Blåvitt tar emot BP på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Formstarka IFK Göteborg ligger tre poäng efter BP inför den här omgången. Seger hade inneburit ytterligare ett kliv mot nytt kontrakt efter en säsong som varit usel första 15-17 omgångarna. Det är väl tanken tänker många. Men jag vågar inte lita på Blåvitt till nuvarande odds. BP är ett kapabelt lag som ofta spelar bra. När de väl får rimlig utdelning kan de ta poäng eller till och med slå alla lag. För Blåvitts del är det här en annorlunda match efter bra prestationer mot bland annat Djurgården, Häcken och Malmö. Nu ska de själva föra spelet, istället för att slå lite från underläge.

Väljer istället ett överspel. BP är ett av de mest målglada lagen i serien med 13/22 matcher med över 2,5 mål. Högt målsnitt per match. Spelar rätt så konsekvent sitt eget spel där de vill skapa målchanser av egen kraft. Har inte laget för att parkera bussen och gå för en poäng riktigt. Kan mycket väl göra mål här.

Bakåt har BP släppt in 14 mål senaste fem bortamatcherna. Varit inblandade i ett par riktiga sluggerfester där lagen bytt chanser mot varandra. Underliggande statistiken för defensiven pekar på att BP är ett bottenlag när det gäller det.

Förändrat Blåvitt

IFK Göteborg har bara haft över 2,5 mål i 9/22 matcher. Mest för att de knappt gjorde några mål alls första 15-17 matcherna. Nu har de haft över 2,5 mål i fem raka allsvenska matcher. Gjort två eller fler mål i fyra raka.

Fått igång nyförvärven Mucolli och Santos. Även Marcus Berg har börjat göra mål, Selmani har bidragit med energi. Äntligen uppträtt i symbios med det hemmastöd laget har. Lär ha ringat in det här som en riktig nyckelmatch i kampen om nytt kontrakt, bara seger som gäller.

Defensiven för Blåvitt har varit okej hela säsongen egentligen. Men i ärlighetens namn har det inte blivit så många nollor (sex på 22 matcher).

Jag tror på bra chans för bägge lagen att näta. 1-1 borde vi inte stanna på då det är ett resultat som inte direkt gynnar någon. Blev 0-0 när de här lagen möttes i våras, men det är ett helt annat Blåvitt nu jämfört med då. Får de träff och tidig utdelning håller jag det inte som osannolikt att de slår den här mållinan på egen hand.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip