BP tar emot Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Kanske inte den mest glamourösa allsvenska matchen. BP mot Sirius på Grimsta inför någon tusing. Men gillar överspelet här.
Sirius är inte en av storklubbarna i serien, så deras kräftgång hittills har inte fått så mycket uppmärksamhet. De väntar fortfarande på första segern. Det stora problemet de haft hittills enligt mig är målskyttet. Ta bara de två senaste matcherna:
28 avslut och 3.11 i xg mot Halmstad (bara ett mål).
13 avslut och 1.78 i xg mot Mjällby.

"Borde" ha gjort 14-15 mål sett till målchanserna de skapat hittills, har bara blivit nio. För mig hade krisen varit värre om de inte skapat målchanser alls. Nu behöver de "bara" lösa effektiviteten. Kanske kan Christian Kouakou (säsongsdebut senast) bli frälsaren för Uppsalagänget.

Spelar inte riktigt en traditionell bottenlagsfotboll, så jag utgår från att de bjuder upp till dans här.

Mellbergs BP överraskar

BP var det kanske mest nederlagstippade allsvenska laget senaste fem åren inför säsongen. Men de har överraskat de flesta och trots att det bara spelats en knapp tredjedel är kontraktet nästan säkrat. Vunnit rätt matcher, vunnit matcher där de varit underdogs och har fått med sig någon poäng extra här och där. Gjort mål i alla matcher utom två och det är helt rimligt sett till att laget skapar chanser i varje match.

Även BP spelar en rätt så underhållande fotboll och med tanke på poängantalet de spealt in hittills behöver de inte gå in i en sån här match med kniven på strupen och kriga till sig ett kryss.

Tror Sirius ska ses med jättebra chans att näta. Samtidigt har jag svårt att se Mattiassons gäng hålla nollan. De har visserligen gjrot det i två 0-0-matcher, men framför allt den gången på Friends borde AIK verklgen gjort mål. Sirius sliter med målvaktsspelet, de gör enkla misstag och är inte tillräckligt bra i egen box. Så jag tror på bra chans för bägge lagen att näta och jag tror inte vi landar på 1-1.

Gillar egentligen inte överspel pre-match normalt sett, men när "övern" spelas till över dubbelt i den här matchen tycker jag ändå det är ett bra spel på förhand.
This is the stats tab
This is the post tip