Allsvenskan återstartar med ett hett Tele2-derby.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Inget av lagen är som bekant involverade i något särskilt av tabellintresse. Visst, Djurgården har hugg på tredjeplatsen om de går rent samtidigt som Häcken tappar poäng. Bajen kan väl gå om Djurgården om de i sin tur går rent samtidigt som Djurgården tappar poäng. Men derby är derby - alltid mycket prestige på spel.

Hammarby saknar Erabi. Troligtvis även Djukanovic. Det är två spelare som gjort 16 mål tillsammans. Lämnar offensiva hål i laguppställningen då alternativen (Nalic, Mikkelsen) inte är direkt glödheta. Sen har Bajen, som jag varit inne på tidigare, tajtat till defensiven rejält efter den där Twentematchen i somras. Hållit en hel del nollor och släppt till få målchanser.

Djurgården också tam offensiv?

Djurgården har en rätt stökig säsong. De som inför säsongen skulle vara stjärnorna (Berg, Edvardsen och Asoro) har sålts. Även extremt viktige Elias Andersson har lämnat - Dahl en bra ersättare, men inte lika bra här och nu. Övriga ersättare har inte riktigt hittat rätt ännu. Wikheim, en av de bästa ifjol, har varit direkt svag hela den här säsongen (han är dessutom skadad här). På fyra matcher (Värnamo, AIK, Halmstad och Varberg) har laget gjort tre mål. Inte direkt skrämt motstånder med offensiven. Sett över hela säsongen har sex lag gjort fler mål än Djurgården och även underliggande statistik pekar på att det är rimligt.

Bakåt är Djurgården fortsatt stabila. 29 insläppta är bra, underliggande defensiv statistik backar upp det.

Vårmötet slutade 4-3 till Bajen. Men det var en sjukt konstig match med tre straffar och konstiga mål. Var inte alls en chansrik hawaiihistoria med hundra målchanser för varje lag som man kanske kan tro utifrån slutresultatet.

Två lag som är bra defensivt och för dagen lite tunnare offensivt. Derby. Jag gillar underspelet den här gången.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip