Sverige gästar Estland på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på Sverige. Spelet sitter om Jannes gäng vinner med 2+ mål.


Boostade odds på Sverige hos LuckySport!

Ruggig måstematch för Sverige efter att redan ha torskat sex poäng i och med förluster mot Belgien och Österrike. Seger är det enda som gäller här. Får gärna bli rätt så klar vinst också för att bygga självförtroende inför den ännu viktigare matchen mot Österrike på måndag.

Även om Janne Andersson slitit rejält så fort motståndet varit okej har resultaten mot sämre nationer fortsatt varit rätt bra. Kanske ett resultat av att vårt nuvarande landslag är bättre framåt än bakåt. Även om spelet kan se trist ut ibland bygger framgångarna på förmågan att göra fler mål än motståndarna snarare än att släppa in färre.

Oavsett hur Janne formerar startelvan så lär de flesta av Elanga, Kulusevski, Isak, Jesper Karlsson, Gyökeres och Emil Forsberg få någon form av speltid här. Såg mot Azerbaijan att det rann på i slutet när Sverige kunde bomba på med flera vassa inhoppare (både Karlsson och Elanga målskyttar där). När den typen av spelare kommer in här lär de vara väldigt hungriga att bevisa att de ska få spela mot Österrike kommande vecka.

Estland inget extra

Estlands trupp innehåller få namn som känns igen.
Arsenals skämtmålvakt Hein.
Erik Sorga, Blåvitts guccianfallare.
Karol Mets, AIKs före detta hårdföre men misstagsbenägne mittback.

Inga toppklubbar direkt. Inte någon enstaka storstjärna. Jobbar väl rätt hårt och spelar defensivt. Men det ska inte räcka här. Belgien gjorde 3-0 i Tallinn på halvfart. Azerbaijan var en helt jämn match.

Jag har svårt att se Estland räcka till här. Som sagt, när Janne mött sämre lag i kvalsammanhang har Sverige generellt gjort det bra. Väntar mig någon form av reaktion efter den svaga kvalinledningen. Seger ett måste, men en tajt uddamålsseger räcker knappt. Jag tror Sverige kommer blåsa på och försöka döda den här matchen för att kunna tanka lite energi inför Österrike.

Speltips: Asian -1,5 på Sverige.
This is the stats tab
This is the post tip