Djurgården tar emot Halmstad på lördagseftermiddagen.
Mitt speltips: Över 5,5 hörnor för hemmalaget.

Hemmalaget dök inte upp alls i derbyt mot AIK förra helgen. Om det var magsjukan från uppladdningen som spökade, minuspsyken som begränsade förmågan eller något annat - vem vet. Stor besvikelse för alla runt Djurgården såklart. Men prestationen var knappast representativ för vad Djurgården borde kunna. Visst är den här säsongen i många stycken en besvikelse, men de kan betydligt bättre än de visade.

Brukar kunna studsa tillbaka hyggligt efter derbyn. Och nu är tanken att de ska reparera lite av den skada som förra helgen innebar. Är liksom skyldiga fansen en rejäl prestation och det borde finnas revanschsug hos spelarna.

Haft sex eller fler hörnor i 12 matcher den här säsongen och på hemmaplan snittar de över sex. När de mötte Halmstad på bortaplan i våras hade de tio hörnor. Hade 66% av bollen. Nu ledde visserligen Halmstad och föll tillbaka en del såklart, men det var stor spelmässig dominans då och jag tror det blir så även här på konstgräset.

Halmstad backar hem?

Halmstad under Haglund är ett rätt pålitligt lag. Brukar försöka att inte bjuda på så mycket och är ett av lagen som har minst bollinnehav. Faller gärna tillbaka och står rätt lågt. Snittat ungefär sex hörnor emot på bortaplan. På konstgräs har de släppt till:
- Sex hörnor mot BP
- Sju mot Häcken
- Två mot Peking
- 16 mot Sirius
- Sex mot Elfsborg.

Så fler än fem i fyra av fem matcher.

Saknar Baffoe pga avstängning. Överlag rätt dålig trend med bara en seger senaste tio matcherna.

Jag tror Djurgården kommer dominera machbilden. Är inte så rädd för att de kommer falla tillbaka vid eventuell ledning, tror de kommer ösa på här. Får vi en matchbild där Halmstad leder eller det står kryss länge blir jag inte förvånad om Djurgården skapar upp mot 8-10 hörnor över 90 minuter.

Speltips: Över 5,5 hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip