Göteborgsderby väntar när Blåvitt tar emot Häcken.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget IFK. Spelet sitter om de tar poäng.

Blåvitt har spottat upp sig och har nu två raka segrar och tre vinster senaste fyra. Förlusten kom borta mot IFK Norrköping i en match där Blåvitt var klart bättre första halvan och kunde tagit ledningen. Hade blivit en annan match då. Men föll ihop när Norrköping tog ledningen. Senaste två matcherna har de dock vänt underläge till seger, vilket bör ge en enorm boost inför framtiden. Berg har fått göra mål, nyförvärven har gjort det bra och försvaret sitter.

Rätt så skön match här ändå. Derby är derby, men Blåvitt har verkligen allt att vinna i den här matchen. Att de tagit ett par segrar har gjort läget lite mindre desperat och de flesta tror nog på Häcken här. Tror det utgångsläget passar Blåvitt utmärkt på hemmagräset.

Europafokuserat Häcken?

Ställs mot ett Häcken som fortsatt dubblerar i Europa. Hade en tuff match mot Aberdeen i torsdags där 2-0 blev 2-2. Trist resultat men allt att spela för i returen. Typ sämsta tänkbara resultatet inför den här matchen.

Högmos gäng är fortfarande med i den allsvenska toppen, men jag är fortsatt inne på att det inte flyter på lika fint som under vårsäsongen. Inte så konstigt då de tappat Lund, Larsen, Traore och kanske nu Sadiq också. Ett par övertidssegrar mot BP + Sirius och en inte så övertygande hemmaseger mot Varberg för att ta några exempel. Dessutom väldigt sårbara bakåt då de ofta släpper till många målchanser.

Bara två vilodagar efter Aberdeenmatchen och viktig retur kommande vecka. Klart det här mötet kommer lite i kläm. Att Häcken över 30 omgångar är klart bättre än Blåvitt är odiskutabelt. Men just här på Ullevis gräs tror jag Blåvitt har bra chans att vinna.

Speltips: 1x eller asian +0,5 på IFK Göteborg.
This is the stats tab
This is the post tip