Hammarby tar emot AIK i ett hett kvartsfinalderby.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på Gnaget. Spelet sitter om de undviker förlust. Betssongruppen har spelet till högst odds i skrivande stund, men även Expekt eller Unibet finns än så länge. Fler bolag kommer släppta markanden närmare avspark.

Hammarby har flugit fram i cupspelet och öst in mål. De unga spelarna har blomstrat verkligen. Jag drar dock inte så stora växlar av de matcherna - dels var gruppen svag. Sen ligger det lite i Hammarbys natur att de öser på och kan vinna stort - inte minst hemma. Där skiljer de sig stort mot exempelvis ett lag som AIK. Så för mig återstår det att se hur väl laget hanterar när motståndet är två hack upp. Dras ju med skador på August Mikkelsen och Adi Nalic, som över tid ändå får ses som två tänkta startnyckelspelare i den här truppen.

Sen tycker jag det nuvarande strand-underlaget ger en mindre hemmaplansfördel för Bajen än den tidigare balkonggräsversionen. Bollen rullar långsammare, det studsar och har sig. En nackdel för det laget som väntas vara spelförande.

AIK inledde cupspelet med att se yrvakna ut mot Västerås. Stormade runt Guidetis icke-form, Durmaz fick kritik etc etc. Sedan dess har det sett bättre ut. 3-0 i Östersund och 3-0 mot Varberg. Många positiva besked med Milosevic i spel, Fischer som ser skarp ut, Guidetti som ser fit ut och Durmaz som sakta ser bättre ut. Haliti ett enormt utropstecken också - kan förhoppningsvis hålla sig skadefri. Finns plötsligt viss konkurrens i truppen och även lite olika alternativ för Brännström att laborera med beroende på hur han vill ha laget. Björnström vs Otieno, Guidetti + Faraj + Fischer eller bara två av dessa och lite mer defensiv balans.

Att vinan Cupen vill såklart alla lag. Men för de som inte är Europakvalificerade men har de ambitionerna (primärt AIK och Malmö FF) är det extra viktigt att vinna då det är biljetten ut.

Utslagsmatch med mycket prestige i botten. För mig rätt stor krysschans/risk då det lätt kan bli lite försiktigt. Hammarby gjorde en bra säsong i fjol, men hade det som bekant väldigt svårt att vinna mot topplagen. Därför tycker jag det är lite väl stor hemmafavorit här. Reken skrivs några dagar före matchen, så det kan ju alltid dyka upp skadenyheter som påverkar oddset (där är nog risken större med negativa besked för AIK med lite äldre och mer skadebenägna nyckelspelare). Svårt att räkna in det nu dock, jag tycker bara Bajen är för klara oddsfavoriter här och synar Cifuentes och co.

Speltips: AIK +0,5.

This is the stats tab
This is the post tip