Vi börjar närma oss slutdelen av NFL:s grundserie, och för en del lag är säsongen egentligen över. Ett av de lagen är Texans, som har ett record på 2-9 och med det är näst sämst i NFL (bara Lions med 1 oavgjord och 10 förluster är sämre). Man möter här ett Colts som inledde säsongen med 1 seger på de 4 första matcherna, men sen gått 5-2 sina 7 senaste matcher.

Förra omgången förlorade Colts mot Tampa med 31-38 i en match man ledde med 24-14 i halvtid och hade oavgjort i med 3,5 minut kvar av matchen. Innan det körde man på ett imponerande sätt över Bills med 45-15.

Den stora anledningen till att Colts lyckats vända sin säsong handlar om en spelare, lagets RB Jonathan Taylor som just nu är ligans bästa RB. Han har gjort TD:s i de 9 senaste matcherna, totalt 16 TD:s under den perioden. Samtidigt har antalet yards han producerat varit galet högt, han leder rushing yards-ligan i överlägsen stil med sina 1205 rushing yards, 2:a ligger skadade Derrick Henry med 937 rushing yards (trots att Henry är skadad och missat en del av säsongen så har han ändå sprungit med bollen 10 gånger fler än JT har gjort hittills).

Colts ser starka ut för tillfället. Man har JT med enorm spetskompetens, man har fått sin QB Carson Wentz att bli skadefri och kompetent hålla igång lagets anfallspel, även om han ibland står för galna beslut. Man har en stark offensiv lina som gör att man ofta får tid både för Wentz att passa och att skapa hål för JT att springa igenom.

Lagen möttes även i vecka 6, då vann Colts med 31-3. Nu har Texans sin ordinarie QB Tyrod Taylor tillbaka (han spelade inte i vecka 5) så man kommer kanske inte hållas till 3 poäng, men jag förväntar mig ändå en dominant insats av ett Colts som jagar en slutspelsplats och inte har råd att slarva bort såna här matcher.

31-14, eller nåt i den stilen?

Colts -10 @1,90 ( bet365 ) 10/10

This is the stats tab
This is the post tip