Hammarby tar emot Varberg på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Bajen. Expekt & bet365 .

Bajen torskade derbyt mot AIK pga det mentala. Total ickeinsats när laget klev in som favorit på Friends och vek ner sig totalt. AIK bättre på alla positioner under varje minut av matchen. Hammarby står nu på två förluster efter tre matcher, vilket börjar lukta lite minikris. Men så dåliga som Bajen var i derbyt – så dåliga är de inte. På samma sätt som att AIK inte är så dåliga som de visade mot Norrköping omgången innan. Och det här är en helt annan typ av match.

Tillbaka på Tele 2 mot ett bottenlag så tror jag Hammarby hittar tillbaka prestationsmässigt. Marti verkar inte ha hittat rätt offensiv starttrea där framme. Laborerat lite och det känns i ärlighetens namn rätt jämnt mellan Dukanovic, Mikkelsen, Erabi, Madjed, Nalic och Boudah (f.d. Saidi) i dagsläget. Tror inte det spelar så stor roll vilka som får chansen av de där. Så länge Besara är med och i bättre slag än i derbyt (hade varit sjuk veckan före) har de bra chans att prestera bra offensivt.Ställs mot ett Varberg som tagit tre poäng hittills. Hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Mjällby efter att ha bjudits in i matchen efter uselt Mjällbymålvaktsspel. Höll sedan 0-0 mot Elfsborg, dock utan att skapa något alls själva. Borde torskat den sett till hur matchen såg ut. Hemma mot Sirius tog de ledningen med 1-0 men släppte in 1-1 sent i en rätt jämn match. Men för Varberg är det en sak att spela hemma på sin svårspelade plan där bollen studsar, det blir avbrott när de ska flytta fram hela laget på inkast etc. Borta på konstgräs är något annat.

Har varit inne på det tidigare med Varberg:
Trenden över förra säsongen och fram till nu är inte bra. Vilket inte är så konstigt, de ska inte ha resurserna för att konkurrera i Allsvenskan över tid. I fjol förlorade de sex bortamatcher med två+ mål.
3-1 mot Häcken
4-0 mot Djurgården
4-1 mot Elfsborg
3-0 mot Malmö
5-1 mot Hammarby.
4-1 mot Mjällby.

Jocke Persson har länge varit inne på att hans lags allsvenska existens hänger på hur de presterar i matcherna mot bottenkonkurrenterna. Det har gjort att han mer eller mindre vaskat bortamatcherna mot storlagen. Om någon spelare riskerar avstängning eller har en mindre skada så riskeras de inte borta i matcher där de nog ändå toskar. Vilket kanske syntes på matcherna ifjol, tidigare säsonger brukade de kunna stå upp och norpa en poäng här och där. Så har det inte varit från ifjol och framåt. Förlorade förresten även fem hemmamatcher med 2+ mål. Så elva förluster med mer än ett mål.

Stängde senast på runt 3.60 för rak seger hemma mot Sirius. Ett Sirius som saknade Kouakou och Jocke Persson (den senare hade inlett säsongen mycket bra och får ses som viktig)

Kan jämföras med att Sundsvall stängde på ca 3.90 hemma mot Sirius i slutet av förra säsongen. Rekordusla Sundsvall som redan var Superettanklara vid det laget. Varje match är unik och spelare byts ut etc – men säger något ändå om hur Varberg rankas.

Perfekt match för Hammarby att studsa tillbaka på här. Jättechans att vinna med 2+ mål i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip