Göteborgsderby väntar på söndagen när Häcken gästar Blåvitt.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Häcken kan säkra guldet här. En poäng är allt som krävs för att historia ska skrivas. Blåvitt vill såklart undvika att "lillebror" får fira guld på Ullevi. Rätt så mycket på spel alltså.

Blåvitt har frågetecken på Marcus Berg, som missade AIK-matchen i måndags. Får se om han kan återkomma här och i såfall i vilket skick.
Häcken saknar Jeremejeff pga avstängning. Även om skyttekungen gjort färre mål sista veckorna är han ändå viktig för Häckens anfallsspel. Petar ju in en bänkspelare vilket gör att alternativen därifrån är färre.
Vi får se om det kommer något i media om Berg före Blåvitt släpper truppen på lördag, men rätt troligt att de två vassaste målskyttarna missar matchen.

Ullevis gräsmatta har sett usel ut senaste veckorna. Kan inte se att den blivit så mycket bättre än den var i måndags mot AIK. Var då svårt att rulla boll. Får se vilket trevligt höstväder Göteborg bjuder på. Men lär knappast vara optimala yttre förutsättningar för att rulla boll i ett kreativt anfallsspel.

Skulle Blåvitt ta ledningen lär de vilja falla hem och bevaka matchen. Om Häcken gör det borde det bli motsvarande matchbild då de är väldigt nära ett guld i det läget. Så jag har svårt att se det här bli en böljande historia där lagen byter chanser med varandra. Dessutom har Blåvitts offensiv har verkligen varit sådär senaste matcherna.

Med allt det här i ryggen tycker jag underspelet är en bra startposition i matchen. Borde kunna bli lite ställningskrig inledningsvis och relativt tidigt möjlighet att spela över 2.0, ö1,75 eller liknande live om det börjar öppna upp sig.

This is the stats tab
This is the post tip