AIK tar emot IFK Norrköping på måndagen.
Mitt speltips: AIK att göra över 1,5 mål. Spelet sitter om Gnaget gör två eller fler mål.

Valde mellan rak etta och AIK över 1,5 mål. Gillar ändå överspelet på AIK mer än raka ettan. 1-0 till AIK hade varit ruskigt surt sett till det här spelet, men har nog hellre med mig vinst på 2-2 trots allt. Och ska AIK vinna är det inte omöjlligt att de behöver minst två mål - defensiven mot Halmstad såg inte super ut och laget lär återigen sakna en defensiv bollvinnare på mitten.

Svag premiär för AIK i Halmstad (2-1-förlust). Mardröm truppmässigt inför matchen med Fischer sjuk och Guidetti som inte kunde spela från start. Såhär mitt i veckan verkar bägge vara redo att spela mot Peking. Med hemmapremiär och väntad storpublik i ryggen och ett tveksamt resultat i förstamatchen ska det nog mycket till för att de inte ska stå på startlinjen. Även om AIK inte gjorde någon bra premiär hade de kunnat göra två mål där då de utöver målet hade åtminstone två jättelägen som missades.

Defensiva frågetecken i Norrköping

AIK ställs mot ett IFK Norrköping som jag sätter stora defensiva frågetecken kring. Panikvärvade mittbacken Niklas Gunnarsson på deadline day. och hans insats mot Sirius var bland det rostigaste jag sett och han fick byta i halvtid. Blev inte så mycket bättre när Anton Eriksson ersatte. Dras med några defensiva avbräck och fick Ortmark skadad i premiären (out här). Lär ersattes av Ceesay, som inte fick plats i just AIK. Mer defensiv balans på just honom, men Peking som lag kommer bli offensivt balanserat just nu då det är den typen av spelare de har. Offensiva ytterbackar, Sigurdsson och Lund på kanterna m.m.

Sirius gjorde visserligen bara ett mål, men de skapade flera vassa målchanser och situationer överlag. Ett Sirius som saknar Kouakou som ändå ska vara den offensiva stjärnan.
This is the stats tab
This is the post tip