Speltips: Sirius vinner grupp sex i Svenska Cupen. Betalar i nuläget 2.70 på Betsson eller Nordicbet .

Övriga lag i gruppen är Kalmar, Trelleborg och Sylvia. Tror inte TFF eller Sylvia kommer kunna hota över tre matcher, så rimligtvis står det mellan Kalmar och Sirius.

Spelschema Kalmar:
Trelleborg (h)
Sylvia (b)
Sirius (h)

Sirius:
Sylvia (b)
Trellebog (h)
Kalmar (b)

Fjolårets succélag Kalmar har tappat stora delar av startelvan:
Fröling, Piotr Johansson, Ring-bröderna och Hägg-Johansson i kassen.
Förvisso värvat spännande namn där den som kanske sticker ut mest är Simon Skrabb.

Inför fjolårets gruppspel hade Kalmar bytt kurs totalt när Nanne Bergstrand ersattes av Rydström. Kalmar förlorade då mot Umeå hemma, vann knappt mot Brage innan de slaktades mot Djurgården i Stockholm. Spelet satt inte lika bra då som det gjorde i Allsvenskan sen. Jag är lite inne på att det kan bli lite samma visa nu. Inte lika stor omställning som från Nanne till Rydström. Men spelsättet tar ett litet tag att gnugga in och det är en halv startelva som ska ersättas där flera får anses ha varit nyckelspelare i fjol. Därtill går Kalmar in i den här säsongen med förväntningar på sig. Hade kvalat två säsonger i rad innan dess och ingen trodde särskilt mycket på laget inför 2021. Nu går de in i säsongen som ett lag folk generellt räknar med ska tillhöra övre halvan. Kan såklart bli så att de klarar av det, men jag skulle inte säga att det är fullkomligt givet.

Sirius är lite av Kalmar light i sitt spelsätt. Tappat Ortmark, vilket är jobbigt, men i övrigt finns stommen kvar. Har många unga spelare i truppen som rimligtvis kommer ta kliv varje säsong. Såg laget i träningsmatch mot Sarpsborg och blev rätt så imponerad.

Skiljde tio poäng mellan lagen efter en lång säsong i fjol, vilket inte är så mycket över 30 omgångar. För mig är det ingen jätteskillnad i kvalitét mellan lagen nu heller, särskilt inte i ett kort gruppspel. Om jag fått välja som allsvensk tränare hade jag hellre tagit Trelleborg i match två än ett. Alla lag stegrar nu under försäsongen och blir gradvis bättre – ju närmare premiär desto bättre form och tydligare skillnad mellan lag från olika divisioner. Därför hade jag föredragit enklare motstånd (Sylvia) i tävlingspremiären för att smyga igång det lite.

Det här är ett bra spel om man tror Sirius kan göra de första två omgångarna bättre än Kalmar i form av poäng/målskillnad, så de går vidare på kryss i sista omgången. För Kalmar kommer vara rätt tydlig favorit på hemmaplan i sista omgången och det kommer gå att få högre odds på Siriusseger än 2.70. Jag tror Sirius har rätt bra chanser att gå in i sista omgången och klara sig vidare på kryss. Därför tycker jag oddset på gruppsegern är lite för högt här och väljer att testa ett spel.

TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!





This is the stats tab
This is the post tip