BK Häcken tar emot Värnamo på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Häcken. Spelet sitter vid tvåmålsseger.

Visst, Värnamo har gjort en mycket bra säsong. Bara förlorat åtta matcher (fyra med 2+ mål). Fem pinnar ner till kvalplatsplacerade Helsingborg med en tredjedel kvar av serien är ett bra utgångsläge. Jag känner dock att de haft väldigt mycket medstuds senaste månaden:
- 2-1-segern mot Hammarby med sista minuten-mål var en del flax.
- 0-0 mot DIF i en jämn match där de mötte Djurgården i helt rätt läge.
- 2-2 mot AIK i en match där ett roterande Gnaget var bättre och fick ett halvtveksamt mål bortdömt.
- 1-1 hemma mot Elfsborg förra helgen i en match jag tycker boråsarna dominerade.

Så det har definitivt gått en tid där Värnamo fått med sig lite mer än de förtjänat. Jag är lite inne på att det är dags för en tillbakastuds. Hela säsongen har Värnamo dessutom varit klart bättre hemma än borta. Sex av åtta förluster har kommit på resande fot. 1-0-3 på konstgräs med målskillnaden 3-12. Så har varit lite bättre på gräs, även om konstgräsmatcherna borta såklart är mot tuffa motståndare som Elfsborg, Norrköping och Tele 2-lagen.

Serieledande Häcken radar upp segrar men blir ändå inte riktigt tagna på allvar i guldstriden. Har 6-1-2 hemma på Bravida där de ofta är väldigt starka. Jeremejeff fortsatt bra däruppe. Sommarnyförvärvet Simon Gustafson bör bli bättre och bättre. Senaste matcherna har de också fått in Tobias Sana som ytterligare ett offensivt alternativ. Även han bör bli bättre ju längre tiden går i och med att han varit borta ett par månader sedan avslutet i Blåvitt. Efter att inte ha hållit några nollor alls ett tag har det blivit tre raka sådana för Häcken.

Säger inte att Värnamo kommer vaska den här matchen. Men de har ett gäng gubbar med avstängningsrisk (bland annat Antonsson!), de ska cupkvalificera sig mot Gais i veckan. Och inte minst - nästa vecka möter de Helsingborg hemma. Undvik förlust, helst vinn, där och kontraktet är väldigt nära. Kanske kan den här Häckenmatchen bli lite av en bonus och om det är någon som har småskador eller liknande så lär ingenting riskeras.

Men i grunden tror jag Häcken är för bra här. Får de bara hyfsad snurr på spelet ska de ha bra chans att vinna och om de bara får hål på Värnamo finns ammunition nog i truppen för att gå för fler mål. 3-1 mot Varberg, 5-0 mot Helsingborg och 1-0 mot Mjällby (bombardemang!) mot lag av liknande kvalitét som Värnamo. Därför tror jag Häcken har ny bra chans på tvåmålsseger.

Speltips: Asian -1,5 på Häcken.

This is the stats tab
This is the post tip