Malmö FF tar emot IK Sirius på lördagseftermiddagen.
Mitt speltips: Över 2,5 skott på mål för IK Sirius. Finns på bland annat Expekt under fliken avancerad lagstatistik.

Sirius behöver tre eller fler skott på mål för att spelet ska sitta. Det har laget haft i tio av tolv matcher hittills. Enda matcherna de inte "slagit" en 2,5-lina är mot Djurgården (i en match där Sirius ändå hade 15 avslut) och mot Häcken. Att Sirius haft minst tre skott på mål oftast innebär inga garantier att de har det här också, för det är en av årets absolut tuffaste matcher.

Men frågan är om det inte är rätt läge att möta Malmö FF?
Sålt Hugo Larsson. Skador på Christiansen + Vecchia + Cornelius. Tinnerholm är skadad sedan tidigare. Hade det varit skadefri trupp i april hade de där fem startat. Malmös nyförvärv (Rosengren, Ponne Jansson och Jörgensen) är inte spelklara ännu.

Startelvan Malmö kommer ställa på benen är ändå väldigt bra och rättmätiga storfavoriter. Men jag tror inte det kommer bli en totalt dominerande insats som mot Degerfors i hemmaavslutningen i våras när det skiljde tre klasser mellan lagen.

Offensivt lagt Sirius

Sirius med Mattiasson är ett offensivt lag. Vill spela boll och skapa av egen kraft snarare än backa hem och lita på motståndarmisstag. Femte mest avslut per match i snitt, har touch i motståndarnas straffområde lika ofta som ett över mitten-lag. Bra form på offensiva spelare som Matthews och under vårsäsongens avslutning fick de tillbaka Kouakou, som ska vara centertanken i det här laget. Kouakou startade mot Bajen i träningsmatchgenrepet.

Sirius har tappat Mathisen, vilket jag tror blir ett tufft tapp för laget. Min idé är ändå att Sirius kan stå upp hyggligt här. Normalt hade jag kunnat tänka mig någon +1,5-variant, men jag har ändå respekt för Malmös offensiv. Lätt att de kontrar in en avgörande boll i slutskedet. Därför väljer jag att Sirius ska ha minst tre skott på mål i matchen. Över 90 minuter, sett till utgångsläget för Malmö FF och hur Sirius är som lag...det känns bra.

Speltips: Sirius att ha över 2,5 skott på mål.
This is the stats tab
This is the post tip