Degerfors gästar Elfsborg på fredagskvällen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Lucky Sports


Efter en hädisk start på årets säsong med sex raka torsk har Degerfors senaste 18-19 matcherna hållit mittenlagstempo poängmässigt. Fått in ett par bra nyförvärv och har varit svårspelade. Varje match de spelar gör de match av, så var det inte innan. Har nu sex raka utan förlust och har nätat i sex av seanste åtta matcherna. Ställs nu mot ett Elfsborg som har Johan Larsson avstängd och Simon Strand som skadefrågetecken. Så kommer bli en ny backlinje även m Stand/Larsson kanske inte främst har defensiva kvaliteter. Även Per Frick och ett par till är skadade, så det blir nog ingen optimal Elfsborgselva. 

Mycket av det här spelet handlar såklart om huruvida Degerfors nätar - det tycker jag de ska ha bra chans att klara. Elfsborg har bara klarat att hålla nollan i fyra av 25 allsvenska matcher.

Elfsborg har själva gjort mål i 18/25. Degerfors har förbättrat sin defensiv, men de har inte radat upp nollor på något sätt. Tre på hela säsongen och ingen gång på bortaplan har de hållit nollan. 

Ett avslappnat Elfsborg bör ha toppchans att näta mot Degerfors här. Trots ett par tänkbara offensiva avbräck har Elfsborg tillräckligt bra spelare för att skapa en hel del målchanser. Även Degerfors har en defensiv avstängning på Granath. 

Mållinan är hög med över 3 mål asian som klar favorit i skrivande stund. Att då få ungefär samma odds på BLGM känns bra, för jag tror itne det här blir någon överkörning alls. 2/3-1 ser jag som tänkbara resultat, men det är inte helt otänkbart med skräll heller.
This is the stats tab
This is the post tip