Malmö FF gästar Bajen på söndagen.
Mitt speltips: Hammarby 1x eller asian +0,5. Spelet sitter om Hammarby tar poäng.

Lite strul i guldjagande Malmö FF.
Pena är avstängd.
Med Nielsen såld och Tinnerholm skadad finns inte riktigt någon vettig högerback.
Frågetecken på vänsterbacken Busanello.
Christiansen som bekant out sedan tidigare.

Efter en hysterisk inledning med ett gäng raka segrar är det bara tre vinster på nio just nu. Spelet har hackat på olika sätt. Målchansskapandet har varit sämre, enkla mål har släppts in och bolltempot varit lågt. Nu har Rydström haft ett landslagsuppehåll att fixa till bitarna, men med ett par-tre gubbar borta på landslag har det nog inte varit helt lätt.

Tele2 och konstgräs är väl historiskt ingen favoritarena för Malmö heller. Inte vunnit borta mot Bajen sedan 2016, det inkluderar även fjolårets cupfinal. Brukar inte gå så bra mot Djurgården på den arenan heller.

Uppåt i Bajen

Hammarbys säsongsinledning var verkligen sådör. Jag och många andra var kritiska mot lagbygget, främst för att klubben kommunicerade att topp tre var målsättningen inför säsongen. Inte alls förankrat med verkligheten. Vårsäsongen var verkligen dyster också.

Men så kom Twentematcherna. Ett nytt spelsystem. Sedan dess har Hammarby varit ett av seriens formstarkaste och bästa lag. Förlorade mot BP i en match där Twentedubbelmötet tog fokus. Sedan dess har de inte förlorat på svensk mark.

Släppt till väldigt få mål och varit tajta. Nu har de blandat sig in i striden om fjärdeplatsen och har därmed allt att spela för, Rätt så skönt läge för det här unga Hammarbylaget just nu - kan gå in i den här matchen med allt att vinna och inte särskilt stor press på sig.

Jag tror Bajen har bra poängchans här. 1x känns som ett bra spel mot ett Malmö som dras med ett par avbräck.
This is the stats tab
This is the post tip