Sirius tar emot Varberg på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget. Spelet sitter om Sirius vinner med 2+ mål. Push och återbetalad insats på uddamålsseger. Förlust om Varberg tar poäng.

Kan tyckas lågt med det här oddset när lag 15 tar emot lag 16 i tabellen. Men jag tror det är dags för Sirius här.
Underliggande statistik för förväntade mål för och emot pekar på att de borde ha fler poäng än de har. De spelar bra i match efter match men är för svaga i straffområdena, vilket kostat poäng. Här är dock motståndet svagt nog för att Sirius ska ses med bra vinstchans.

Sirius har spelat jämnt med så gott som alla lag - så kapaciteten finns. När de väl vinner är det ofta klart. Fyra av deras fem segrar har varit med mer än ett mål. När de väl får utdelning så blåser de i regel på för fler mål. Först och främst är det seger som gäller för deras del här, men kan de även knapra in lite målskillnad på andra lag är det mycket bra. Bottenstriden är som bekant extremt tajt och det skulle kunna bli en faktor när säsongen summeras om ett par månader.

Kryss är helt iskallt som resultat för Mattiassons gäng också - det är bara seger som gäller här. Tror det kommer passa perfekt att även Varberg behöver vinna - så bortalaget lär bjuda upp till dans.

Spel MOT Varberg

Lika mycket ett spel PÅ Sirius är det här ett lir MOT Varberg. Varit seriens klart svagaste lag den här säsongen och kommer åka ur. Som bekant har de utöver detta gjort sig av med en del spelare under sommaren. Bland annat sålt Le Roux i veckan, vilket nog varit deras bästa spelare. Även Birkfeldt och Stanisic, ryggradsspelare i truppen, har lämnat. Så nog är känslan att klubben börjat skala ner från en allsvensk finkostym till en Superettan-Dressmann.

Här dras de dessutom med avstängningar på Lushaku och Krasniqi (leder interna skytteligan) - två av de bättre gubbarna som de har kvar. Så seriens redan från början sämsta lag har tunga avbräck. Konstgräs är dessutom knappast något favoritunderlag för det här laget.

Tio av 14 allsvenska förluster den här säsongen har varit med mer än ett mål. I flera av deras senaste matcher har det runnit på rejält när det varit kört i matcherna - motståndarna har tillåtits göra ett par enkla mål till. Så tror jag det kan bli här också. Att Varberg skakade fram en trepoängare mot BP före uppehållet fäster jag ingen stor vikt vid - innan den hade de 0-11 i fyra raka förluster.

Speltips: Asian -1 på hemmalaget Sirius.
This is the stats tab
This is the post tip