Häcken tar emot Degerfors på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen.

Hemmalaget Häcken är rättmätiga storfavoriter här. Har säkert jättechans att vinna, men tycker de står lite väl lågt oddsmässigt. Inte helt övertygad om att de vinner med tre eller fler mål, särskilt eftersom det är cupfinal kommande vecka. Inte helt otänkbart att Häcken sparar lite energi inför den matchen.

Alla minns väl Häcken från fjolåret - det tog extremt lång tid innan de höll nollan. Slutade med att de höll fem nollor sett över hela säsongen. I år har de inlett med att lsäppa in mål i fem av sex matcher. Höll nollan mot Elfsborg i premiären i en match där boråsarna ändå skapade över ett i xg och alltså kunde ha nätat utan att det vore konstigt.

Att Häcken själva ska göra mål är det såklart toppchans för. Seriens bästa offensiv tillsammans med Malmö och går ytterst sällan mållösa. Degerfors har ingen nolla hittills den här säsongen.

Vakna Degerfors!

Degen kommer från två usla insatser där de först förlorade med 6-0 mot Blåvitt. Följde upp det med 0-2 hemma mot Norrköping i en väldigt svag prestation där de knappt skapade något alls. Tycker de ska kunna bättre än de visat senaste matcherna. Vukojevic, Campos, Gravius m.fl borde kunna snickra ihop ett okej anfallsspel. Gjorde mål i bägge matcherna mot Häcken i fjol, nätade borta mot Malmö i cupen i vintras och borta mot Bajen i premiären. Är kanske inte det där riktigt naiva bolltrillande i alla lägen-laget de stundtals varit sedan de gick upp. Men är inget parkera bussen-gäng på något sätt. Så nog kommer de försöka bjuda upp och inte bara sikta på att försöka hålla nere siffrorna.

Värnamo radade upp bra chanser och bollvinster i bra lägen mot Häcken för ett par veckor sedan. Degerfors borde kunna matcha det smålänningarna gjorde och då bör de ha bra chans att näta.

Att vi stannar på 1-1 tror jag inte riktigt på - Häcken bör gå väldigt aggressivt för seger vid eventuellt likaläge. Bra chans för bägge lagen att näta i min bok och om vi då kan få 20 punkter till för ö2,5 tycker jag det här specialspelet känns bra denna gång.

3-1?
This is the stats tab
This is the post tip