Malmö tar emot Hammarby på söndagen.
Mitt speltips: Malmö FF vinner. Rak seger.

Spelade och rekade Malmö -1 när de på måndagskvällen tog emot Norrköping. Bra insats av Malmö där och 3-0-segern var rättvis. Blev lite retroaktiv utdelning efter Blåvittmatchen där de inte fick in det dödande andra målet men ändå vann med 1-0. Har nu fyra raka segrar och har bara släppt in ett mål. Tycker de ser allt bättre ut spelmässigt och att de klarar av olika delar i spelet på ett bra sätt, försvarar bra när det krävs exempelvis.

Mot Norrköping gjorde äntligen andra spelare än Kiese-Thelin mål också då Vecchia fick utdelning. Även mål av Taha Ali, vilket jag tror kan bli väldigt nyttigt inför framtiden då han verkligen jagat poäng. Tycker Malmö känns riktigt bra och tunga för dagen. Skrev följande inför Norrköpingsmatchen och det är väl bara att skriva under på igen:

"Med bra konkurrens och en hyfsat skadefri trupp kan Malmö bedriva vettiga träningar och det är en konkurrenssituation inom laget. Jämför det med hur det såg ut stora delar av förra säsongen när de hade så många skador att startelvan tog ut sig själv. Finns bra sparkapital i en sån som Vecchia som inte riktigt kommit igång än."

Nu gjorde Vecchia mål. Taha Ali hoppade in och nätade. Enda orosmolnet är väl att Tinnerholm troligen missar matchen igen.

Tveksamt i Bajen

Hammarby slog Varberg med 2-0 i lördags. Välkommen seger efter derbydebaclet mot AIK omgången innan. Även positivt för mig som hade -1,5 där. Tycker dock insatsen inte var mer än okej. Min känsla är att Besara har en bit kvar till toppform, vilket även gäller Sadiku. Det är två spelare som ska bära laget. Framåt är det som att Marti inte hittat rätt fronttrio än. För dagen tycker jag inte heller att fronttrion är allsvensk toppklass oavsett vilka som nu får chansen. Mikkelsen har mycket kvar att bevisa, Adi Nalic behöver tid efter sin långa skadefrånvaro m.m. Så just nu har jag svårt att se hur det på kort tid ska bli bättre.

Sedan Marti Cifuentes anställdes har Bajen haft det svårt mot topplagen och på bortagräs. Det här är säsongens kanske svåraste bortamatch tillsammans med den mot Häcken. Den typen av hemmamatch mot ett topplag som gör att alla Malmös rutinerade spelare är fullt påkopplade, vilket kanske inte är fallet i en oglamourös Grimstabortabatalj.

Jag tror Malmö är för tunga här. Att få nästan dubbelt betalt på raka ettan när Malmö spelar hemma är nästan alltid lockande för mig. När de dessutom är bra i ordning och ställs mot ett Hammarby som bygger om - ja då spelar jag.

Speltips: Malmö vinner.
This is the stats tab
This is the post tip