En riktig kioskvältare väntar på fredagskvällen mellan Portugal och Frankrike. Här är mitt speltips. 

Portugal 

Jisses vilket drama det blev, mot Slovenien. Portugal hade förstås lite marginaler mot sig under full tid, men i förlängningen kunde det lika gärna blivit totalfiasko. Slovenien hade ett par omställningar som hade kunnat kosta portugiserna sin heder. I stället tog det sig till straffläggning och där var Portugal starkast. Mycket tack vare den omutlige Diego Costa i målet. Cristiano Ronaldo fick äntligen göra mål, detta efter att ha sumpat en "riktig" straff i förlängningen och det kan förstås betyda att det lossnar lite för honom när det kommer till självförtroendet. Samtidigt tycker jag att han inte ser lika skarp ut som förr när det kommer till den sista tredjedelen och det är så klart inte så konstigt nu när han börjat bli riktigt gammal och spelar i en svag liga för pengarna. 
Portugal har annars ett väldigt bra lag tycker jag men det visade sig att det blev väldigt mycket sidled och långsamt spel mot ett lågt spelande Slovenien. Mot Frankrike kan det förstås bli en matchbild som passar dem bättre då jag har svårt att se fransmännen parkera bussen. 
Jag tror att Portugals fall kan komma att bli deras ineffektivitet framåt och jag lutar åt fransmännen. 

Därför vinner Frankrike

Frankrike 

Ja, det satt otroligt långt inne mot Belgien men det löste sig. Frankrike vidare efter självmål av Verthonghen. Varken Portugal eller Frankrike övertygade i åttondelen men jag tycker ändå att Frankrike är strået vassare av det jag sett. Och man har en matchavgörare i Mbappe som inte Portugal riktigt har i Ronaldo längre. Det är förstås en jämn match på förhand men jag lutar mig en hel del på att jag tror att mannen med masken kommer att kliva fram när det behövs som mest. Samtidigt så är det två lag som har oerhört stor respekt för varandra. Rabiot är avstängd här och är ett visst tapp, samtidigt har Deschamps rätt bra med täckning på mittfältet. 

Min tro är att Frankrike steppar upp och tar det här förr eller senare. 

SPELTIPS

Jag spelar en Betbuilder med X2 + under 2.5 mål i matchen till 1.83 hos Expekt (2/5 units) 

Dvs, spelet sitter vid dessa resultat efter ordinarie tid: 
0-0
1-1
0-1
0-2

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip