AIK fortsätter cupäventyret uppe i Östersund.
Mitt speltips: Asian -1,5 på AIK. Expekt , LeoVegas eller Unibet . 2.80.

Publicerar det här spelet tidigt mitt i veckan. Vi får se om det kommer några relevanta nyheter senare som gör det värt att komplettera med mer info.

Men tycker AIK ska ses med bra chans här. Inledde bedrövligt mot Västerås förra helgen och kunde legt under med 3-0 efter 20 minuter. Såg bättre ut därefter och kvitteringen kom. Skulle något lag vinna i andra halvlek var det AIK, men bollen ville inte in. Saknar ett par ordinarie spelare pga skador och att de inte är spelklara. Men borde se lite bättre ut på den fronten nu med en veckas träning i benen.

Prestationen mot Västerås var inte bra överlag, men jag tycker AIK blev lidande av underlaget. FIck inte igång något spel och led av det nylagda gräset i andra när de var spelförande. Tycker ändå det såg bättre ut sista timmen. Fischers inhopp lovade mycket och dansken borde vara ännu mer spelklar här.

Behöver gå rent i resten av gruppspelsmatcherna nu för att vinna gruppen. Bör ändå prioritera cupen sett till att det är biljetten ut i Europa för deras del. Varberg och Västerås kommer mötas parallellt, så AIK kommer inte ha ett resultat att spela på därifrån. Om VSK vinner den (inte otänkbart) kan det bli målskillnadsaffär mellan laget från gurkstan och Gnaget. Så AIK bör gärna försöka vinna med mer än ett mål här för att ge sig ett bra utgångsläge.

Ställs mot ett Östersund som klarade sig kvar med nöd och näppe i Superettan i fjol. Tappat ett par av de mer stabila spelarna såsom Ludvig Fritzson och Henrik Bellman. Skadedrabbade Simon Kroon spelade inte senast. Som bekant stora ekonomiska problem och truppen är inte särskilt imponerande som det ser ut nu. Var klart sämre än Varberg senast:
Bara 40% boll, endast två skott på mål. 0.4 i xG. Jocke Perssons 1-0-seger var i underkant. Varbergs odds att vinna gick live från runt 1.90 till ungefär 1.55-1.60 före deras segermål. Säger lite om hur det såg ut.

AIK ska ju bara vara klart bättre än Varberg.

Jag tycker AIK ska ha riktigt bra chans att vinna här. Bortamatch i Östersund emot, men så stor faktor ska inte det vara här. Normalt är AIK inte ett lag jag gillar att backa på tuffa hcp-linor, men just här tycker jag skillnaden mellan lagen ska vara såpass stor och med tanke på gruppens resultat hittills borde AIK gå för en klarare seger tydligare än om det varit en seriematch där de kanske bevakat mer.

Speltips: AIK -1,5.
This is the stats tab
This is the post tip