Djurgården inleder tävlingssäsongen hemma mot Brage.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Djurgården. Spelet sitter om DIF vinner med två eller fler mål. LeoVegas , Unibet eller Expekt .

DIF stod för en bra säsong i fjol och var med i guldkampen ända fram till säsongens slutskede. Svårt att tro att det blir något annorlunda i år då laget gjort ett bra vinterfönster. Förvisso tappat Chilufya och Une-Larsson, två nyckelspelare i fjol. Men på pluskontot hittar vi Edvardsen, Pierre Bengtsson, Gustav Wikheim, Piotr Johansson m.fl. Startelvan känns bättre än i fjol i nuläget. Sett helt okej ut på försäsongen med flera bra prestationer.

Positiva tongångar inför matchen, Kim Bergstrand:
– Jag tycker att vi har kommit ganska långt i vår struktur, framför allt försvarsmässigt. Relationerna sitter ganska bra där, men anfallsspelet behöver bli bättre, både sett till laget och individer för att hitta rätt relationer och kunna leka med varann. Hitta rätt tajming och rytm helt enkelt. Sedan är det ju så att det går ofta Snabbare att träna in ett försvarsspel än ett anfallsspel.

En positiv faktor är att ovan nämnda träningar kunnat genomföras med en påtagligt låg frånvaro i truppen på sistone.
– Vi har en i stort sett frisk trupp just nu. Vi har haft lite sjukdom på Albion Ademi, Joel Asoro och Aleksandr Vasyutin i veckan men det börjar ordna upp sig och vi har i nuläget väldigt många spelare som är uttagningsbara, vilket är rätt ovanligt i den här delen av säsongen. Jag vet inte om jag har varit med om det någon gång tidigare att vi är så friska som vi är nu en bit in på försäsongen.

Brage har haft rätt stor omsättning på spelare under vintern. Flera gamla trotjänare har lämnat och de har ersatt med spelare från lägre divisioner. Haft en tuff försäsong med skador och sjukdomar. I genrepet mot Dalkurd saknades Adil Titi, Seth Kanteh Hellberg, Shkodran Maholli, Samouil Izountouemoi och Malte Persson som samtliga var uppsatta på skadelistan, samt sjuka Anton Lundin, Pontus Rödin och Niklas Söderberg. Inte sett någon trupp i nuläget, men både Hellberg och Titi är nog att anse som nyckelspelare i det här laget.

Tränare Saarenpää låter inte överdrivet positiv inför matchen:
– Känslan är att Svenska cupen kommer lite för tidigt i förhållande till var vi befinner oss i vår process, men samtidigt ska det bli väldigt kul att få tävla på riktigt, säger Klebér Saarenpää och fortsätter:
– Vi har inte kommit så långt i vårt byggande än, på grund av olika anledningar. Därför ligger fokuset främst på att hitta rätt i spelet.

Känslan är att Djurgården ligger längre fram än Brage. Då väntas Borlängelaget tillhöra undre halvan i Superettan. Inför hemmapublik och bra förutsättningar (stängt tak på Tele 2) ska Djurgården ha mycket bra chans att vinna rätt klart här tycker jag. I skrivande stund 1.67 på -1,5, det tycker jag är klart godkänt. För om Djurgården får träff här kan det faktiskt rinna på.

Speltips: Djurgården -1,5.

This is the stats tab
This is the post tip