan för 525 yards mot Ravens, och det är fanimej inte omöjligt att Stafford kommer vara uppe och nosa på de siffrorna. En bra bit över 300 yards lär han i varje fall landa på.

Rek 2: Matt Stafford över 286,5 passing yards @1,90 ( bet365 ) 10/10

This is the stats tab
This is the post tip