Malmö FF tar emot IFK Norrköping på måndagen.
Mitt speltips: Malmö asian -1. Spelet innebär att du får pengarna tillbaka om det stannar på uddamålsseger. Förlust på spelet vid Pekingpoäng, fullvinst om MFF vinner med två eller fler mål.

Två obesegrade lag som går in i omgången som etta och tvåa. Peking har en otrolig spetsspelare i Arnor Sigurdsson, kanske den främste i hela serien. Men som lag betraktat är jag fortfarande tveksam till laget. Tycker de var illa ute mot Sirius i premiären till exempel. Visst var insatsen på Friends bra och 3-0 närmast i underkant. Vad som bidrog mest till det resultatet - ett bra Peking eller uselt AIK - går att diskutera. Norrköping imponerade inte på mig mot Värnamo hemma i förra omgången trots seger. Bjöds på 1-0 och 2-1-målet kom efter en deflection. I övrigt hade Värnamo nästan 60& bollinnehav, 15 hörnor och lika många avslut som Norrköping. EN rätt jämn match som borde slutat kryss sett till hur det såg ut. Så jag lugnar mig med slutsatser som att gamla (2015-2020) IFK Norrköping är tillbaka.

När lagen möttes i höstas stod Malmö i ungefär samma odds som nu att vinna. Då var Malmö mitt i Europaspel med Braga på torsdagen, Peking på söndagen och belgiska Royale Union torsdagen efter. I en situation där Allsvenskan var mer eller mindre körd och de var inne på säsongens tredje tränare. Vill tro att Malmö är snäppet bättre för dagen med tre raka segrar i ryggen och ett förmodat utvilat manskap. MFF vann för övrigt den med 2-1 i en match där det borde blivit större siffror (3.61-1.04 i xg exempelvis).

Fransteg med Rydström

Sen är det så att MFF bör bli bättre och bättre. Ju längre säsongen lider och ju mer spelarna kommer in i Rydströms metodikt - desto bättre bör det se ut på planen. Var lite halvilla ute mot Göteborg inledningsvis första omgången, men efter Malmö började hantera Blåvitts press var det inget snack. 1-0-segern var närmast i underkant då flera bra kontringslägen slarvades bort. Var väl det negativa i den matchen att de inte tog tillvara på chanserna. Bra truppläge med få skador.
- Zeidan, Martin Olsson och Nanasi inte ens inbytta.
- Ceesay, Ali, Lewicki fick hoppa in.

Med bra konkurrens och en hyfsat skadefri trupp kan Malmö bedriva vettiga träningar och det är en konkurrenssituation inom laget. Jämför det med hur det såg ut stora delar av förra säsongen när de hade så många skador att startelvan tog ut sig själv. Finns bra sparkapital i en sån som Vecchia som inte riktigt kommit igång än.

Jag säger inte att det här kommer bli en totalslakt där Malmö vinner med fem bollar. Men tycker de är tillräckligt mycket bättre än Peking för att ha bra chans att vinna. Stannar det på uddamålsseger får det väl vara så - då får vi pengarna tillbaka. Men efter att ha slarvat bort så många kontringslägen mot Blåvitt senast - just den detaljen de kommer vilja jobba på här? Dvs döda matchen med ett till mål.

2-0 eller 3-1?
This is the stats tab
This is the post tip