Halmstad tar emot Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Sirius gör över 1,5 mål i matchen.

Valde mellan det här spelet och Sirius draw no bet. Väljer ändå det här målspelet till betydligt högre odds då Sirius har en tendens att vara involverade i rätt så galna matcher. Inte helt otänkbart att Sirius gör två mål men ändå inte vinner tycker jag.

Tycker Sirius radar upp rätt så bra prestationer. Deras underliggande siffror är bra, hade de bara haft lite större effektivitet/offensiv klass hade de gjort betydligt fler mål än de gjort. Expected goals-siffrorna är väldigt bra och de "borde" ligga femma i antal gjorda mål (efter topp fyra-lagen). Ta bara AIK-matchen för en månad sedan som de förlorade med 1-0 trots total överlägsenhet. Någonstans vill jag ändå tro att de kommer få utdelning över tid om de fortsätter skapa så mycket som de gör i match efter match.

Hemmamatchen mot Halmstad är väl något typisk för Sirius säsong.
60% boll+.
28 (!) avslut.
Över 3 i xg.
10-4 i hörnor.

Men ett billigt baklängesmål pga dåligt försvarsspel i egen box. Sen en målvaktstavla deluxe.
Färlust 1-2.

Bra läge möta Halmstad?

Halmstad är ett av seriens svagaste lag vad gäller form.
0-3-4 senaste sju matcherna.
Fem av de sju matcherna har HBK släppt in två eller fler mål.

Att de fått göra ett målvaktsbyte mitt i allt det här är uppenbarligen inte ett plus.
Här har de dessutom en avstängning på mittbacksgeneralen Baffo.

I match efter match släpper de till runt två i expeced goals. Deras statistik för det är näst sämst i serien efter Varberg. 34 insläppta är lika många som Sirus (som ofta med rätta beskylls som ett svagt försvarslag). Då har HBK ändå överpresterat sett till xGa. Inte så orimligt med tanke på hur de spelar (faller gärna hem i ledning) men det är inte samma starka försvarslag som åkte ur 2021 trots att personalen i stora delar varit samma den här säsongen.

Halmstads svaga resultat har dragit in laget i bottenstrid och här är det viktiga poäng på spel för bägge lagen. Kryss är väl okej för HBK, men Sirius bör verkligen gå för segern. Tror Sirius kommer försöka gå för det här och då bör de ha bra chans att pilla in minst två bollar.

Speltips: Sirius gör två eller fler mål.
This is the stats tab
This is the post tip