Toppmöte på Hisingen när Hammarby gästar.
Mitt speltips: Över 10,5 hörnor i matchen. Bethard eller bet365 .

Tror aldrig jag rekat ett överspel på hörnor i matchen, brukar mest hålla mig till laghörnor eller hcp-varianter. Men här gillar jag överspelet i matchen. Varför?

Häcken har haft över 10,5 hörnor i 18/22 allsvenska matcher. De snittar sjukt höga 13,64 hörnor totalt per match. Är laget som skapar näst flest egna hörnor per match i snitt.

Etta i ”antal egna hörnor per match-ligan” är Hammarby. Jag rekommenderade att de skulle ha flest hörnor i första halvlek mot Djurgården förra veckan. Gick utmärkt då de som väntat startade i ett högt tempo och radade upp fyra hörnor första tio minuterna. Har sina högt stående yttrar och överlappande ytterbackar som ofta ser till att lösa ett antal hörnor.

Så statistiken är en faktor som gör att jag tror på det här spelet. En annan sak är utgångsläget i tabellen. Hammarby har fem poäng upp till Häcken och ett par lag som jagar bakifrån. Häcken har tappat poäng ett par matcher i rad och serieledningen är i hotad. Så jag tror bägge lagen kommer gå för segern här och ser inte riktigt hur långa sjok av matchen ska försvinna i intetsägande ställningskrig. Hög mållina på det och en svängig match är att vänta. Kommer vara fullsatt med bra tryck vilket kommer pusha upp tempot ytterligare.

Klart att det kan bli total låsning och att bollen vägrar leta sig ut till hörnor. Men sett till hur de här lagen brukar spela, statstiken och tabelläget så gillar jag verkligen det här spelet.

This is the stats tab
This is the post tip