AIK avslutar gruppspelet hemma mot Varberg.
Mitt speltips: Asian -1,5 på Gnaget. Spelet sitter om de vinner med två mål. Betsson .

Brännströms gäng går in i den här matchen med lika många poäng som Västerås, men med målskillnadsfördel. Västerås är klara favoriter mot Östersund, så tre AIK-poäng lär vara ett måste om de ska vinna gruppen. Segern får gärna vara med fler än ett mål för att ha greppet om gruppsegern.

Varberg kan gå vidare om de vinner samtidigt som Östersund tar poäng av Västerås. Inte så troligt kanske. Inte minst för att de ser sådär ut. Mycket svag Varbergsinsats mot Västerås senast då de var det sämre laget och förlorade rättvist. Truppen ser svag ut och de har även skadeproblem på en nyckelspelare som Stanisic. Framför allt offensivt ser det väldigt tamt ut och jag tror de kommer göra väldigt få mål. Jocke Persson är en pragmatisk tränare som ser det som sin uppgift att maximera chansen för Varberg att hänga kvar i Allsvenskan. Så det är ofta han mer eller mindre vaskar svåra bortamatcher – det är hemma mot bottenkonkurrenterna de ska samla på sig sina poäng. I fjol förlorade de sex bortamatcher med mer än ett mål. 3-21 och enbart förluster i matcherna mot AIK, Häcken, Djurgården, Elfsborg, Malmö, Kalmar och Bajen. Så det är inte omöjligt att han ser på den här matchen som en del av de allsvenska förberedelserna snarare än en viktig enskild uppgift att få det bästa möjliga resultatet i.

AIK inledde som bekant väldigt svagt mot Västerås. Hamnade i underläge rättvist, men kvitterade. I andra halvlek var de klart bättre och låg närmast segern. Men 1-1 till slut var såklart en missräkning. Följde upp det med en rätt bra prestation mot Östersund; 3-0 var rättvist. För deras del är Svenska Cupen viktig för att det är enda biljetten ut i Europa. Något klubben poängterat en hel del nu under försäsongen. Så nog kommer de vara all in här.

Skiljer en klass mellan lagen i grunden. Och med tanke på utgångsläget i gruppen tror jag AIK kommer gå för fler mål om de tar ledningen. Normalt gillar jag inte att backa AIK på tuffa hcp-spel, men just här tror jag de har jättebra chans att vinna klart.

Speltips: AIK -1,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip