Malmö avslutar cupens gruppspel hemma mot Degerfors.
Mitt speltips: Malmö vinner & håller nollan i matchen.

Bägge lagen står på sex poäng inför den här omgången. Blir det kryss går Degerfors vidare så länge de inte drar på sig fler kort än Malmö i matchen. Vinner något av lagen går det laget vidare.

Malmös första 15-20 minuter mot Skövde var ruggigt bra. Ett sjukdomsfall i publiken gav ett spelavbrott och matchen ebbade liksom ut. 1-0-segern uppe i Luleå är inte mycket att dra några slutsatser över alls, ingen bra prestation men förutsättningarna var speciella. Nu tillbaka på hemmaplan, även om det är konstgräset som gäller. På minussidan så saknas avstängde Pena, men det verkar som att Hugo Larsson och Zeidan är tillgängliga igen. Sen lär AC, Tinnerholm och Johan Dahlin starta efter att ha inlett på bänken senast. Bästa möjliga lag ett måste för Rydström här - Svenska Cupen är som bekant biljetten ut i Europa för deras del.

Degerfors inledde förra säsongen uselt. Hämtade in ett par lån/nyförvärv på sommaren, vilket lyfte laget. Men har tappat Faraj och Lagerbielke, så de ser mer ut som vårversionen än höstversionen från i fjol i min bok. Saknar väl framför allt en målskytt. MFF-lånet Gwargis är väl tänkt att lösa den biten, men han är inte matchredo här efter sin långa skadefrånvaro. Dras med skador på Granath (flest allsvenska minuter av alla i fjol), Mörfelt och Djurdjic sedan tidigare.

Malmö bör vara totalt all in i cupspelet här med tanke på Europa. Så länge de leder med uddamålet kan de riskera att tappa gruppsegern om Degerfors hittar en kvittering (förutsatt att inte Degen dragit på sig ett gäng kort vid det laget). Så nog bör MFF gå för fler mål här vid uddamålsledning. Samtidigt som Degerfors kommer behöva gambla. Tror Degerfors kommer ha svårt att göra mål. Och jag ser framför mig att en offensivt balanserad MFF-elva med AC, Hugo Larsson, Zeidan, Taha Ali, Nanasi, Thelin som troliga komponenter kommer skapa en hel del.

2-0? 3-1?

This is the stats tab
This is the post tip