Norrköping tar emot Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips: Specialspelet att båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen. BLGM + ö2,5 alltså. Bethard eller bet365 .

Senaste två matcherna mellan dessa har slutat 2-2 och 3-2. När de möttes i Norrköping i våras var det en extremt öppen match med mängder av målchanser åt bägge håll. Tror på något liknande här.

Norrköping har hållit nollan i 3/17 matcher hittills. Bland annat senast mot Degerfors hemma. Men det var snarare tack vare Oscar Jansson - målvakten storspelade och räddade flera bra lägen. Degerfors hade 17 avslut och över två i expected goals, vilket säger en del om hur matchen såg ut. Norrköpings försvar har inte sett särskilt stadigt ut på hela säsongen i stort sett. Under sommaren har de förstärkt med flera namn, men framför allt offensivt. Sigurdsson har varit väldigt bra och avlastat Levi. Nu är även Traustason klar (återstår att se om han hinner bli spelklar).

Elfsborg har hållit nollan i 2/17 matcher. Lite märkligt då försvaret på pappret borde kunna vara ett av seriens bästa. Men precis som Norrköping har de inte fått till defensiven. Släpper till billiga mål och bjuder på lite för mycket. Peking har målats upp som det stora krislaget, men om de vinner här går de faktiskt upp på samma poäng som Elfsborg. Säsongen är en besvikelse för boråsarna, med tidigt uttåg ur Europa och svag allsvensk poängskörd/placering. Är kanske framför allt defensiven som svikit då de många gånger släppt in första målet och därmed hamnat i en tuff sits.

Offensivt vet vi att Elfsborg är skickliga med sina yttrar och offensiva ytterbackar (Strand dock avstängd!). Nollas sällan i Borås.

Två offensivt kapabla lag som tillsammans hållit nollan i 5/34 allsvenska matcher hittills. Mycket bra chans för bägge att näta igen enligt mig. Och inte tror jag vi stannar på 1-1 heller. Finns inget att spara på för något av de här lagen då de har långt neråt och uppåt. En poäng hjälper ingenting, de måste stapla trepoängare för att på sikt skapa sig en minichans att hugga på en intressant tabellplacering i höst.

Därför känns det här specialspelet klart bra den här gången. Läs gärna mitt blogginlägg på sajten under nyheter inför helgens matcher i Allsvenskan, där jag även snackar lite fantasy.

Speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip