Mjällby tar emot Kalmar i återstarten av Allsvenskan.
Mitt speltips: Under 5,5 hörnor i matchen för Mjällby. bet365.

För den som tänkt titta på matchen är det här kanske ett av de segare spelen man kan tänka sig. Underspel för mål är en sak, att sitta och gnugga in att ett lag inte ska få hörnor är något annat. Men jag gillar spelet, som för övrigt ligger 10-15 punkter högre hos bet365 än hos Expekt/ LeoVegas eller Betsson/ Nordicbet.

För att spelet ska förlora behöver Mjällby ha sex hörnor. På de tolv matcher de spelat i Allsvenskan i år har de haft fem eller färre hörnor i sju. Slagit den här hörnlinan hemma mot svaga lag som Varberg och Degerfors, men även mot BP när de fick jaga i underläge hela matchen.

Undr sommaren har de tappat ett par tunga namn:
Noah Perssons lån är över och han har anslutit till Young Boys.
Otto Rosengren har lämnat för Malmö FF.

Under ett par säsonger har framför allt Noah Persson ägt vänsterkanten som en wingback. Är den som legat bakom mycket offensivt med överlappande löpningar och inlägg. Får se hur Mjällby kan ersätta honom, initialt blir det med något som är sämre, inte minst offensivt. Samma sak med Otto Rosengren.

Bollhållande Kalmar FF

Kalmar under Jensen är väl lite mindre extrema än de var under Rydströms sejour i klubben. Men är ett lag som vill ha boll, när lagen möttes i Svenska Cupen i vintras hade Kalmar runt 65% boll mot ett Mjällby som backade hem (och hade färre än sex hörnor). Såg ut ungefär på samma sätt i bägge matcherna förra säsongen (Mjällby hade färre än sex hörnor i bägge matcherna i fjol också).

Släppt till sex eller fler hörnor i 6/12 allsvenska matcher i år. De gånger de släppt till fler än sex är bland annat mot Häcken + Malmö + Djurgården borta i matcher där topplagen länge jagade mål. Mot lag av Mjällbys kaliber har Kalmar sällan släppt till sex eller fler hörnor.

Som alltid finns ett slumpmoment när det gäller hörnspel. Ett långskott som tar på en back kan gå ut till en hörna, som blir till en trippelhörna plötsligt. Eller så tar Kalmar ledningen i första minuten och Mjällby får jaga i underläge hela matchen, vilket brukar ge fler hörnor. Mycket kan gå fel. Men mycket kan gå rätt också. Sett till att statistiken ser bra ut och att förutsättningarna för Mjällby känns sämre utan Noah Persson och Rosengren gillar jag det här underspelet för hörnor.

Speltips: Mjällby under 5,5 hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip